شناسهٔ خبر: 70214470 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

دومای روسیه پیش‌نویس خروج طالبان از فهرست «گروه‌های تروریستی»‌ را تصویب کرد

صاحب‌خبر -

دوما، مجلس سفلای روسیه، پیش‌نویس لایحه‌ای را تصویب کرد که بستر حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی را مهیا می‌کند.

بر اساس این لایحه که روز سه‌شنبه ۲۰ آذر اولین مرحلهٔ آن تصویب شد، می‌توان عنوان رسمی «گروه تروریستی» ‌یک سازمان را به شکل موقت توسط دادگاه تعلیق کرد.

این قانون برای اجرایی شدن به تأیید مجلس علیا و امضاء ولادیمیر پوتین،‌ رئیس‌جمهور روسیه،‌ نیاز دارد.

طالبان در سال ۲۰۰۳ به فهرست گروه‌های تروریستی روسیه اضافه شد و هرگونه تماس با گروه‌هایی که در این فهرست هستند بر اساس قوانین روسیه جرم محسوب می‌شود.

با این حال هیئت‌های مختلف گروه طالبان در سه سال گذشته در رویدادها و نشست‌هایی که تاکنون با موضوع افغانستان در مسکو برگزار شده، شرکت کرده‌اند و مقامات روسیه در پاسخ به سؤالات مربوط به این تناقض آشکار، گفته‌اند که تعامل با طالبان برای کمک به تثبیت اوضاع افغانستان ضروری است.

اتحاد جماهیر شوروی سابق، پیش از این درگیر یک جنگ ۱۰ ساله در افغانستان بود که در سال ۱۹۸۹ با خروج نیروهایش به پایان رسید؛ مسکو از آن زمان تلاش کرده تا به عنوان یک قدرت تأثیرگذار در حل و فصل مسائل افغانستان، به شکل دیپلماتیک فعال باشد و پس از به قدرت رسیدن دوبارهٔ طالبان میزبان مذاکراتی با حضور نمایندگان ارشد این گروه و کشورهای همسایه بوده است.

در جامعهٔ بین‌المللی دربارهٔ نحوهٔ برخورد با طالبان اختلاف نظر جدی وجود دارد. این در حالی است که حاکمان فعلی افغانستان به‌دنبال روابط دو جانبه با قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای هستند.

یکی از مشکلات اصلی در برقراری ارتباط با حکومت طالبان نقض جدی حقوق بشر در این کشور به خصوص در زمینهٔ حقوق زنان است.

در همین زمینه بخش افغانستان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی ۱۳ آذر به نقل از دو منبع مطلع گزارش داد رهبر حکومت طالبان با صدور فرمانی آموزش زنان و دختران در مراکز آموزش پرستاری و مامایی را منع کرده است.

طبق آمار وزارت صحت عامۀ افغانستان، حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ دانشجوی دختر در مراکز آموزش مامایی و پرستاری در افغانستان مشغول تحصیل بودند.

ممنوعیت آموزش برای دانشجویان دختر در مؤسسات آموزش پرستاری و مامایی سوی طالبان در حالی اعمال شده که این گروه پیش‌ از این دختران و زنان افغان را از تحصیل در دانشگاه‌ها و سایر مؤسسات آموزش عالی نیز منع کرده بود.