شناسهٔ خبر: 70213558 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

دولت به جای افزایش 38 درصدی تعرفه برق برای همگان به افزایش تعرفه برق پرمصرف‌ها بپردازد

نماینده مجلس: دولت وظیفه‌ پرداخت یارانه به پرمصرف‌ها را ندارد. سیاست‌گذاری‌ها به سمتی برود که کم‌مصرف‌ها افزایشی در قیمت برق مصرفی نداشته باشند، در این راستا باید به جای افزایش یکسان قیمت پلکان همه مشترکان به سمت تعرفه‌گذاری پلکانی پر مصرف ها برویم.

صاحب‌خبر -

سیدمحمد جمالیان، نماینده اراک، کمیجان و خنداب در مجلس در خصوص پیشنهاد دولت مبنی بر افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق به صورت برابر برای همه پلکان‌هابه خبرنگار قدس تصریح کرد: همان طور که کارشناسان تأکید می‌کنند، روش تعرفه‌گذاری پلکانی بهترین شیوه برای تعیین بهای برق و گاز مصرفی مشترکان بخش خانگی است. این روش، منطبق با عدالت اجتماعی است.

وی ادامه داد: از طریق اجرای تعرفه‌گذاری پلکانی از یک طرف به اجرای یک روش بازدارنده از مصرف بی رویه می‌پردازیم و از طرف دیگر عدالت را در توزیع یارانه انرژی مدنظر قرا ر می‌دهیم.

این نماینده مجلس گفت: وقتی تعرفه بهای برق یا گاز مصرفی خانوارها را به صورت برابر برای همه پلکان‌ها افزایش می‌دهیم، در واقع هیچ تفاوتی بین پرمصرف‌ها و کم‌مصرف‌ها قائل نمی‌شویم. این امر به معنای از بین بردن انگیزه افراد برای مدیریت مصرف است.

جمالیان گفت: باید این واقعیت را مدنظر داشته باشیم که هدف فقط گرفتن مبالغ بیشتر از پرمصرف‌ها نیست. بلکه در تلاش هستیم که از تعرفه‌گذاری پلکانی به عنوان یک ابزار کنترل مصرف بهره ببریم.

وی ادامه داد: در تعرفه‌گذاری پلکانی تلاش بر این است که در کنار واقعی‌سازی قیمت‌ها برای پرمصرف‌ها، کار فرهنگی هم انجام دهیم. در این چارچوب، کسانی که مصرف بهینه دارند و در چارچوب الگو از برق یا گاز استفاده می‌کنند، تشویق می‌شوند و از قیمت‌های یارانه‌ای استفاده می‌کنند. اما کسانی که خارج از الگو مصرف می‌کنند، دچار اضافه قیمت می‌شوند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: به طور کلی، تعرفه‌گذاری پلکانی که طی دو سال گذشته در حوزه برق و گاز به اجرا گذاشتیم، یک روش علمی به شمار می‌رود که به عدالت هم نزدیک است.

جمالیان در ادامه با اشاره به اقدام غلط دولت در افزایش یکسان تعرفه مشترکان پرمصرف و کم‌مصرف به یک میزان گفت: افزایش قیمت برق به صورت برابر برای همه پلکان‌ها به نفع پرمصرف‌ها و به ضرر کم‌مصرف‌هاست. زیرا در این روش، پرمصرف‌ها که بیشتر از گاز یا برق استفاده می‌کنند، از یارانه بیشتری نیز بهره می‌برند.

وی ادامه داد: هدف دولت این است که حتی‌الامکان یارانه‌ها را در بخش برق و دیگر حامل‌های انرژی حذف و قیمت‌ها را واقعی‌سازی کند. چیزی که در قانون پیش‌بینی شده این است که به روش پلکانی به واقعی‌سازی قیمت‌ها بپردازیم و اقشار ضعیف که عمدتاً در پلکان‌های مصرفی اول قرار دارند و کم مصرف به شمار می‌روند، دچار افزایش قیمت نشوند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دولت وظیفه‌ای برای پرداخت یارانه به پرمصرف‌ها ندارد. باید سیاست‌گذاری‌ها به سمتی برود که کم‌مصرف‌ها افزایشی در قیمت بهای برق مصرفی‌شان نداشته باشند اما کسانی که پرمصرف هستند، قیمت غیریارانه‌ای برق را بپردازند و باید به جای افزایش یکسان قیمت پلکان همه مشترکان به سمت افزایش مبتنی بر مدل تعرفه‌گذاری پلکانی پرمصرف‌ها حرکت کند.