به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در همایش ارزیابی اثربخشی توافقنامه ملل متحد در مهار فساد، اظهار کرد: به اینجا آمدهام تا از شما دستور بگیرم، به ما راهکار دهید. با مسئله مزمن و قدیمی روبرو هستیم که میتوانیم بگوییم فراگیر شده است، تا حدودی قبح آن ریخته است. گاهی آنقدر در بدنه نظام اداری ما نفوذ کرده است که از آن تلقی حق و حقوق میشود، بگویید که چه کار باید بکنیم و با این پدیده برخورد بکنیم.
وی با ارائه گزارش عملکرد چند کشور، افزود: بعد از گزارش دیگر کشورها به ارزیابی عملکرد کشور خودمان که ۲۳ سال از صدور فرمان ۸ مادهای معظم رهبری میگذرد، خواهم پرداخت.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: سنگاپور زمانی که ما جوان بودیم یک جزیرهای بود با مجموعهای از مشکلات و مسائل و گرفتاریها و فساد و امروز وضعیت ارزشمندی دارد و یکی از پاکترین کشورهای جهان است. یک نهاد مستقل مبارزه با فساد ایجاد کردهاند، افزایش حقوق کارکنان و شفافیت در سیاستها و فرآیندها همینطور اجرای بیطرفانه قوانین را اجرا کردهاند.
عارف ادامه داد: در سنگاپور مقامات عالی رتبه و مردم عادی در برابر قانون یکسان بودند، کشور گرجستان همسایه خودمان است از شوروی با مجموعه فسادهای عرض و طویل جدا شد. وضعیت مثالزدنی در شفافیت و سلامت دارد، اصلاحات گستردهای را در پلیس انجام داد. خدمات دولتی را دیجیتالی کرد. در اقتصاد و املاک و مستقلات شفافیت برقرار کرد.
وی افزود: کرهجنوبی به افشاگری مقامات بلندپایه پرداخت، شفافیت را در برنامههای آموزشی و مناقصات دولتی اجرا کرد، نیوزلند نیز رتبه اول را در شفافیت دارد از کشورهای آفریقایی نیز رواندا به ضابطهمند کردن و شفافیت پرداخت، این کشورهایی که مطرح کردم موفق عمل کردند.
معاون اول رئیس جمهور در رابطه با کنوانسیون مبارزه با فساد، گفت: ارتقا همکاریهای بینالمللی و استرداد داراییهای سرقت شده در کنوانسیون مورد توجه قرار گرفت. همچنین کمکهای فنی و تبادل اطلاعات در رابطه با فساد لحاظ شد، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در خرداد ۱۳۸۵ به این کنوانسیون پیوست.
عارف یادآور شد: افتخار ما این است که ۵ سال قبل از این کنوانسیون فرمان ۸ مادهای مقام معظم رهبری را داشتیم. در سالی که به نام مولا علی علیه السلام نامگذاری شده بود، با فرمان مقام معظم رهبری روبرو شدیم که پیام آن خشکاندن ریشه فساد مالی و اقتصادی و عمل قاطع و گرهگشا بود. هشت بند این فرمان در کنار به مسئله فقر و تبعیض نیز پرداخته شده است.
معاون اول رئیس جمهور در بخشی از سخنانش گفت: به دلیل اهمیت پیام رهبری مخاطب این فرمان هر سه قوه بودند. این پیام رهبری شفافترین پیامها بود که مسئولیت قوای حکومتی را در امر مهمی مشخص کرد اگر غفلت کنیم موریانه ریشهها را از بین میبرد. فساد برای سرنگونی حکومت و برانداختن دودمان خانواده کفایت میکند. مسلمان هستیم و معتقدیم کوچکترین فساد چه بلایی بر سر انسان و خانواده میآورد.
وی عنوان کرد: طبق فرمان ۸ مادهای مقام معظم رهبری، تسامح در مبارزه با فساد همدستی با مفسدان است. مسئولیت سنگینی برای صاحب منصبان و مسئولین است که اگر اقدام نکنید شریک هستید در این مسئله، رهبری مبارزه با فساد را موجب امنیت فضای اقتصادی دانستند و آوردهاند مبارزه با فساد باید به افراد مطمئن سپرده شود و ضربه عدالت باید قاطع باشد.
معاون اول رئیس جمهور که به فرمان هشت مادهای مقام معظم رهبری میپرداخت، بیان کرد: طبق این فرمان، قوای سهگانه باید در مبارزه با فساد با یکدیگر همکاری کنند، وزارت اطلاعات همکاری کند، در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی دیده نشود و به جای شعار دادن عمل کنید.
در حال تکمیل…