شناسهٔ خبر: 70203762 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس کل دادگستری هرمزگان: از فناوری‌های نوین باید در حوزه مشاوران خانواده استفاده شود

رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به راه‌اندازی سامانه مسیر در این استان بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در کلیه فرآیند‌های مرتبط با حوزه مشاوران خانواده تأکید کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

طی مراسمی با حضور رئیس کل دادگستری هرمزگان و معاون مرکز مشاوران خانواده قوه قضاییه و جمعی از مسئولان ۲۴ نفر از مشاوران خانواده مرکز وکلای قوه قضاییه استان هرمزگان آیین تحلیف خود را به جا آوردند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در این مراسم با اشاره به نقش ترسیم شده برای هوش مصنوعی و فناوری در سند تحول قضایی، گفت: تحول این نیست که در همان مسیر سابق گام برداریم بلکه باید با استفاده از فناوری‌های نوین در مسیری که هستیم تغییر ایجاد نماییم.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین بخش‌های سند تحول قضایی، موضوع بهره‌مندی از فناوری‌های نوین و استفاده از هوش مصنوعی جهت دستیابی به اهداف این سند است، گفت: در راستای نیل به اهداف این سند استان هرمزگان به عنوان اولین استان در کشور، سامانه صدور گواهی سوءپیشنه به صورت کاملاً الکترونیک را راه‌اندازی کرد و طرح‌های مختلفی از جمله پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی، صدور گواهی حصر وراثت و ... را با استفاده از فناوری و در راستای تکریم ارباب رجوع، عملیاتی نمود. 

قهرمانی با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های قوه قضاییه ازدیاد ورودی پرونده‌ها است، تصریح کرد: استفاده از هوش مصنوعی در سامانه‌های مختلف مزایای زیادی از جمله دقت بالا، هزینه کم و سهولت در دسترسی برای عموم مردم را به همراه دارد. 

قهرمانی همچنین با بیان اینکه تمرکز بر فناوری اطلاعات چراغ راه تحول در دستگاه قضایی است، بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در کلیه فرآیند‌های مرتبط با حوزه مشاوران خانواده تأکید کرد.

وی با اشاره به مزایای راه اندازی سامانه‌های هوشمند در سلامت اداری، کاهش نیاز به مراجعات حضوری و صرفه‌جویی در مصرف ملزومات اداری، گفت: یکی از سامانه‌های هوشمندی که با پیگیری دستگاه قضایی راه اندازی شده است، سامانه مسیر است که با استفاده از آن پرونده‌ها به صورت هوشمند به مشاوران خانواده‌ها ارجاع می‌شوند.

حجت‌الاسلام و المسلمین صادقی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان هرمزگان نیز در این مراسم اظهار داشت: پیش از این در استان هرمزگان تنها ۹ نفر از مشاوران خانواده پروانه تخصصی را دریافت کرده بودند، اما هم اکنون ۲۴ نفر از پذیرفته شدگان که در آزمون سراسری شرکت کرده‌اند پس از طی مراحل مصاحبه حضوری و گزینش موفق به اخذ پروانه تخصصی شده‌اند و به این ترتیب هم اکنون تعداد مشاوران خانواده استان که دارای پروانه تخصصی هستند به ۳۳ نفر افزایش می‌یابد.

صادقی تصریح کرد: فلسفه مشاوره اقناع زوجین برای سازش و بازگشت آنان به زندگی مشترک و ایجاد تأخیر نسبی در فرایند طلاق باهدف کنترل اقدام به طلاق‌های هیجانی است. 

وی افزود: یکی از آثار جانبی مهم خدمت مشاوره پیش از طلاق، حتی در شرایطی که سازشی میان زوجین متقاضی طلاق حاصل نشود، کاهش تبعات نامطلوب برآمده از اختلاف‌ها و کنترل آثار مخرب آن در سطح جامعه است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هرمزگان در ادامه ضمن تأکید بر نقش فرهنگ و اعتقادات مذهبی در کاهش فرآیند طلاق، گفت: هر چه مشاوره پیش از ازدواج تقویت شود و زوجین شناخت دقیق تری نسبت به یکدیگر پیدا کنند، اختلافات کمتری در زندگی مشترک آنان بروز خواهد کرد.

این مقام قضایی همچنین با اشاره به راه‌اندازی سامانه مسیر در استان هرمزگان یادآور شد: سامانه مسیر یک سایت آنلاین است که به همت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، به منظور ساماندهی و مدیریت درخواست‌های مشاوره خانواده و با اولویت مشاوره پیش از طلاق طراحی و پیاده‌سازی شده است. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هرمزگان تأکید کرد: هدف اصلی از راه اندازی سامانه مسیر، کمک به زوجین برای تصمیم‌گیری آگاهانه در مورد طلاق و کاهش آسیب‌های ناشی از آن است. 

در پایان این مراسم، پس از ادای سوگند توسط مشاوران خانواده، پروانه تخصصی آنان توسط رئیس کل دادگستری استان هرمزگان اهدا شد.

انتهای پیام /