سید محمد قافله باشی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در راستای کاهش ناترازی ها در تولید و مصرف برق، ۱۴ مگاپروژه در بخش های تولید، انتقال و توزیع برق از سوی وزارت نیرو برنامه ریزی شده که بخشی از آن به شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه قزوین استانی صنعتی و کشاورزی محسوب می شود، افزود: بند هشتم در این ۱۴ مگاپروژه به هوشمندسازی کنتورها و مصرف برق اشاره دارد که در این راستا و با تدابیر اندیشیده شده هم اکنون۱۰۰ درصد حوزه های یاد شده با اتصال به سامانه های هوشمند، به صورت کنترل شده مدیریت می شوند.
قافله باشی ادامه داد: ۲۳ درصد سهم برق مصرفی استان در بخش کشاورزی و ۴۶ درصد به بخش صنعت اختصاص دارد و این در حالی است که ۱۰۰ درصد مشترکین شهرک های صنعتی و صنایع خارج از این شهرک ها به صورت هوشمند رویت پذیر و قابل کنترل و مدیریت هستند، در عین حال برق ۹۰ درصد از مشترکین اداری استان نیز هوشمندسازی شده است.
معاون خدمات مشترکان شرکت توزیع نیروی برق قزوین خاطرنشان کرد: از آنجایی که قزوین در منطقه گرم کشور واقع نشده، الگوی مصرف برای مشترکین خانگی آن در فصل تابستان ۳۰۰ کیلو وات ساعت تعیین شده که باید این میزان مصرف توسط شهروندان قزوینی در طول سال، و به ویژه در فصل گرما رعایت شود.
وی تاکید کرد: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته برای کاهش ناترازی های انرژی، مشترکین خانگی که مصارف بالایی داشته باشند و بیش از ۲.۵ برابر از حد تعیین شده برق مصرف کنند، مکلف به احداث نیروگاه تجدیدپذیر در سقف منازل یا واحدهای تجاری خود خواهند بود.
قافله باشی تصریح کرد: ۶ هزار و ۳۵۴ مشترک تجاری در قزوین بیش از یک هزار کیلو وات ساعت مصرف برق دارند که تاکنون ۵۵ درصد آنها توسط کنتورهای هوشمند مورد کنترل و رصد قرار دارند.
معاون خدمات مشترکان شرکت توزیع نیروی برق قزوین با بیان اینکه بیش از ۱۵ هزار کنتور هوشمند نیز در حوزه نهضت ملی مسکن و مسکن مهر نصب شده است، یادآور شد: برای تمامی مشترکین واحدهای مسکونی جدید کنتور هوشمند رویت پذیر نصب خواهد شد.