شناسهٔ خبر: 70201393 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

سن وقوع جرم در فضای مجازی کاهش یافته است

زنجان- رئیس پلیس فتای استان زنجان گفت: سن وقوع جرم در فضای مجازی کاهش داشته و مجازات بر حسب قوانینی که حاکم است بازدارنده نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ سید احمد موسوی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سن وقوع جرم در فضای مجازی کاهش داشته و مجازات بر حسب قوانینی که حاکم است آن طور بازدارنده نیست، گفت: باید توجه ویژه به کاهش جرایم باید به ایمنی کودکان و دانش آموزان در فضای مجازی شود و برنامه ریزی هدفمند و کارشناسی در این زمینه صورت بگیرد چون اقدام نسنجیده در این فضا ممکن است تبعات مختلفی برای افراد در پی داشته باشد.

وی افزود: مجازات بر حسب قوانینی که حاکم است آن طور بازدارنده نیست و والدین سعی کنند هنگام استفاده از فضای مجازی توسط کودکان، در کنار آنها حضور داشته باشند.

موسوی به برگزاری پنجمین پویش سراسری مردمی کودکان سایبری از ۲۴ آذرماه به مدت یک هفته در این استان اشاره کرد و ادامه داد: این پویش گام مهم در راستای آشنا کردن قشر کودک، نوجوان و خانواده‌ها با نحوه مواجهه با فضای مجازی و تهدیدهای این فضا است که باید به شکل صحیح و کارشناسی این فضا مدیریت شود.

رئیس پلیس فتای استان زنجان گفت: پویش مردمی کودکان سایبری در هفت سر عنوان شامل کودکان و ایمنی سایبری، خانواده و الگوی سایبری، دوستان و بازی‌های سایبری، مدرسه و آموزش سایبری، جامعه، فرهنگ و اخلاق سایبری، سکوهای مجازی و مسؤولیت اجتماعی و پلیس فتا حامی کودکان است.

موسوی افزود: اعمال فیلتر و حساسیت‌ها در همه کشورها برای کودکان و دانش‌آموزان وجود دارد و کافی نبودن آشنایی خانواده‌ها با مخاطرات فضای مجازی و عدم به کارگیری راهکارهای ایمن، باعث بروز آسیب‌هایی برای کودکان شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه میزان استفاده کودکان از فضای مجازی افزایش یافته است، در این فضای غبار آلود و شلوغ اگر اعضای خانواده موضع انفعالی داشته باشند و نحوه استفاده صحیح از آن را به کودکان آموزش ندهند، قطعاً فرزندان در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

رئیس پلیس فتای استان زنجان گفت: سالم سازی حوزه فضای مجازی از رسالت‌های مهم است و دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی فرهنگ باید در این خصوص نقش آفرینی کنند.

موسوی با اذعان به اینکه با فراگیر شدن استفاده از فضای مجازی نقش تربیتی مدارس و خانواده‌ها کم رنگ تر شده و تأثیرگذاری فضای مجازی بیشتر شده است، گفت: نسل جدید دانش فنی بالاتری نسبت به نسل‌های قبلی دارند و این موضوع موجب شده شکاف عمیق دیجیتالی میان فرزندان و والدین و حتی بین معلمان و دانش آموزان زیاد شود که این موضوع، نقش تربیتی خانواده و مدرسه را در تربیت کودکان تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس پلیس فتای استان زنجان گفت: کودکان باید نحوه استفاده صحیح از فضای مجازی را یاد بگیرند که این کار مستلزم آن است که والدین و حتی معلمان هم دانش فرزندپروری و تربیت دانش آموزان را در فضای مجازی فرا بگیرند.

موسوی افزود: پلیس فتا ۲۴ ساعته آماده دریافت گزارش‌ها در زمینه جرایم و تخلفات سایبری است و شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ و سایت https://csirc.fata.gov.ir جهت دریافت این گزارش‌ها در خدمت شهروندان خواهد بود.