استان البرز به عنوان "پایتخت تکواندو کشور" دارای ورزشکاران مدال آور و قهرمانان ملی است و خانواده ۷۶ هزار نفری هیات تکواندوی آن در سالهای اخیر درخشش چشمگیری داشته است. بیش از 2 سال است که پس از برگزاری مجمع انتخاباتی هیات تکواندو البرز، اعضای جدید هیات به ریاست "محمد انصاف دوست" کار هدایت این رشته ورزشی را در استان البرز به دست گرفتهاند.
رییس هیات تکواندو روز یکشنبه در مصاحبه با ایرنا گفت: از ابتدای پذیرش این مسوولیت در سه محور اصلی برنامهریزیهای خود را انجام دادیم. بهسازی و ارتقاء امکانات سختافزاری، تقویت کادر فنی و برگزاری برنامههای فرهنگی اصلیترین موضوعاتی بود که در دستور کار هیات قرار گرفت.
محمد انصاف دوست در تشریح اقدامات سختافزاری هیات تصریح کرد: در آبان ماه سال ۱۴۰۱ مجموعه اقدامات راه اندازی خانه تکواندو به اتمام رسید و در بهمن ماه همان سال خانه تکواندو البرز به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد. پیش از این تکواندوکاران به صورت اجارهای و فقط ۲ روز در هفته سالن را در اختیار داشتند که این امر امکان برنامهریزی و توسعه برگزاری مسابقات و دورههای آموزشی را مختل میکرد.
رییس هیات تکواندو البرز خاطرنشان کرد: به همت خیرین و خانوادههای ورزشکاران استان خانه تکواندو در بخشهای عمرانی بهسازی شد و در اوایل خردادماه سال جاری نیز خوابگاه ۲۵ نفره آن تکمیل و به بهرهبرداری رسید تا در زمان برگزاری مسابقات یا دورههای آموزشی بتوانیم میزبان ورزشکاران مهمان باشیم.
وی با اشاره به نوسازی برخی تجهیزات سالن نیز گفت: تجهیزات ورزشی و تمرینی نیز تا حد امکان نوسازی و بهسازی شد تا ورزشکاران بتوانند در شرایط ایده آل تمرین یا مبارزه کنند.
به کارگیری کادر فنی مجرب و متخصص
انصاف دوست در خصوص جذب و به کارگیری متخصصان این رشته در ترکیب هیات تصریح کرد: برای بالا بردن سطح ورزش استان از مربیان، پیشکسوتان و قهرمانان ملی در ترکیب هیات استفاده کردیم و با برنامهریزی مدون "سند راهبردی تکواندو استان البرز" را تدوین کردهایم.
موفقیت کمیتههای هیات تکواندو البرز
رییس هیات تکواندو استان البرز با اشاره به انجام برنامههای فرهنگی به عنوان مکمل فعالیتهای فنی در استان خاطرنشان کرد: برای جذب حداکثری در ردههای پایه نونهالان و نوجوانان نیاز است تا مجموعهای از فعالیتهای فرهنگی به عنوان مشوق برای خانوادهها و تکواندوکاران انجام شود که خوشبختانه طبق ارزیابی فدراسیون در 2 سال متوالی ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ کمیته فرهنگی هیات تکواندو البرز رتبه برتری کشور را کسب کرده است. برگزاری جشنواره "باران مدال" به عنوان یک رویداد فرهنگی ورزشی یکی از جذابترین بخشهای مسابقات البرز است و این تجربه جدید در جهت تشویق نونهالان، نوجوانان و خانوادهها برای گرایش به این رشته ورزشی است. در رویداد "باران مدال" همه ورزشکاران حتی بازندهها با یک مدال و لوح یادگاری به خانه برمیگردند تا انگیزهای برای ادامه فعالیت در این رشته ورزشی داشته باشند.
انصاف دوست با اشاره به اهمیت رسانه و حوزه اطلاع رسانی نیز افزود: کمیته روابط عمومی هیات نیز با عملکرد موفق خود در سال ۱۴۰۲ بین هیاتهای کشوری رتبه برتر را کسب کرد؛ همچنین کمیته آزمون نیز در آخرین ارزیابی فدراسیون برتر کشوری شد.
جذب پنج هزار نفر در ۶ ماه
رییس هیات تکواندو استان البرز با اشاره به انجام اقدامات جذاب برای ورزشکاران و خانوادهها افزود: مجموعه اقدامات هیات در بخشهای فنی، فرهنگی و سایر واحدها موجب شد تا در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ بیش از پنج هزار عضو جدید به خانواده تکواندو البرز افزوده شود و در زمان حاضر بیش از ۷۶ هزار نفر از بانوان و آقایان عضو رسمی خانواده تکواندو در البرز هستند.
نظم در برگزاری مسابقات
هیات تکواندو البرز به صورت هفتگی و بطور معمول در روزهای پنجشنبه و جمعه در خانه تکواندو میزبان مسابقات استانی شامل لیگ "قرمز مشکی"، لیگ "هان مادانگ" مسابقات جایزه بزرگ، رویداد باران مدال و لیگ "پومسه" در همه ردههای سنی ویژه بانوان، آقایان و حتی مسابقات کشوری است. رقابت ها در قالب هشت لیگ استانی در رده های سنی خردسالان، نونهالان و نوجوانان برگزار می شوند. در ۶ ماهه دوم سال نیز لیگ های "پومسه"، "هان مادانگ" و "کیوروگی" در رده سنی نوجوانان و جوانان و بزرگسالان پیگیری خواهد شد.
نایب رییس هیات تکواندو استان و مسوول کمیته فنی با تشریح گستردگی توانمندیهای البرز در رشته تکواندو به ایرنا گفت: حضور ۸۷۹ مربی، ۸۲۸ داور و ۳۷ مدرس در یک استان نشان از توانمندی خانواده ورزشی البرز در رشته تکواندو دارد. در سال ۱۴۰۲ تکواندوکاران البرز ۶۰ مدال رنگارنگ در رقابتهای کشوری، آسیایی، جهانی و بین المللی کسب کردند و در سال جاری نیز تاکنون بانوان و آقایان تکواندوکار البرز در مجموع ۲۸ مدال از رقابتهای مشابه را از آن خود کردهاند.
کوروش رجلی که خود از قهرمانان ملی و یکی از مربیان برتر آسیا نیز میباشد خاطرنشان کرد: امسال حدود ۷۰ تیم از البرز در لیگهای برتر و دسته یک کشور حضور دارند که امیدواریم در رقابتهای کشوری درخشانتر از قبل ظاهر شوند.
وی با اشاره به برگزاری میزبانی رقابتهای مختلف در خانه تکواندو البرز افزود: نهمین دوره مسابقات لیگ پومسه بانوان، برگزاری ۲۱ مسابقه انتخابی، برگزاری چهار دوره لیگ های کشوری نونهالان، انجام هشت دوره آزمون ارتقاء کمربند و برگزاری هفت دوره ارتقاء داوری و مربیگری کشوری و استانی از جمله مهمترین رویدادهای سال جاری بودند که به میزبانی خانه تکواندو برگزار شده است.
رجلی در ادامه یادآور شد: در کنار برگزاری رقابتهای لیگ از برگزاری فستیوالهای مختلف و مسابقات قهرمانی مناسبتی نیز غافل نبودهایم و با توجه به آمار ثبت شده بیش از ۲۰ رویداد در این خصوص برگزار کردهایم.
نایب رییس هیات تکواندو تصریح کرد: تیمهای منتخب البرز در سال ۱۴۰۲ موفق به اخذ چهار کاپ قهرمانی در رقابتهای قهرمانی کشور شدند که این مهم در سال جاری نیز با کسب ۳۹ مدال رنگارنگ و احزار چهارعنوان قهرمانی تکرار شد؛ همچنین هیات تکواندو البرز افتخار میزبانی رقابتهای قهرمانی منطقه ۲ کشور در رده سنی خردسالان و نونهالان را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.
مسوول کمیته فنی هیات تکواندو افزود: در سال گذشته ۳۰ تکواندوکار از این استان به عضویت تیمهای ملی درآمدند و در سال جاری نیز تاکنون در مجموع بانوان و آقایان ۳۴ ورزشکار به اردوهای تیم ملی دعوت شدهاند.
مربیان البرزی افتخارآفرین در المپیک پاریس
در سایه زحمات شبانه روی مسوولان، کادر فنی و بازیکنان ملی پوش یکی از بهترین نتایج تاریخ تکواندو البرز در المپیک پاریس رقم خورد و در این میان مربیان البرز سهم بسزایی در ثبت این موفقیت داشتند. "مینو مداح" به عنوان سرمربی تیم دختران و "رضا ایمان زاده" به عنوان مربی تیم پسران با بهرهمندی از دانش روز دنیا و استفاده از تجارب ارزشمند خود ۲ مربی البرزی بودند که هدایت تیم های ملی را در المپیک پاریس بر عهده داشتند.
استان البرز بیش از ۷۶ هزار نفر ورزشکار رسمی ثبت شده در بانک اطلاعاتی فدراسیون تکواندو دارد.