شناسهٔ خبر: 70159449 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

توسعه صنایع پایین دستی خوزستان، در اولویت کاری مسئولان

مدیرکل صنعت و معدن و تجارت خوزستان با اشاره به اینکه برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال آفرینی مناسب، رویکرد توجه به صنایع پایین دستی را مورد توجه قرار داده ایم، گفت: در حال حاضر از ۲۲۰۰ واحد صنعتی موجود در استان، بیش از ۳۰۰ واحد راکد هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، حمیدرضا فلاح با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم در اهواز، گفت: یکی از رویکردهای اداره صنعت معدن و تجارت خوزستان، کاهش فرایند صدور مجوزهاست و برای کاهش فرایند صدور مجوزها شامل جواز تاسیس، پرونده های بهره برداری، صدور پرونده های اکتشاف معدن و پرونده بهره برداری معدنی، برنامه ریزی شده است تا حداقل زمان ممکن را در نظر بگیریم.

وی افزود: در حال حاضر طبق برنامه ریزی که صورت گرفته، صدور جواز تاسیس ظرف کمتر از سه روز انجام می شود و در این خصوص در 9ماه امسال بالغ بر 360 فقره جواز تاسیس صادر شده است.

این مقام مسئول درباره میزان اشتغال آفرینی این مجوزها، گفت: در این زمینه سرمایه گذاری 70 همت و اشتغال بالغ بر 12 هزار نفر در استان پیش بینی شده است.

فلاح با بیان اینکه جواز تاسیس در ابتدای شروع فرایند فعالیت اقتصادی است گفت: بعد از اینکه استعلامات دریافت و وارد مرحله استقرار واحد و سرمایه گذاری شد، نهایتاً به پرونده بهره‌برداری منجر می‌شود که شروع فعالیت رسمی بهره بردار است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان گفت: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده و تعیین مسیرهای هدف سرمایه‌گذاری و سوق دادن تسهیلات به سمت طرح‌هایی با پیشرفت فیزیکی بالا، امسال رکورد زدیم و قریب به 194 پروانه بهره‌برداری صادر شد که این میزان در طول چند ماه مناسب بود.

به گفته مدیرکل صمت خوزستان سرمایه‌گذاری 46 هزار میلیارد تومانی برای این طرح‌ها صورت گرفته و نیز اشتغال 12 هزار نفری هم ایجاد شده است.

وی گفت: یکی از مهمترین عوامل، ارزیابی ماهانه پرونده های بهره‌برداری است که برای فعالیت‌های صنعتی صرفاً صادر شده است.

مدیرکل صمت خوزستان با بیان اینکه در خوزستان 4 گروه اصلی صنعتی قرار دارد، گفت: صنایع فولادی، صنایع شیمیایی و پلیمری، صنایع غذایی و صنایع سلولزی، چهار دسته اصلی صنعتی هستند که در استان شکل گرفته اند.

وی گفت: یکی از ایرادات اصلی در خوزستان در حوزه صنعت، فاصله بین صنایع بزرگ و صنایع کوچک و متوسط است و متاسفانه باوجود اینکه در صنایع بزرگ رتبه‌های اول و دوم کشور را داریم ولی در صنایع کوچک و متوسط که پایین دستی ما هستند و ارزش افزوده بالاتری دارند، جایگاه پایین‌تری داریم که در این خصوص نیاز بود یک سری اقدامات انجام بدهیم تا خلأهای موجود پر بشود.

فلاح با بیان اینکه راهکار حل این است که شهرک‌های صنعتی را توسعه دهیم گفت: استفاده از ظرفیت همین شهرک‌های صنعتی و استفاده از طرح‌های راکد  راهکار رفع این خلأهاست.

مدیرکل صمت خوزستان با اشاره به سفر دوم شهید رئیسی گفت: در سفر هیئت دولت به استان خوزستان 7 شهرک تخصصی مصوب شد.

وی با اشاره به واحدهای راکد در استان خوزستان گفت: بر اساس آمار و ارزیابی که از مجموعه انجام شد، از 2200 واحد صنعتی بیش از 300 واحد راکد هستند که برای این 300 واحد امسال برنامه‌ریزی کردیم، 100 واحد به چرخه تولید برگردند.

مدیرکل صمت با بیان اینکه عمده مشکلات این طرح‌های راکد بحث مباحث مالی یا عدم شناخت سرمایه‌گذار از وضعیت بازار یا توان مدیریتی ضعیف بوده است، گفت: تعدادی از این 300 طرح عملاً دیگر امکان برگشت به چرخ تولید را ندارند که باید حتماً برای آنها فکری کرد و مسیر سرمایه گذاری را تغییر داد.

وی بیان داشت: همچنین بالغ بر 60 طرح در اختیار بانک‌ها هستند که توسط بانک‌ها تملک شدند که برای آنها برنامه داریم و مدام پیگیری می‌کنیم و جلسات مختلفی با بانک‌هایی که تملک کردند، برگزار شده است. در این خصوص بانک ها قول دادند از طریق مزایده به افراد واجد شرایط حتماً تا پایان سال واگذار کنند.

وی ادامه داد: مجموعه تسهیلاتی که ما در اختیار داشتیم از بخش‌های مختلفی بوده و قطعاً کمک‌های بانکی بسیار موثر بودند. از مهمترین فاکتورها برای بحث توسعه اقتصادی تامین مالی است و حتماً باید تامین مالی توسط بانک‌ها صورت بگیرد البته فقط بانک ها نیستند قسمت‌های مختلفی هستند که می‌توانند تامین مالی انجام بدهند. تسهیلاتی که در اختیار خود ما بوده تسهیلات کمک‌های فنی اعتباری بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان گفت: مجموعاً تسهیلات تبصره 18 قانون 1401 و 1402 که تازگی ابلاغ شده است. البته عمده این تسهیلاتی که عرض کردم در همین مسیرهای بهره‌برداری از واحدهای با پیشرفت فیزیک بالا و مناطق کمتر برخورد بوده است.

فلاح گفت: تسهیلات تبصره 18 تمرکز روی طرح های بالای 70 درصد مناطق محروم و کمتر برخوردار بوده است.

انتهای پیام