به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، مراسم قرعهکشی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان، سهشنبه ۱۳ آذر ماه با حضور جمعی از دانشجویان، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها؛ علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت، حجتالاسلام والمسلمین رکنالدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در حج و زیارت، حجتالاسلام والمسلمین مطهریپور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان و مسئولان دانشگاه تهران در سالن فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اعلام کرد: برای تشرف چهار هزار نفر سهمیه عمره دانشگاهیان، ۱۳۰ هزار دانشجو و استاد ثبتنام کردند و این واقعیتی است که در دانشگاهها جریان دارد. همیشه صحنه تشرفها و عمره دانشجویی صحنه زیبایی است که دانشگاهیان میآفرینند. برخی مطرح میکردند، اگر پروفایل دانشجویانی که برای تشرف به عمره ثبتنام کردهاند را نگاه کنیم با این سفر شاید سنخیت نداشته باشد، اما حقیقت این است که دانشجویان ما علاقهمند به مباحث معنوی هستند.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی از دانشجویان خواست قبل از تشرف مطالعه داشته باشند و با ابعاد مختلف عمره آشنا شوند و افزود: از سال ۹۴ عمره تعطیل شده بود و برخی از دانشجویان آماده سفر بودند اما عمره متوقف شد. اما از ابتدای سال جاری با اعزام دو کاروان از بنیاد نخبگان، عمره دانشگاهیان آغاز شد و با تشرف ۳۶ کاروان دانشجویی تداوم خواهد داشت.
در ادامه، علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه استقبال از سفر عمره واقعیت قشر جوان و دانشجوی ماست که اگر همین یک شاخص را در نظر بگیریم سبک زندگی آنها مشخص میشود، گفت: دانشجویان ما همه مشتاق عبادت، مکه و مدینه هستند.
وی ادامه داد: بعد از ۹ سال است که عمره برگزار و با حضور دانشجویان مزین میشود. مکه مکرمه، مدینه منوره، حرم پیامبر(ص) و بقیع همه سرشار از معنویت و حس خوب است اما واقعیت این است که همه این زیباییها وقتی با حضور دانشجویان مزین میشود، معنویتر میشود.
رئیس سازمان حج و زیادت وعده داد: امسال شروع عمره است و ما محدودیت داریم و بیش از پنج میلیون نفر پشت نوبت هستند اما اعلام میکنم از مرداد و شهریور سال آینده با جمعیت بالاتری عملیات عمره را آغاز میکنیم و میتوان برای آن برنامهریزی کرد و قول میدهم سال آینده ظرفیت بیشتری را به شما اختصاص دهیم.
وی با اشاره به اینکه عمره دانشجویی از چهار فرودگاه تهران، اصفهان، کرمان و مشهد برنامهریزی شده و تلاش شده دانشجویان در هتلهای اختصاصی باشند که برنامههای فرهنگی خاص برای آنها انجام شود، گفت: شما جوان و سرشار از هیجانات و شوق هستید؛ در کشور میزبان یک سلسله مقررات وضع کردهاند که در برخی جاها با این انرژی جوانی مغایرت دارد. عکس گرفتن، استفاده از فضای مجازی و ... در عربستان با محدودیتهایی مواجه است که خواهش میکنم در جلسات توجیهی این مباحث مطرح شود.
بیات افزود: در حوزههای فناوری که مربوط به عملیات حج است و در حوزههای اجرایی حج و عمره در حال پوستاندازی هستیم و تلاش داریم آن را مضاعف کنیم. استفاده از فناوری در همه عملیات حج در کشور میزبان صورت گرفته که ما با آن فاصله داریم و نگرانیم رویهها و روشهایی که در حج و عمره استفاده میکنیم قدیمی باشد. بنابراین افرادی که مشرف میشوند در عرصههای هوش مصنوعی و فرایندهای اعزام و ... به ما کمک کنند.
رئیس حج و زیارت اعلام کرد: اگر امروز محدودیت پروازی نداشتیم، میتوانستیم تعداد بیشتری اعزام کنیم که برخی از این محدودیتها در حیطه سازمان حج و زیارت نیست ولی ما در بخشهایی که در اختیار ماست تمام تلاشمان را میکنیم.
لبیک اللهم لبیک، آوای دلنشینی بود که در ادامه تمام سالن را فرا گرفت و دانشجویان آرزومند عمره با تمام وجود همنوا با هم لبیک گفتند.
در ادامه قرعهکشی نرمافزاری عمره بین ۱۳۰ هزار ثبتنامی انجام شد و افرادی که نام آنها در قرعهکشی انتخاب شد پیامک دریافت کردند.
دکترحشمتالله قنبری، پژوهشگر دینی و استاد دانشگاه، دیگر سخنران این مراسم معنوی بود. وی گفت: حج یک عبادت استثنایی است. عبادتی است که اگر با صبر، طمأنینه و وقار به محضرش مشرف نشوید شما را نمیپذیرد. از قالب خودت بیرون نیامدن موجب میشود فقط از سفر عمره برای شما خستگی باقی بماند.
وی بیان کرد: قبل از تشرف برخی توقعات نادرست را کنار بگذارید. دانشجو باید صبور و حلیم باشد. اگر به کعبه رسیدید از همه حرف بشنوید اما به کسی حرفی نزنید، کار همه را انجام دهید اما بار کسی نباشید. با خود عهد ببندید حرف نامیزانی نزنید.
وی افرود: اینکه انتخاب شدهاید یک فرصت طلایی است که ممکن است تکرار نشود؛ سعه صبر داشته باشید. آنجا شما یا جای پای ابوجهل میگذارید یا جای پای عمار. شما باید تلاش کنید در بغل خدا خود را قرار دهید و راه اول این است که بدانید جا پای چه کسی میگذارید.
ذکر مصیبت حضرت فاطمه(س) بخش دیگر این مراسم بود و در پایان از میان حاضران در مراسم ۳۰ نفر به قید قرعه انتخاب شدند.