به گزارش شمانیوز، نشست خبری بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام 1403) امروز، یکشنبه 18 آذرماه، با حضور مدیران ارشد حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات، اصحاب رسانه و اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه در سالن خلیج فارس نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد. این نشست بر اهمیت شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» و نقش این نمایشگاه در ارتقای جایگاه فناوری اطلاعات و مخابرات کشور تأکید داشت.
نقش محوری مخابرات در توسعه فناوریهای نوین
محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در این نشست خبری با اشاره به اهمیت نقش شرکت مخابرات در صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور ، گفت: شرکت مخابرات ایران به عنوان یکی از ارکان اصلی حوزه ارتباطات و آیسیتی کشور، تلاش دارد تا نقشی اساسی در هدایت این صنعت ایفا کند. اگر وحدت رویه و پیشرفت در این شرکت محقق شود، کل صنعت آیسیتی کشور نیز با حرکت به جلو، توسعه بیشتری خواهد یافت.
وی افزود: در عصر هوش مصنوعی، نگاه سرویسمحور بر ارتباطات پیشی گرفته است، اما لازمه توسعه خدمات هوشمند، فراهمسازی زیرساختهای ارتباطی است. شرکت مخابرات ایران با تمام توان و ظرفیتهای داخلی، توسعه این زیرساختها را در دستور کار قرار داده است.
تمرکز بر فیبر نوری و توسعه شبکه انتقال
جعفرپور در ادامه با تشریح برنامههای کلیدی شرکت مخابرات، اظهار داشت: سه حوزه اصلی در برنامههای توسعهای مخابرات قرار دارند. اول پروژه فیبر نوری است که هدف ما ایجاد یک میلیون اتصال فیبر نوری در حوزههای مسکونی و تجاری است. این پروژه با مشارکت اپراتورهای مخابراتی، شرکتهای سل و پیمانکاران محلی و با استفاده حداکثری از تولیدات داخلی پیش خواهد رفت.
وی افزود: توسعه شبکه انتقال استانی که طراحی این شبکه در چند استان آغاز شده و توسعه شبکه انتقال خراسان رضوی تا هشت ماه آینده به پایان خواهد رسید. برنامه مشابهی برای استانهای اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی نیز در دست اجراست. ارائه سرویسهای نوین مخابرات ایران در نمایشگاه تلکام، موضوع دیگری است که از پروژه «ابر ما» رونمایی خواهد کرد که بستر سرویسهای جدیدی مانند گیمپلاس، خدمات خانگی، تجاری و سازمانی خواهد بود.
رونمایی از پروژه «ابر مخابرات ایران»
مدیرعامل مخابرات ایران درباره پروژه «ابر مخابرات ایران» توضیح داد: این پروژه با هدف ارائه سرویسهای متنوع و نوین در کشور راهاندازی میشود. ظرفیتهای موجود در مراکز دادهای مخابراتی سراسر کشور بهعنوان زیرساخت این ابر به کار گرفته میشود. سرویسهای جدیدی مانند هوش مصنوعی مخابرات ایران نیز در دستور کار است که بهزودی شاهد بهرهبرداری از آن خواهیم بود.
جعفرپور همچنین بر توسعه هوش مصنوعی در مخابرات تأکید کرد و گفت: در حوزه هوش مصنوعی، برنامهریزیهای گستردهای صورت گرفته و مراحل برندسازی و ثبت دامنههای مربوطه انجام شده است. این حوزه از سال آینده بهطور جدی وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
نمایشگاه تلکام 1403؛ سکوی ارتقای بینالمللی
بیستوپنجمین نمایشگاه تلکام 1403 با محوریت «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از 3 تا 6 دیماه در فضایی به وسعت 125 هزار مترمربع برگزار خواهد شد. این نمایشگاه میزبان هیأتهای تجاری از کشورهای عراق، روسیه، ارمنستان و افغانستان خواهد بود و ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی در آن حضور خواهند داشت.
از ویژگیهای بارز این دوره، برگزاری 8 دوره آموزشی در قالب دو پنل صبح و بعدازظهر، رونمایی از محصولات جدید با محوریت هوش مصنوعی، و مشارکت گسترده شرکتهای فناور و دانشگاهها است. هدف اصلی این نمایشگاه، ارتقای جایگاه ایران در عرصه بینالمللی و نمایش توانمندیهای داخلی در حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات است.
این نمایشگاه، فرصتی برای همافزایی و تبادل دانش میان فعالان صنعت و بستری برای معرفی دستاوردهای نوین فناوری خواهد بود.