به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دهم دسامبر هر سال، روز جهانی حقوق حیوانات و مناسبتی مشابه با روز حقوق بشر است، زیرا حیوانات نیز حق دارند که مورد احترام واقع شوند و با انجام اعمال ظالمانه علیه آنها مقابله شود.
تاریخچه روز جهانی حقوق حیوانات
صدها سال است که بعضی انسان برای منافع شخصی خود، از مصرف گوشت گرفته تا استفاده از پوست برای مد و هنر، حیوانات را میکشد و با آنها بدرفتاری میکند. سازمان ملل متحد دهم دسامبر ۱۹۴۸ پس از شکنجههایی که در طول جنگ جهانی دوم در اردوگاههای کار اجباری توسط آلمان نازی به انسانها تحمیل شد، اعلامیه جهانی حقوق بشر را تصویب کرد. پس از آن، سازمانها، انجمنها و افرادی از سراسر جهان خواستار تعمیم این اعلامیه به قلمرو حیوانات شدند، بنابراین دهم دسامبر به روزی برای دفاع از حقوق حیوانات تبدیل شد.
۲۲ سال پس از تصویب اعلامیه تاریخی سازمان ملل، در سال ۱۹۷۰ کلمه گونهگرایی ابداع شد تا در مورد تبعیض علیه موجودات ذیشعور بر اساس گونه آنها مورد بحث و گفتوگو قرار گیرد و کل این ایده را که حیوانات پست هستند و تنها با هدف تأمین نیازها و خواستههای انسان زندگی میکنند، تعصبی غیرمنطقی علیه آنها معرفی کرد، زیرا همانطور که جمعیت خاصی از نژاد بشر به دلیل تبعیض و نژادپرستی رنج میبرند، حیوانات نیز در رنج هستند، بدتر اینکه نمیتوانند از خود دفاع کنند.
بیانیه رسمی حقوق حیوانات سال ۱۹۹۸ تصویب شد. که سازمان حمایت از حیوانات آنکیجد Uncaged بهمعنای بدون قفس، روز جهانی حقوق حیوانات را برای روشن کردن انواع خشونت علیه حیوانات ایجاد کرد. بنیانگذاران این روز اظهار کردند از آنجا که حیوانات نمیتوانند اعتراض کنند، رأی دهند یا برای حمایت از خود دفاع کنند، این وظیفه انسان است که این کار را برای آنها انجام دهد. دهم دسامبر بهعمد برای این مناسبت انتخاب شد تا روز جهانی حقوق حیوانات همزمان با روز حقوق بشر باشد.