به گزارش خبرگزاری مهر، حامد سلیمی مدیرکل معماری و شهرسازی شهرداری تهران در دویست و هشتاد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن گرامیداشت هفته افراد دارای معلولیت، اظهار کرد: ستاد مناسب سازی شهرداری تهران برای دسترس پذیر شدن شهر جهت زندگی افراد دارای معلولیت مجموعه اقداماتی را در نظر داشته و در برنامه جامع مناسب سازی شهر این اقدامات را با هماهنگی مناطق ۲۲ گانه و حوزههای ستادی تدوین و ابلاغ کرده است.
وی با اعلام اینکه ستاد مناسب سازی فضاهای شهری به عنوان زیر مجموعه ستاد مناسب سازی استان و کشور در شهرداری تهران فعالیت میکند، یادآور شد: بخشنامههای لازم برای اجرا در پروژهها ابلاغ شده و حتماً باید علاوه بر اجرای ضوابط، این بخشنامه در اجرای پروژهها رعایت شود. چالشهایی در حوزه شهری وجود دارد و وضعیت نامناسب پیاده روها برای شهروندان، نبود یکپارچگی در مناسب سازی، اتصال غیراستاندارد پیاده روها از جمله این چالش هاست و سیاستها در راستای رفع این ایرادات پیش بینی شده است.
سلیمی با بیان اینکه در فرایند صدور پروانه ساختمانی و گواهیهای ساختمانی ضوابط مدنظر قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: این طور برداشت شده که مناسب سازی مخصوص شهرداری تهران است در حالی که سازمانهای دیگر هم باید در این زمینه فعالیت داشته باشند. ما حتی یک جلسه جدی برای راهنمایی آموزشگران در سازمان نظام مهندسی نداشتیم و استانداری نیز حتی یک جلسه برگزار نکرده است. مهندسین ناظر هم در این زمینه دقت کافی را ندارند.
مدیرکل معماری و شهرسازی شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت ورود سازمان نظام مهندسی به مناسب سازی فضاها، خاطرنشان کرد: ۱۱۰ میلیارد تومان بودجه در شهرداری برای این امر تصویب شد که ۸۹ میلیارد تومان به مناطق تخصیص داده شد. ۴۱ ساختمان شهرداری، ۵۲ بوستان و ۳۱۳ کیلومتر مسیر برای مناسب سازی در نظر گرفته شد و بر اساس جداول ۸۹ میلیارد تومان بین مناطق توزیع شده است.
وی ادامه داد: امسال تا نیمه آذرماه ۱۴ کیلومتر در منطقه یک، ۱۰ کیلومتر در منطقه ۲ و ۱۱ کیلومتر مسیر در منطقه ۲۲ مناسب سازی شده است. حدود ۶۶ درصد اقدامات در حوزه مناسب سازی انجام شده و امیدواریم با اهتمام مناطق این روند تکمیل شود.
سلیمی با بیان اینکه ۱۷۰ ساختمان از ۱۸۲ ساختمان بر اساس ارزیابیها و دسترسی به فضاهای موجود در مسیر تردد معلولان، مناسب سازی شده است، گفت: مجموع طول معابر برای مناسب سازی از سال ۱۴۰۰ تا امروز هزار و ۲۹۷ کیلومتر است که ۷۹۱ کیلومتر مناسب سازی شده و به تأیید معاونت فنی و عمرانی نیز رسیده است.
انتخاب افراد دارای معلولیت بهعنوان ناظران پروژه مناسبسازی
وی با اعلام اینکه از سه هزار و ۳۹۳ مورد دریچه هزار و ۸۰۶ مورد مناسب سازی شده است، خاطرنشان کرد: ما فراخوانی منتشر کردیم و یکصد نفر از افراد دارای معلولیت اعلام آمادگی کردند که با شهرداری در این زمینه همکاری کنند که ۴۴ نفر دارای تحصیلات مرتبط بودند. بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته ۱۱ نفر از این افراد به عنوان ناظران پروژههای مناسب سازی انتخاب شدند.
مدیرکل معماری و شهرسازی شهرداری تهران تأکید کرد: هزار و ۵۰۰ فضای پارک در شهر تهران شناسایی شده و ۶۵۰ مورد به ویژه در مجاورت بوستانها و مراکز خدماتی مناسب سازی و علائم پیرامون آن نصب شده است.
سازمان استاندارد استان تهران استاندارد لازم برای مترو ارائه نمیدهد
سلیمی با اشاره به دسترسی معلولان به مترو، گفت: سازمان استاندارد استان تهران استاندارد لازم برای مترو ارائه نمیدهد. امروز عملاً امکان اجرای سازهها بر اساس استاندارد این سازمان وجود ندارد. ممکن است در برخی ایستگاهها آسانسور داشته باشیم اما چون استاندارد ندارد، اجازه بهره برداری نداریم.
حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم با بیان اینکه در این سه سال توفیق داشتیم زمینه حضور معلولان در جامعه را فراهم کنیم، گفت: در سطح سیاست گذاری، اجرا و پایش برنامههای فرهنگی و اجتماعی توسط کانون افراد دارای معلولیت پیش برده میشود.
وی افزود: سیستم حمل و نقل ما تا نقطه مطلوب فاصله دارد و باید مداخله مناسب را در این زمینه داشته باشیم.