شناسهٔ خبر: 70211321 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ایده‌هایی برای سرگرم کردن کودکان در سفرهای جاده‌ای

سفر با خانواده فرصتی است برای والدین تا خاطرات خوبی را برای کودکان خود بسازند که برای همیشه در ذهن آن‌ها باقی می‌ماند. سفر همچنین فرصتی است که والدین می‌توانند پیوندهای خانوادگی را تقویت کنند. با وجود تمام این مزایای خوبی که سفر خانوادگی به همراه دارد؛ اما می‌تواند برای والدین استرس‌زا نیز باشد؛ چرا که سرگرم نگه داشتن کودکان در سفرهای طولانی جاده‌ای، ماموریتی دشوار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، برای سرگرم نگه داشتن کودکان در سفرهای طولانی جاده‌ای می‌توانید از بازی‌های خلاقانه‌ای استفاده کنید که نیاز به امکانات ویژه‌ای ندارند و شما می‌توانید در اتومبیل خود یا در اتوبوس و قطار و ...هنگامی که کنار فرزندان‌تان نشسته‌اید، آن‌ها را امتحان کنید. احتمالا در گذشته وقتی کوچک بوده‌اید، از برخی از این ایده‌ها والدین‌تان استفاده کرده و به وسیله آن‌ها شما را سرگرم کرده‌اند تا مقصد برسید و کمتر بی‌تابی کنید.

بازی الفبا

این بازی بسیار ساده است. به این ترتیب که می‌توانید از حروف الفبا برای سرگرم نگه داشتن فرزندان‌تان در طول مسیر سفر کمک بگیرید؛ به عنوان مثال حرف الف را انتخاب کنید و از هر کدام از اعضای خانواده بخواهید اشیا یا هر چیز دیگری را نام ببرد که در جاده می‌بیند و با حرف الف شروع شده است.

پلاک بازی

همانطور که می‌دانید به هر وسیله نقلیه در کشور ترکیب منحصر به فردی از اعداد و حروف اختصاص داده شده است که بر روی پلاک خودرو نمایش داده می‎شود. علاوه بر این، اعداد و حروف داخل پلاک خودروهای سواری هر کدام نشان دهنده استان و شهری خاص است، در این میان اعدادی که پایین کلمه ایران در پلاک ها قرار می گیرد نشان دهنده استانی است که صاحب پلاک خودرو در آن ساکن است. می‌توانید از این مسئله برای سرگرم نگه داشتن کودکان‌تان استفاده کنید. به این ترتیب که پیش از سفر می‌توانید شماره اختصاص داده شده به هر استان کشور را در اینترنت پیدا کنید و در طول سفر سعی کنید با آموزش آن به کودکان از آن‌ها بخواهید محل سکونت سرنشینان خودروهای دیگر را حدس بزنند.

علاوه بر این می‌توانید بازی دیگری را در همین راستا انجام دهید. به عنوان مثال می‌توانید از آن‌ها بخواهید پلاک‌های خودروهایی که با اعدا زوج یا فرد شروع می‌شوند را پیدا کنند و در آخر سفر تعداد آن‌ها را به شما بگویند.

بیست سوالی یا تو جیب جا می‌گیره؟

احتمالا همه ما خاطرات زیادی از بازی بیست سوالی در کودکی خود در جمع فامیل را به یاد می‌آوریم. این بازی آسان و سرگرم کننده را می‌توانید در مسیر سفر نیز امتحان کنید. می‌توانید به ترتیب از اعضای خانواده بخواهید به یک شخص، مکان یا واژه یا هر چیز دیگری فکر کند سپس، بقیه اعضای خانواده به نوبت پرسش‌هایی (بیست پرسش) را از او می‌پرسند که پاسخ آن بله یا خیر خواهد بود تا سرنخ هایی را به دست آورند و آن‌ها را به سمت پاسخ مورد نظر سوق دهد.

اسمش را نبر

برای انجام این بازی کافی است چند کلمه مشخص (دو تا سه کلمه) را انتخاب کنید. این کلمات می‌تواند کلماتی پرکاربرد در سفر یا جاده باشد یا کلماتی باشد که در خانه زیاد استفاده می‌کنید، سپس بر زبان آوردن این کلمات در طول سفر و رسیدن به مقصد را ممنوع کنید. می‌توانید در پایان سفر پاداشی نمادین را برای کسی تعیین کنید که کمتر این کلمه را ناخودآگاه بر زبان آورده است.

موسیقی بازی

چنانچه از آن دسته از افراد هستید که در طول جاده موسیقی گوش می‌دهید یا رادیو شما روشن است، می‌توانید از این مسئله استفاده کنید. به عنوان مثال اگر رادیو «آوا» روشن است و خواننده‌ای در حال خواندن ترانه‌ای خاص است، می‌توانید از کودکان خود بخواهید نام خواننده یا نام آن تصنیف خاص را چنانچه قبلا به آن گوش داده‌اند و برایشان آشنا است بگویند یا حدس بزنند موسیقی مورد نظر به کدام استان یا شهر کشور تعلق دارد یا چنانچه کودکتان سن کمی دارد، می‌توانید از ترانه‌های مخصوص به سن آن‌ها که معمولا از تلویزیون پخش می‌شود در طول سفر استفاده کنید و آن‌ها را از دستگاه پخش اتومبیل خود پخش کنید و ناگهان صدای آن را کم کنید و از آن‌ها بخواهید ادامه ترانه را بخوانند.

بازی شکار کردن

برای انجام این بازی باید لیستی از اشیاء مثل تابلوهای خاصی از راهنمایی یا رانندگی، درخت خاص یا حیوانی که در طول سفر آن را در جاده به صورت مکرر می‌بینید یا سنگ خاصی را که دارای رنگ مشخصی است و در جاده مورد نظرتان یافت می‌شود، قبل از سفر تهیه کنید و در طول مسیر از فرزندان‌تان بخواهید آن‌ها را در جاده با چشمان خود شکار کنند.

بازی یکی بود یکی نبود

این بازی علاوه بر این که می‌تواند برای کودکان به ویژه خردسالان سرگرم کننده باشد، قوه تخیل آن‌ها را نیز می‌تواند تقویت کند. برای انجام این بازی می‌توانید از خودتان شروع کنید و با گفتن یک جمله، داستانی را آغاز کنید و از فرزندانتان بخواهید به نوبت هر کدام با گفتن یک جمله دیگر بقیه داستان را کامل کنند.

نکات مهم

تناسب بازی با سن کودک خود را فراموش نکنید. از عزت نفس و اعتماد به نفس کودک‌تان مراقبت کنید و بازی را که به او احساس سرخوردگی می‌دهد، انجام ندهید. هدف از این بازی‌ها سرگرم کردن و خوشحال کردن کودکان است؛ بنابراین اگر بازی خاصی باعث به راه افتادن فضای رقابتی شدید می‌شود که فضای شاد سفر و خانواده را برهم می‌زند، آن‌ها را از فهرست خود حذف کنید.

انتهای پیام