شناسهٔ خبر: 70196250 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی: بی‌طرفی و عدم جانب‌داری از اصحاب دعوا، معیار قضاوت عادلانه است

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در آموزه‌های دینی قضاوت جایگاه ویژه‌ای دارد و مهمترین صفت هر قاضی عادل بودن است، گفت: بی‌طرفی و عدم جانب‌داری از اصحاب دعوا، معیار قضاوت عادلانه است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

مراسم تحلیف ۳ نفر از کارآموزان قضایی دادگستری شهرستان بیرجند با حضور محمد جعفر عبدالهی و رئیس حفاظت و اطلاعات و معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان خراسان جنوبی برگزار شد. 

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی ضمن تبریک موفقیت در مراحل آموزشی و گزینشی کارآموزی این کارآموزان گفت: کار قضایی  حساس و با اهمیت است و از قداست بالایی برخوردار است.

وی بیان کرد: در آموزه‌های دینی ما قضاوت جایگاه ویژه‌ای دارد و مهمترین صفت و ویژگی هر قاضی این است که باید عادل باشد به این معنی که دنبال عدالت و کشف حقیقت باشد.

عبدالهی ادامه داد: معیار قضاوت عادلانه است یعنی در قضاوت، قاضی باید به دنبال بی طرفی باشد و در قضاوت عدم جانبداری از اصحاب دعوا را رعایت نماید.

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی تأکید کرد: قاضی باید در رفتار، کردار، صحبت و حتی نگاه کردن به اصحاب دعوا عدالت را رعایت نماید.

 عبدالهی با اشاره به اینکه آموزش اهمیت ویژه‌ای در امر قضاوت دارد افزود: همواره استادانی مجرب و تخصصی برای امور آموزش دعوت می‌شوند و بهره‌گیری از حضور آنان چه به صورت برخط و چه حضوری مورد تأکید است، چرا که قاضی باید باسواد و عالم باشد و برای باسواد بودن، قاضی به مطالعه مستمر و عمیق نیاز دارد و ابزار اصلی قضاوت هم مطالعه و آموزش است.

وی گفت: قضاوت همیشه واضح و آشکار و روشن نیست و همیشه در امور کیفری یا حقوقی مثلا شاهد به حد کافی وجود ندارد و یا خوانده دعوی یا متهم اقرار نمی‌کنند، لذا قاضی باید از علم خود استفاده کند و این مهم نیز به مطالعه مستمر و آموزش نیاز دارد.

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی گفت: انتظار این است که در جامعه با عدالت و مطالعه دنبال خدمت صادقانه، بی‌منت و خالصانه به مردم باشیم.

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی تصریح کرد: توجه به رعایت کرامت انسانی نیز باید مد ظر قرار گیرد و قاضی نباید عصبانی باشد و یا با اصحاب دعوا برخورد نامناسب کند، از این رو قاضی باید متین، با اخلاق و با سعه‌صدر بوده و با اشرافی که به قوانین دارد قضاوت کند و برای مردم احترام قائل باشد، زیرا جایگاه انسان به عنوان خلیفه خداوند، جایگاه رفیعی است.

وی افزود: سیاست‌های محوری و اولویت‌دار قوه قضاییه از سوی رئیس قوه قضاییه در قالب دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها ابلاغ می‌شود که باید در دستورکار قضات قرار گیرد و در راستای اجرای آنها که شاخصه‌ها و سیاست‌های مهم قوه قضاییه در سند تحول قضایی که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و تبیین شده است، تلاش فراوان به‌عمل آید. 

انتهای پیام/