شناسهٔ خبر: 70193916 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

کاهش فشار خون بالا با ۹ ماده غذایی تایید شده

طبق گفته ی انجمن قلب آمریکا (AHA)، بیش از ۱۰۰ میلیون آمریکایی به فشار خون بالا مبتلا می باشند. اگر فشار خون برای مدت طولانی بالاتر از ۱۳۰/۸۰ میلی متر جیوه بماند، می تواند به عروق خونی آسیب برساند.

صاحب‌خبر -

رپرتاژ آگهی: این آسیب شما را در معرض خطر افزایش بیماری هایی مانند حمله قلبی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی و اختلال عملکرد جنسی قرار می دهد. خوشبختانه می توانید برای کاهش فشار خون کارهایی انجام دهید، مانند ورزش منظم، حفظ وزن مناسب، عدم استعمال سیگار و کنترل
آن به کمک داروهای تجویزی متخصص قلب

اگر دچار مشکل فشار خون هستید یا هر گونه ناراحتی قلبی دارید، در صورتی که در شمال تهران هستید می‌توانید به کلینیک قلب دکتر نجفی و در صورتی که در شرق تهران هستید می توانید به دکتر پیمان اشرفی متخصص قلب در تهرانپارس  مراجعه کنید.

رژیم غذایی DASH

رژیم غذایی برای جلوگیری از فشار خون بالا (رژیم DASH) یک الگوی غذایی محبوب است که توسط موسسه ملی قلب، ریه و خون (NHLBI) معرفی می شود. رژیم DASH می تواند به بسیاری از افراد در کاهش فشار خون کمک کند و اغلب توسط پزشکان توصیه می شود.

رژیم غذایی DASH چه توصیه هایی می کند؟

  • پرهیز از غذاهای سرخ شده

  • مصرف زیاد سبزیجات، میوه ها و لبنیات کم چرب

  • تأکید بر مصرف غذاهای غنی از پتاسیم، منیزیم و کلسیم

  • گنجاندن مقادیر متوسط غلات سبوس دار، ماهی، مرغ و مغزها در رژیم غذایی

  • محدود کردن غذاهای حاوی چربی اشباع مانند گوشت های چرب، لبنیات پرچرب و روغن های گرمسیری مانند نارگیل، هسته خرما و روغن خرما

  • محدود کردن مصرف نمک (سدیم) تا ۲۳۰۰ میلی گرم در روز

  • محدود کردن نوشیدنی ها و شیرینی های قند دار

در ادامه ۹ ماده غذایی که در دستورالعمل های رژیم DASH می باشند و می توانند به شما در کاهش فشار خون کمک کنند، آورده شده است.

۱- بلوبری

شما می توانید بلوبری را به تنهایی یا در اسموتی و ماست مصرف کنید. افزودن بلوبری تازه یا یخ زده به رژیم غذایی می تواند به داشتن فشار خون سالم کمک کند. در یک مطالعه، افراد مبتلا به پیش از فشار خون و مرحله ۱ فشار خون روزانه به مدت ۸ هفته بلوبری یا دارونما استفاده کردند. پس از دو ماه، نتایج نشان داد افرادی که بلوبری مصرف کردند، به ترتیب ۵.۱٪ و ۶.۳٪ کاهش در فشار خون سیستولیک و فشار خون دیاستولیک را تجربه کردند. در گروه کنترل کاهش قابل توجهی مشاهده نشد.

C:\Users\AS\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\blueberries_11zon.jpg

طبق داده های منتشر شده در مجله تغذیه بالینی آمریکا، مصرف یک فنجان بلوبری در هفته ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را در مراحل اولیه کاهش دهد.

۲_ گردو

مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه، متابولیسم و بیماری های قلبی عروقی نشان داد، فشار خون دیاستولیک، دور کمر و چاقی شکمی در افرادی که گردو مصرف می کنند نسبت به افرادی که مصرف نمی کنند کمتر می باشد. عملکرد طبیعی دیاستولیک منجر به کاهش فشار خون دیاستولیک شده و پیشرفت نارسایی قلبی را کند می کند.

علاوه بر این، نتایج یک آزمایش بالینی در سال 2019 نشان داد که مصرف گردو در رژیم غذایی با چربی اشباع کم نیز ممکن است به کاهش فشار خون مرکزی کمک کند. شما می توانید گردو را به تنهایی یا بر روی جو دوسر یا سالاد یا به صورت کره گردو روی نان تست مصرف کنید.

۳- آب پرتقال 100٪ طبیعی

یک لیوان آب پرتقال 100٪ طبیعی حاوی پتاسیم، ماده مغذی مورد تأکید در رژیم غذایی DASH، می باشد. مقدار زیادی فلاونوئید به نام هسپریدین در مرکبات مانند لیمو شیرین، لیمو ترش و آب پرتقال یافت می شود. هسپریدین ممکن است به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک کند.

از مصرف آب پرتقال های دارای قند و رنگ مصنوعی خودداری کنید.

نتایج یک آزمایش بالینی جدید بر روی افراد بزرگسال مبتلا به فشار خون بالا نشان داد، فشار خون شرکت کنندگانی که 500 میلی لیتر آب پرتقال 100٪ طبیعی مصرف کردند (حدود 2 فنجان در روز) به طور متوسط ​​6.35 میلی متر جیوه کاهش پیدا کرد.

محققان دریافتند که تا حدودی کاهش فشار خون به محتوای آب هسپریدین ارتباط داشته است. یک آزمایش بالینی دیگر در سال 2011 نشان داد که فشار خون دیاستولیک شرکت کنندگان مرد بدون تحرک و دارای اضافه وزن که آب پرتقال مصرف کرده بودند، کاهش پیدا کردند.

۴- هندوانه

هندوانه حاوی پتاسیم، ال سیترولین و لیکوپن می باشد که برای قلب سالم بسیار مفید می باشند. در حقیقت، مصرف هندوانه به طور خاص با کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک ارتباط دارد. ال سیترولین یک اسید آمینه است که به کاهش فشار خون در جمعیت های خاص کمک کند. لیکوپن، یک آنتی اکسیدان است که مسئول ایجاد رنگ قرمز در هندوانه است و بر فشار خون بالا اثرات مثبتی دارد.

۵- گلابی

مصرف منظم گلابی می تواند فشار خون را در مردان و زنان (45-65 سال) مبتلا به سندرم متابولیک بهبود بخشد. در مجله غذا و عملکرد خاطر نشان شده که مصرف روزانه گلابی به مدت 12 هفته فوایدی برای فشار خون سیستولیک و فشار نبض (تفاوت فشار خون سیستولیک و دیاستولیک) دارد.

به علاوه، داده های حاصل از سه مطالعه طولانی مدت که بیش از 187،000 نفر را به طور متوسط ​​بیش از 20 سال دنبال کرده بودند، نشان داد افرادی که میوه های بیشتری مصرف می کنند- به ویژه سیب، گلابی، انگور و کشمش- کمتر به فشار خون بالا مبتلا می شوند.

۶- ماهی روغنی

ماهی های روغنی مانند ماهی قزل آلا و سالمون منابع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند که در برخی افراد به کاهش فشار خون کمک می کنند. در سال 2018، انجمن قلب آمریکا توصیه کرده است که مصرف 1 تا 2 وعده غذای دریایی در هفته به افراد کمک می کند خطر ابتلا به پیامدهای منفی قلبی را کاهش دهند و به آن ها در حفظ فشار خون سالم کمک می کند.

۷- عدس

عدس حاوی مواده مغذی سالم برای قلب مانند پتاسیم و منیزیم می باشد. محققان در یک مطالعه دریافتند که جایگزین کردن عدس و لوبیا بغذاهای دیگر، منجر به کاهش فشار خون سیستولیک می شود. مصرف عدس چه به تنهایی چه در سوپ و سالاد به حفظ فشار خون سالم کمک می کند.

۸- ماست

لبنیات مانند ماست دارای مواد مغذی مانند پتاسیم و کلسیم می باشند که از سلامت قلب حمایت می کنند. محققان در یک مطالعه دریافتند که مصرف 3 وعده لبنیات در روز با 13٪ کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا همراه می باشد. از انتخاب ماست های دارای قندهای مصنوعی خودداری کنید. بلکه می توانید از مقداری میوه برای طعم شیرین استفاده کنید..

۹- زردچوبه

مصرف زردچوبه با مقادیر مناسب و مدت زمان مشخصی، می تواند در رژیم غذایی سالم قلب تاثیر داشته باشد. در یک مطالعه فارماکولوژیک نشان داده شد که مصرف طولانی مدت کورکومین یا زردچوبه ممکن است فشار خون سیستولیک را بهبود بخشد.

شما می توانید زردچوبه را به عنوان چاشنی غذا، همراه با چای و یا حتی به صورت مکمل مصرف کنید. فقط حواستان باشد که برخی ادویه ها ممکن است با داروهای خاصی تداخل پیدا کنند. قبل از افزودن آن به رژیم غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.