امیرحسین ماهآورپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرداری اصفهان در راستای ساماندهی مشاغل شهری و رفع مشکلات زیستمحیطی، ترافیکی و فرهنگی اقداماتی انجام داده است که بر اساس بند ۲۰ اصلاحی ماده ۵۵ قانون شهرداریها مصوب بیستوهفتم بهمن ۱۳۴۵، شهرداری موظف است از فعالیت مشاغلی که موجب ایجاد مزاحمت، سروصدا، آلودگی هوا یا تجمع حشرات و جانوران شود، جلوگیری کند، همچنین اگر این مشاغل پیش از تصویب این قانون به وجود آمده باشد، باید به خارج از شهر منتقل یا تعطیل شود.
وی افزود: در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان با تلاش و حمایت شورای اسلامی شهر محوطه ۵۰ هکتاری در شهرک صنعتی به افرادی که در حوزه ریختهگری و موزائیکسازی فعالیت میکنند، اختصاص یافت؛ در حال حاضر عملیات محوطهسازی و آمادهسازی زیرساختها در حال انجام است تا پس از تکمیل، انتقال این مشاغل آغاز شود.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراوردههای کشاورزی شهرداری اصفهان پایبندی به حقوق شهروندی را راهکار رفع مشکل سدمعبر موتورسیکلتفروشان خیابان سروش دانست و اظهار کرد: مشاغلی همچون فروشگاههای موتورسیکلت در خیابان سروش و زینبیه که مشکلاتی همچون تزاحم ترافیکی ایجاد میکند، مشمول بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداریها نمیشود و این موارد نیازمند همکاری دیگر نهادها همچون پلیس راهور و اعمال قوانین محدودکننده ترافیکی است.
وی با بیان اینکه در حوزه ساماندهی اقداماتی انجام شده است، گفت: شاید بهدلیل اینکه تعداد مراجع قانونی برای تصمیمسازی در این حوزه زیاد است، کارها آنگونه که باید پیش نرفت. در حوزه ساماندهی ظرفیت قانونی وجود دارد که برای ساماندهی مشاغلی که شهروندان مدنظر دارند، مورد استفاده نیست و مشمول بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری نمیشود.
ماه آورپور با اعلام اینکه برای ساماندهی بعضی مشاغل همچون پرندهفروشان خیابان عطار نیشابوری مشکلات حقوقی و مالکیتی وجود دارد، اضافه کرد: این مشکلات به واگذاریهای نامناسب در دورههای گذشته بازمیگردد که موجب شده است نهادهای نظارتی ایرادهایی به این موارد وارد کند؛ با وجود تلاشهای متعدد، هنوز توافق کاملی با این گروهها صورت نگرفته و شهرداری همچنان به دنبال راهحلهای حقوقی برای رفع این مشکلات است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر برای انتقال بعضی مشاغل همچون کارگاههای رنگرزی که در خیابان جی و مناطق اطراف فعالیت دارد، شهرداری اقدام به خریداری زمین در خارج از شهر کرده است و با این حال به دلیل طولانی شدن فرایند دریافت مجوزهای لازم و بعضی محدودیتهای قانونی، این طرح هنوز به سرانجام نرسیده است.
وی اضافه کرد: شهرداری تاکید دارد که رویکرد فرهنگی و رعایت حقوق شهروندی باید در ساماندهی مشاغل مدنظر قرار گیرد و این امر مستلزم همکاری همهجانبه مردم، دستگاههای اجرایی و نهادهای قضائی است، همچنین برای حمایت از کسبوکارها، شهرداری تلاش میکند با ایجاد تسهیلاتی همچون تخصیص زمین یا پیشنهاد ساختوساز در مکانهای مناسب، روند ساماندهی را تسریع کند.
وی اضافه کرد: شهرداری اصفهان بهمنظور کاهش مشکلات زیستمحیطی، ترافیکی و اجتماعی ناشی از فعالیت مشاغل مزاحم گامهای مؤثری برداشته است، با این حال تحقق کامل این اهداف نیازمند همکاری بیشتر میان دستگاههای مختلف و تسریع در صدور مجوزهای قانونی است.