به گزارش خبرنگار ایرنا، دبیر جشنواره و معاون سلامت اجتماعی و سرپرست معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه در این آیین با اشاره به اهداف این جشنواره گفت: یکی از اهداف اصلی جشنواره برابرسازی فرصتها برای افراد توانمند خانواده بهزیستی است. این برنامه در جهت تلفیق و توسعه اجتماعی، مشارکت فعال افراد دارای معلولیت در عرصههای مختلف و تقویت حس مسئولیتپذیری آنها طراحی شده است. همچنین توجه به جایگاه اجتماعی این عزیزان و تاکید بر احترام به آنها از دیگر اولویتهای مهم چنین برنامههایی است.
«مرتضی کوهی» با بیان اینکه این جشنواره همزمان با پنج جشنواره منطقهای دیگر در کشور برگزار شده است، افزود: از مردادماه امسال و با هماهنگیهای انجامشده با ستاد بهزیستی کشور، میزبانی این رویداد به استان کرمانشاه سپرده شد. در بخشهای مختلف این جشنواره از جمله نمایشهای صحنهای، خیابانی، کودکان و نوجوانان و مسابقه نمایشنامهنویسی برگزار شد و در کنار آن در کارگاههای آموزشی و جلسات نقد و بررسی آثار تلاش شد که آموزشهای تخصصی و سازنده ارائه شود.
کوهی همچنین به استقبال چشمگیر هنرمندان از این جشنواره اشاره کرد و گفت: تعداد ۷۸ متن نمایشی و ۶ نمایشنامه به دبیرخانه ارسال شد که پس از بررسی و ارزیابی، ۴۹ اثر در مرحله بازخوانی پذیرفته شدند. در نهایت، ۷ گروه در بخش نمایش صحنهای، ۳ گروه در نمایش خیابانی و محیطی، ۴ گروه در بخش کودک و نوجوان، و ۶ متن در مسابقه نمایشنامهنویسی به مرحله نهایی راه یافتند. در مجموع، ۱۳۳ نفر در این رویداد شرکت کردند.
بهزاد شهبازی، مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه نیز در سخنانی ضمن اشاره به تأثیر هنر در توانمندسازی افراد دارای معلولیت، گفت: سازمان بهزیستی در دهه ۸۰ هنر را بهصورت عام و تئاتر را بهصورت خاص در اولویت قرار داد.
وی تصریح کرد: هنر میتواند نقش بیبدیلی در بهبود سلامت جسمی، مهارتهای کلامی و ذهنی افراد دارای معلولیت ایفا کند و به اجتماعیشدن این عزیزان کمک کند. همچنین هنر توانایی خروج این افراد از حس انزوا و تبدیل آنها به انسانهایی توانمند را دارد.
علی شعبانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز در این مراسم با نگاهی فلسفی به هنر، گفت: هنر از نگاه ما ایرانیها اختراعی نیست، بلکه اکتشافی است. هنرمند به دلیل روح متعالی خود، محدود به زمان و مکان نیست و هنر، معلول و غیرمعلول نمیشناسد.
وی افزود: ارزش هنر به تعالی روحی هنرمند وابسته است و هر چه این روح متعالیتر باشد، هنر ارزشمندتر خواهد بود.
در ادامه این آیین حسن دادشکر، سهراب سلیمی و شهرام کرمی، داوران جشنواره به بررسی و معرفی برترینهای نمایشپردازی افراد دارای معلولیت پرداختند.
اختتامیه جشنواره با معرفی نفرات برتر و تجلیل از تلاشهای آنها به پایان رسید. این جشنواره بار دیگر توانمندی و خلاقیت افراد دارای معلولیت را به نمایش گذاشت و گامی مؤثر در جهت ارتقای جایگاه اجتماعی و هنری آنان برداشت.