آخرین وضعیت سوریه؛ تنها بخشهای قرمز در این تصویر در اختیار حکومت بشار اسد باقی مانده است. سایر قسمتها یا دست شورشیان ستی و متحدان آنها است یا در تصرف کردهای متحد آمریکا.
باراک راوید، گزارشگر آکسیوس شنبه شب نوشت: در حالی که نیروهای ارتش سوریه به عقبنشینی در سراسر کشور ادامه می دهند، چندین جناح مختلف شورشیان سوری در حال نزدیک شدن به دمشق هستند. مقامات اسرائیلی و آمریکايی به من گفتند که پیشرویهای سریع شورشیان در 24 ساعت گذشته به طور قابل توجهی شانس سقوط رژیم اسد را افزایش داده است.
نیویورک تایمز هم در مطلبی در باره پیامدهای سقوط احتمالی بشار اسد نوشته: با پیشروی شورشیان سوری، این رژیم ایران است که بهشدت نگران میشود.
وال استریت ژورنال هم نوشت: عقبنشینی نیروهای ارتش سوریه از شهرهای بزرگ همچون حمص، لحظه "سایگون" حامیان اسد را تداعی می کند.
معاذ مصطفی، مدیر اجرایی گروه اضطراری سوریه که با ارتش آمریکا همکاری میکند، در جلسهای برای خبرنگاران گفت: همه باید این مسأله را بهعنوان شکست رژیم ایران در سوریه ببینند.
نیویورکتایمز هم نوشت: سقوط حکومت بشار اسد، شکستی برای جمهوری اسلامی در زمینه تقویت گروههای نیابتی خواهد بود. رژیم ایران میداند اگر نفوذ خود در سوریه را از دست بدهد، تلاشش برای تقویت هلال نیروهای نیابتی شیعه از لبنان تا عراق و یمن که میتواند اسرائیل را تهدید کند، به بنبست خواهد خورد.
خامنهای و چالش استراتژیکِ سوریه
سوریه که زمانی «استان سیوپنجم»! ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه قلمداد میشد، اکنون به میدانی برای شکست استراتژیک آن تبدیل شده است. برای اینکه تصویری از اهمیت و ابعاد این شکست استراتژیک داشته باشیم، یادآوری میکنیم که آخوند مهدی طائب، سرکرده قرارگاه موسوم به عمار گفته بود:
اگر دشمن به ما هجوم کند و بخواهد سوریه یا خوزستان را بگیرد اولویت با این است که ما سوریه را نگه داریم چون اگر سوریه را نگه داریم میتوانیم خوزستان را هم پس بگیریم اما اگر سوریه را از دست بدهیم تهران را هم نمیتوانیم نگه داریم.
این آخوند همان کسی است که سوریه را استان سیوپنجم ایران و یک استان استراتژیک! نامید.
«هلال شیعی» و «عمق استراتژیک» مورد ادعای خامنهای و همریشان او امروز بیش از هر زمان دیگری در معرض فروپاشی قرار گرفته است. تغییرات سیاسی و فشارهای داخلی و بینالمللی علیه حکومت بشار اسد، یک کلانضربه استراتژیک به رژیم خامنهای وارد میکند.
مداخلات تروریستی سپاه پاسداران با هزینههای نجومی
سیاستهای مداخلهجویانه فاشیسم اسلامی حاکم بر ایران در سوریه از همان ابتدا بر حمایت همهجانبه از رژیم اسد استوار بود. طی سالهای گذشته، بنا بر گزارشهای موثق، خامنهای از طریق نیروی قدس سپاه پاسداران و سرکرده آن قاسم سلیمانی حداقل ۵۰میلیارد دلار از منابع ملی ایران را برای حفظ بشار اسد هزینه کرد.
یک بار حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ناخواسته به بخشی از این مبلغ اعتراف کرد و گفت: زمانی که به سوریه رفتم، عدهای گفتند هزینه درست کردم! ببینید ما شاید ۲۰ تا ۳۰میلیارد دلار به سوریه پول دادیم و باید پس بگیریم. پول این ملت آنجا هزینه شده است.
این مبالغ هنگفت در شرایطی به سوریه سرازیر شد که مردم ایران با مشکلات عمیق اقتصادی و فقر دستوپنجه نرم میکردند. شعارهای مردم در اعتراضات سراسری نظیر «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن» بیانگر نارضایتی عمیق از این سیاست بود.