به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، مهدی مجاهد معاون مدیرکل پیگیریهای ویژه شهید جمهور در تالار ولایت دانشگاه بیرجند به مناسبت روز دانشجو در ویژه برنامه ناگفتههایی از شهید جمهور با اشاره به شخصیت جامعالاطراف شهید رئیسی به تعبیر مقام معظم رهبری گفت: ایشان ویژگیهای مختلف شخصیتی داشتند ایشان یک فقیه و دین شناس، حقوق دان و هم یک مدیر سیاسی تراز بالا در کشور بودند.
به گفته وی ایشان یک شخصیت اخلاقی کم نظیر هم بود و ویژگیهای مختلفی داشتند و این که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری ما با یک آیتالله رئیسی آشنا بودیم و یک شهید رئیسی از ۳۰ اردیبهشت امسال متولد شد و این شهید رئیسی قرار است در کشور برای پیشبرد انقلاب و جامعه برای ما کار کند.
وی ادامه داد: گرچه خیلی از آنهایی که در دوران حیاتشان چشم دیدنشان را نداشتند و بعد از شهادت هم دوست ندارند اسمی از ایشات بشنوند و آنها میخواهند پرونده شهید رئیسی را در ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ مختومه تلقی کنند اما حقیقتی که اراده الهی به آن تعلق گرفته چیز دیگری است.
معاون مدیرکل پیگیریهای ویژه شهید جمهور ادامه داد: این همان ارادهای است که مقام معظم رهبری فرمودند خواهید دید که شهید رئیسی انقلاب را یک گام به پیش خواهد برد و ایشان الگوی حکمرانی در کشور خواهند بود.
مجاهد ادامه داد: زمانی که دوران کوتاه مدیریتی ایشان را با دوران مدیریتی امیر کبیر مقایسه کردند چه مرادی دارند، در طول انقلاب شخصیتهای تراز بالا زیاد داشتیم بالاخص در حوزههای جبهه و جنگ و صحنههای دفاع از فرماندهان جنگ و جبهه مقاومت از جمله شهید سلیمانی را همه ما می شناسیم و میتوانیم در موردشان کتابها بنویسیم و بخوانیم اما در حوزه حکمرانی در کشور شخصیت الگو که به تفصیل بتوان در مورد آن صحبت کرد و به مردم معرفی کرد چه در داخل و چه در خارج از کشور زیاد نداریم.
وی اظهار کرد:در تراز ریاست جمهوری اگر اسمی از شهید رجایی برده میشود ایشان در یک دوره خیلی کوتاه رئیس جمهور بودند و بعد هم به شهادت می رسند از این بزرگوار تفصیلی در اختیار برای معرفی به مردم نداریم و شخصیتهای دیگری که داشتیم و بالاخص انقلابی که داعیه تمدن را دارد این بایستی بتواند شخصیتهای الگوی خودش را به دنیا هم معرفی کند.
وی تاکید کرد: شهید رئیسی این قابلیت را دارد که به مردم دنیا هم به واسطه شخصیت و جایگاهی که داشت برای بسیاری از افراد شناخته شده است و این الگوی حکمرانی در برخی از جهات که درحیات ایشان کمتر به آن پرداخته شد و بخشی هم غبارهایی که به دلیل فضاسازیهای رسانهای که انجام میشد باعث شد شخصیت ایشان به درستی شناخته نشود.
وی به این نکته هم اشاره کرد که قضاوت نقطهای کردن را جامعه دانشگاهیان نمیپذیرند باید ببینید شهید رئیسی کشور را با چه وضعیتی تحویل گرفته و با چه وضعیتی تحویل داده است به این معنا که دوران مدیریتی ایشان باید مقایسه شود و این موضوعی بود که در دوران حیات ایشان مغفول ماند و دائم می گفتند گوشت شده این قدر، برنج این قدر و... و این دلیل ناکارآمدی است و یا مسکن این قدر افزایش قیمت داریم یا خودرو گرانی است و ارز شده این قدر ...
به گفته مجاهد ایشان در دوران حیاتشان معتقد بودند بسیاری از حرفها را نباید به مردم زد و دلیلشان این بود که اینها مردم را بیشتر نگران میکند و میگفتند مردم بین من و آقای روحانی و دیگران فرق آنچنانی قائل نیستند و همه ما را یکی میدانند و نباید بیش از این مردم را عصبی کنیم مردم از ما راه حل و چاره میخواهند اما باید امروز آن حرفها گفته شود.
وی تصریح کرد: اگر مردم بدانند که با چه شرايطي کشور تحویل شهيد رئیسی شد و در این سه سال چه کرد آن موقع خواهیم دید که برای حکمرانی در کشور دستمان خیلی پر است.
معاون مدیرکل پیگیریهای ویژه شهید جمهور سئوال شهید رئیسی چرا مدیر با کفايتی بود را این طور پاسخ داد چون اقداماتش را در سه دسته تقسیم کرده بود اول مدیریت بحرانهایی که از دوره قبل به ارث رسیده ، دوم چالشهایی که در دوره ریاست جمهوری عارض شد و سوم به فکر آینده هم بود فقط درگیر مسائل روز نبود.
به گفته مجاهد رویکرد مسئله محور هم داشت و به دنبال حل مسائل هم بود اولین مسئله هم کرونا بود که در دوران کرونا جلسات قفل بود و تنها چیزی که از آن منتشر میشد یاس و نامیدی مطلق بود و تاکید می کردند باید کشور را تعطیل کنید درصورتی که واکسن برای تمام سنین تامین شد و ارتباط با کشورهای مختلف برقرار شد و به عضویت در شانگهای اتفاق هم افتاد.
وی ادامه داد: در گاز روابط با ترکمنستان سر بدهی که از دوران قبلی مانده بود آنها حاضر نبودند به ما گاز بدهند و در تابستانی که دولت خواست مستقر شود گفتند که شما در زمستان قطعی گاز خواهید داشت که دولت این موضوع را در اولویت گذاشت و با ترکمنستان حل کرد و این به معنای تدبیر بود.
به گفته وی در پیک مصرف ۲۲ مگاوات ناترازی برق داشتیم یکی از تدابیر ترانزیت برق بود و در اولویت قرار داشت طوری که حداقل ۹ تا ۱۰ سفر به صورت شخصی برای تاسیس نیروگاه برق رفتند کمتر از یک سال نیروگاه سیکل ترکیبی ساختند.
معاون مدیرکل پیگیریهای ویژه شهید جمهور اظهار کرد: در تابستان ۱۴۰۰ تنشهای آبی درخوزستان درگیریهای مسلحانه ایجاد کرده بود و مردم تفنگ به دست آدم میکشتند شش ماهه اول ریاست جمهوری ایشان در بازدید از مناطق مختلف کشور از وضعیت بی آبی وحشت کرده بودیم سال آینده چه اتفاق قرار است بیفتد زمانی که رئیس جمهور وقت گفته بود آب خوردن هم به برجام ربط دارند متوجه نشدم اما زمانی که در دولت قرارگرفتم معنی آن را متوجه شدم به خصوص زمانی که گفتند آب شرب همدان تمام شده است و ما سه روز با تانکر آبرسانی میکردیم چه اتفاقی افتاده بود پروژه آبرسانی شهر همدان ۱۰ سال در جریان بود و ۴۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و به خاطر این که میگفتند پول ندارد در کمتر از یک سال بقیه پروژه تکمیل شد و آب شرب مردم سنندج و همدان تامین شد.
به گفته وی دولت را که تحویل گرفتیم ۱۰ هزار روستا بی آب داشتیم نهضت آبرسانی که اتفاق افتاد بیش از ۵ هزار روستا در همین کمتر از سه سال آبرسانی شدند تنش آبی در یزد و اصفهان و چهار محال بختیاری و سایر نقاط رفع شد و پروژههای آبرسانی از دریا فعال شد که یکی از مهمترین آنها انتقال آب از خلیجفارس به زاهدان و بیرجند و بعد خراسان رضوی بود که هدفگذاری ایشان این بود که تا پایان ۱۴۰۳ به زاهدان برسد.
معاون مدیرکل پیگیریهای ویژه شهید جمهور ادامه داد: برای حل بحران آب سیستان و بلوچستان ایشان تدبیر کرد یک راهکار کوتاه مدت افتتاح بزرگترین آب شیرین کن خشکی جهان در زاهدان و پروژه میان مدت هم داشت و بلند مدت انتقال آب از خلیج فارس بود .
به گفته مجاهد حتی تامین نان مردم یکی دیگر از مشکلات بود که به دنبال کاهش تولید گندم در کشور به وجود آمده بود که به دنبال ارتباط با کشورهای مختلف این مشکل هم مرتفع شد.
وی تصریح کرد:یک نکته مهمی که باید به آن توجه کرد هیچ وقت در سه دهه گذشته انتخاباتی مثل انتخابات ۱۴۰۰ تمام نظر سنجیها بگویند که رئیس جمهور آقای رئیسی است شرایط آقای رئیسی در افکار عمومی کشور به گونهای بود که به اتفاق در همه نظرسنجیهای کشور آقای رئیسی را رئیس جمهور انتخاب کردند در تمام دو قطبیهایی که نظر سنجی میکردند در تمام اینها آقای رئیسی را رئیس جمهور می دانستند و نکته آن چه بود آقاي رئیسی به راحتی میدانست که رئیس جمهور میشود اما چرا خودش را در زمينههای مختلف بدهکار به مردم کرد او که از وضعیت کشور مطلع بود با مسائل کشور مواجه مسئولانه داشت وقتی رئیس جمهور مسئولیت چیزی را بر گردن نگیرد کس دیگری بر عهده نمیگیرد.
به گفته مجاهد چرا آقای رئیسی هر ماه یک جلسه شورای عالی مسکن میگذاشت بانکها به بهانههای مختلف شانه خالی می کردند و ایشان از تمام ابزار مدیریتی نظارتی و اختیارات قانونی داشت آن ها را تحت فشار گذاشته بود که وام را تامین کنند.
وی ادامه داد: تأمین زمین اولین نیاز برای ساخت مسکن بود حتی خود راه و شهرسازی حاضر نبود که زمينهای دولتی را واگذار کند به بهانههای مختلف زیر بار نمیرفتند اما آقای رئیسی این اقدام را انجام داد تا روزی که ایشان شهید شد ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مسکن توانسته بود تولید کند اهدای زمین یادآور دهه ۶۰ بود که به مردم زمین بدهیم اجازه بدهیم خانه ویلایی بسازند میدانست این نیاز در کشور وجود دارد.
مجاهد به این نکته هم اشاره کرد که شرایط دوران آقای رئیسی شرایط دوران آقای احمدی نژاد نبود همه این موضوع را می دانستند که تورم ۴۰ درصد هستیم خلق پول نمیتوانیم بکنیم اینها تورم زا است در مکاتباتی که وزارت کار با شهید رئیسی داشتند و اسناد آن هم موجود است نوشته شده بود بیش از ۱۰۰ هزار کارگر معوقات دارند پرستارها در اوج بحران کرونا معوقات حقوق و دستمزد داشتند برخی از اقدامات کارهای روتین دولت است نمیگوییم که دستاورد است اما عبور از بحران ستودنی است.
وی با اشاره به این که در دوران دولت سیزدهم منابع درآمدی را افزایش دادیم، افزود: یک ماه قبل از جنگ اکراین ملاقات شهید رئیسی با پوتین بود که وسط جلسه ایشان نماز خواندند در آن جلسه تا آن روز روسیه برای سرمایهگذاری در ایران ۵ میلیارد یورو مصوب کرده بود در آن جلسه حاج آقا به ایشان فرمودند یکی از درخواستهای ما افزایش سرمایه گذاری به ۱۰ میلیارد یورو است که پوتین در پاسخ گفت که برای کار با شما محدودیت نداریم اما در دوره قبلی حتی یک سنت هم از سرمایهگذاری انجام شده استفاده نشده است.
مجاهد تصریح کرد: ایشان در معادلات بین المللی هم شخصیتی داشت که روی حرفش مقامات کشور دنیا حساب باز میکردند این قدرت تعریضی و کنشگری فعال و میدان سازی را بهش داده بود یکی از این عملیات در واقع توافق با عربستان بود ارتقا سطح روابط ما با روسیه بود حل کردن روابط ما با ترکمنستان و تاجیکستان و کشورهای منطقه بود.
وی تصریح کرد: در مواجه با سران کشورها مقتدر و با تدبیر بودند عقلانیت انقلابی به معنای واقعی کلمه را داشتند مذاکرات با غربیها را تا روزی که بودند ترک نشد گفتگوها بسیار مقتدرانه و با حکمت و بر اساس منافع ملی ما ادامه پیدا کرد و نتایجی هم داشت تا وقتی که آنها از پشت میز بلند شدند و گفتگوهای منطقهای و سیاست همسايهای و همه اینها با همدیگر تدوین کرد که باید کتابها در این رابطه نوشته شود که امروز کلاه سر ما نرود.
وی ادامه داد: امروز ما دست هر کسی که در کشور بتواند تحریم را بردارد باید ببوسیم دست کسی که بتواند ما را از لیست سیاه FTAF خارج کند باید ببوسیم اما خدا نگذرد از کسی که به بهانه تحریم و FTAF کشور را در بن بست قرار دهد و بخواهد ناکارآمدیها و ضعفهای مدیریتی را گردن اینها بگذارد.
مجاهد در پاسخ به سیوالات دانشجویان به ماجرای روز حادثه تلخ شهادت شهید رئیسی هم اشاره کرد و گفت: بعد از آخرین برنامه که در مرز انجام شد نماز را خواندی؛ سه تا بالگرد پشت سر هم بودیم که ما در بالگرد جلو و بالگرد آقای رئیسی بعد از ما و یک بالگرد هم پشت سر ایشان بود از آرامترین سفرهای بالگردی بود که از نظر آب و هوایی تجربه کردیم که در یک آن بعد از این که بالگرد ما به زمین نشست متوجه شدیم که بالگرد رئیس جمهور نیست و با پیگیریهایی که انجامشد فهمیدیم بالگرد دچار حادثه شده که بعد از ۱۷ ساعت جستجو زمانی که مه فروکش کرد توانستیم ایشان و همراهانشان را پیدا کنیم.
مجاهد در پاسخ به سئوال دانشجوی انقلابی از زبان شهید رئیسی به چه فردی گفته میشود، گفت: شهید رئیسی ابرپروژه خود را امیدآفرینی قرار دارند و تاکید داشتند دسته بندی امروز اصلاح طلب و اصولگرا نیست بلکه امیدآفرین و مایوس کننده است اگر مردم را دوست دارید باید امیدآفرین باشيد دانشجو ضمن این که باید بصیرت آفرین درجامعه باشد و دوست و دشمن را تشخیص دهد و به مردم معرفی می کند روایتهایی که از وضعیت موجود در جامعه هم خلق می کند یاس آفرین نباشد.
انتهای خبر/
منبع: خاورستان