حامد یزدیان، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با میزان، در تشریح اصلاحات مالیاتی بودجه ۱۴۰۴ اظهار کرد: افزایش معافیت مالیاتی کارمندان از ۱۲ میلیون به ۲۴ میلیون تومان و معافیت مشاغل خرد از ۱۰۰ میلیون به ۲۰۰ میلیون تومان، تصمیمی مؤثر در کاهش فشار اقتصادی بر اقشار ضعیف و کمدرآمد است. این اصلاحات، تلاش دارد تا بار مالیاتی بهجای فشار بر کمدرآمدها، به سمت افراد با درآمد بالا منتقل شود.
یزدیان با اشاره به اینکه مالیات یکی از ابزارهای مهم دولت برای کاهش نابرابریهاست، افزود: این اقدام بهنوعی نشاندهنده سیاست عدالتمحور دولت و مجلس است. با افزایش کف معافیت مالیاتی، افراد با درآمدهای پایین نهتنها مالیات کمتری پرداخت میکنند، بلکه فاصله میان آنها و پردرآمدها نیز کاهش مییابد.
وی درباره کاهش مالیات تولیدکنندگان از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد گفت: تولیدکنندگان، موتور محرک اقتصاد کشور هستند و این تصمیم در راستای حمایت از تولید و کاهش هزینههای آنها اتخاذ شده است. با کاهش مالیات، تولیدکنندگان میتوانند منابع بیشتری را برای بهبود کیفیت و افزایش تولید اختصاص دهند.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت مقابله با فرار مالیاتی در کشور، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهمی که در بودجه ۱۴۰۴ پیشبینی شده، تداوم اجرای طرح نشاندار کردن مالیاتهاست. این طرح به مودیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ این امکان را میدهد مالیات خود را در حوزههایی که علاقهمند هستند، اختصاص دهند. چنین اقدامی میتواند موجب افزایش اعتماد عمومی به نظام مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی شود.
یزدیان در ادامه به چالشهای مربوط به تأمین بودجه اشاره کرد و افزود: یکی از نگرانیهای اصلی در افزایش معافیتهای مالیاتی، تأمین منابع جایگزین برای این معافیتهای مالیاتی اعلامی است. در این راستا، دولت باید از فرار مالیاتی دانهدرشتها جلوگیری کند و درآمدهای مالیاتی خود را از منابعی غیر از حقوقبگیران و تولیدکنندگان تأمین کند که البته شناسایی فراریان مالیاتی یکی از مهمترین اقداماتی است که باید در سیستم اقتصادی کشور ما هر چه زودتر عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: اجرای این اصلاحات مالیاتی تنها در صورتی موفق خواهد بود که در کنار آن، سیاستهای مؤثری برای کنترل تورم و حمایت از اقشار آسیبپذیر اجرا شود. تورم، میتواند اثر مثبت این تغییرات را کاهش دهد و لازم است دولت برنامههای جامعی برای مهار تورم ارائه دهد.
انتهای پیام/