شناسهٔ خبر: 70210570 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

ابراز امیدواری آمریکا به تغییر رویکرد «شکست‌ خورده» حکومت ایران

صاحب‌خبر -

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۲۰ آذر در یک نشست خبری در واشنگتن، با اشاره به تحولات اخیر در نوار غزه، لبنان و سوریه، به مقام‌های جمهوری اسلامی توصیه کرد که رویکرد شکست‌خورده خود را تغییر دهند.

میتو میلر گفت، امیدوارم حکومت ایران به سیاست شکست خورده‌ای که در پیش گرفته است نگاه کند و مسیر کاهش تنش و بهبود روابط با همسایگان خود را انتخاب کند و تلاشی برای ادامه دامن زدن به بی‌ثباتی و حمایت از تروریسم نداشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده اضافه کرد، اگر من جای رهبران جمهوری اسلامی بودم به اقدامات یک دهه گذشته که در راستای حمایت از تروریسم و بی‌ثباتی منطقه بوده‌اند به عنوان یک «استراتژی شکست‌خورده» نگاه می‌کردم.

میلر افزود، تهران با حمایت از گروه‌های نیابتی، استراتژی تهدید اسرائیل از خارج از مرزهایش، انجام حملات تروریستی مکرر علیه غیرنظامیان در داخل اسرائیل، و البته حملات تروریستی علیه سایر کشورها در سراسر منطقه را دنبال می‌کردند.

پس از این که رهبران حماس و حزب‌الله توسط ارتش اسرائیل در حملات ماه‌های اخیر به تلافی حمله تروریستی مهر پارسال کشته شدند، محور به اصطلاح «مقاومت» جمهوری اسلامی که میلیاردها دلار هزینه ایجاد آن کرده است، نابود شد.

همچنین بنابر گفته مقام‌های نظامی غربی، در پی حمله ۵ آبان امسال اسرائیل به مواضع حکومت ایران در داخل کشور که به تلافی حمله موشکی ۱۰ مهر جمهوری اسلامی انجام شد، سامانه دفاع هوایی ایران کاملا از بین رفته است.

میلر در مورد این که جمهوری اسلامی با توجه به شکست‌های اخیر چه سیاستی را در پیش می‌گیرد، گفت اگر سیاست هسته‌ای دیگری را دنبال کند، به روشنی گفته‌ایم که اجازه نخواهیم داد حکومت ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد.

سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان دوشنبه در بیانیه‌ای مشترک، اقدامات اخیر جمهوری اسلامی در توسعه برنامه هسته‌ای‌اش را محکوم کرده و خواستار معکوس‌شدن این روند و توقف فوری گسترش فعالیت‌های هسته‌ای حکومت ایران شدند.

این سه کشور در ادامه بیانیه خود آورده‌اند: «اقدامات جمهوری اسلامی موجب توخالی‌شدن بیش از پیش توافق هسته‌ای موسوم به برجام، و افزایش میزان ذخیره اورانیوم با غنای بالا، که هیچ توجیه غیرنظامی معتبر ندارد، شده است.»