به گزارش ایلنا، محمدعلی هاشمی با اعلام این خبر گفت: فرایند تعمیرات اساسی واحد ایزومریزاسیون و تصفیه نفتای سبک طبق هماهنگی با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده¬های نفتی از روز شنبه ۱۷ آذر ماه آغاز و برای ۴۰ روز کاری برنامه ریزی شده است. در این فرایند، ۲۰ روز فعالیت های اجرایی مرتبط با نگهداری و تعمیرات و ۲۰ روز فرآیندهای مرتبط با بهره برداری مشتمل بر بستن واحد، Oiling، احیای جاذب، Acidizing، فعال سازی کاتالیست و راه اندازی واحد در نظر گرفته شده است. این واحد با ظرفیت اسمی ۱۸هزار بشکه در روز نقش قابل توجهی در تولید بنزین و گاز مایع شرکت ایفا می نماید و از این نظر مدیریت ارشد شرکت و کلیه ادارات و پرسنل درگیر در فرایند تعمیرات اساسی برای کاهش هدفمند مدت زمان انجام تعمیرات اساسی و راه اندازی زودتر از برنامه واحد تلاش می کنند.
هاشمی پیرامون مهم ترین اقدامات انجام شده برای برنامه ریزی موثر تعمیرات اساسی بیان داشت: طی ماه های گذشته جلسه های متعددی برای بهبود هماهنگی ادارات مرتبط، پیگیری دستور کارهای عملیاتی و تدارک لوازم و تجهیزات مورد نیاز تعمیرات اساسی برگذار شده است که داربست بندی و آماده سازی اولیه واحد برای فعالیت های بازرسی یا باز کردن تجهیزات، پیش ساخت بخش هایی از لوله کشی های مرتبط با دستور کارهای نوسازی و هماهنگی با پیمانکار شارژ و تخلیه کاتالیست راکتور R-۱۸۵۱A تحت فشار ازت، از این دست می باشند.
هاشمی گفت: افزایش قابلیت اطمینان و دسترس پذیری دستگاه ها و ظرفیت واحدهای عملیاتی و اجرای طرح های بهبود فلسفه کلی حاکم بر اجرای هر تعمیرات اساسی است. در این فرایند کلیه فعالیت های بازرسی، تمیزکاری و تعویض قطعات، لوازم و تجهیزات احتمالی همچنین پروژه های بهبودی که در حین بهره برداری از واحد امکان اجرای آن ها وجود ندارند طی یک برنامه زمانی فشرده اجرا می شوند.
رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران با تاکید بر اهمیت رعایت اصول و الزامات مرتبط با نظام سلامت، بهداشت و محیط زیست، برگزاری کلاس های آموزشی ایمنی در تعمیرات اساسی، دوره های بازآموزی صدور پروانه های کار، جلسه های آموزشی روزانه TBM برای پرسنل روزمزد، مدیریت اتصالات فلنجی و شیرآلات در چارچوب پروژه PSSR و جذب نفرات با دانش و تجربه مناسب را برای کاهش مخاطرات و راه اندازی ایمن واحدها بسیار حیاتی دانست.
وی ادامه داد: تاکنون ۱۴۵ دستور کار جهت اجرا در تعمیرات اساسی صادر شده و مطابق فهرست کارهای ضروری شناسایی شده بیش از ۶۸۵ هزار نفر ساعت کار برآورد شده است که از این میزان در حدود ۳۶۰ هزار نفر ساعت آن از پیمان تعمیرات اساسی و از طریق برون سپاری تامین می شوند و مابقی توسط پرسنل ثابت شرکت انجام می گیرند.
هاشمی با تاکید برضرورت بکارگیری نیروهای با کیفیت، توانمند و با آمادگی جسمی و روحی بالا جهت اجرای تعمیرات اساسی ایمن تصریح کرد: به طور قطع جذب نیروهای مجرب، متخصص و ماهر یکی از اصول کلیدی جهت انجام تعمیرات اساسی با کیفیت است. در این ارتباط تمهیداتی نظیر تهیه بانک اطلاعاتی از نیروهای مجرب، ارتقای شرایط حقوقی پرسنل، پیگیری آزمایش های گواهی سلامت جسمی، گواهینامه های آموزشی و انجام مصاحبه اتخاذ شده اند و جذب پرسنل با کیفیت و مجرب در اولویت ادارات مرتبط قرار گرفته است.
وی در خاتمه ضمن قدردانی و تشکر از کلیه ادارت در انجام هر چه بهتر این تعمیرات اساسی خاطرنشان ساخت: فرایند تعمیرات اساسی مانند هر فرایند دیگری نیازمند بهبود مستمر است. در این فرایند شناخت هر چه بیشتر و عمیق تر مشکلات در کنار راه کارها و منابع مورد نیاز در سایه حمایت مدیران ارشد با تخصیص منابع مورد نیاز و نظارت بر اجرای اقدامات طرح ریزی شده، توسعه و بهبود این فرایند کلیدی و مهم را تضمین می نماید. در این بین مشکلات جذب برخی از تخصص های کلیدی، کمبود تسهیلات رفاهی و خوابگاهی به ویژه برای پرسنل روزمزد شهرستانی، مشکلات ناشی از شرایط نامساعد آب و هوایی و ضعف در رویکردهای موثر برای همسوسازی منافع پرسنل روزمزد با کاهش زمان تعمیرات اساسی نمونه هایی از زمینه های قابل بهبود در فرایند تعمیرات اساسی این پالایشگاه به شمار می روند.