شناسهٔ خبر: 70080503 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

دعاوی خانوادگی یکی از حساس‌ترین چالش‌های سیستم قضایی است - اکونیو

اقتصاد ایران: رئیس کل محاکم تهران گفت: دعاوی خانوادگی یکی از حساس‌ترین چالش‌های موجود در سیستم قضایی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، ربیع‌الله قربانی رئیس کل محاکم تهران، در راستای سرکشی از مجتمع‌های قضائی ۲۴ گانه تهران بزرگ، از شعب و قسمت‌های مختلف مجتمع قضائی خانواده یک بازدید کرد و ضمن دیدار با کارکنان قضائی و اداری و پاسخگویی به مطالبات برخی مراجعان به این واحد قضائی در نشستی تخصصی در جمع قضات این مجتمع حضور یافت.

رئیس کل محاکم تهران در نشست تخصصی در جمع قضات مجتمع قضائی خانواده یک، با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: حضرت زهرا (س) الگوی بی‌بدیلی از فداکاری، صبر و ایستادگی در مسیر حقیقت بودند و یاد، نام وسیره ایشان همواره راهنمای ما در برابر مشکلات و سختی‌هاست.

وی در این جلسه بیان کرد: خانواده به‌عنوان هسته اصلی جامعه، نقش بنیادینی در شکل‌گیری شخصیت فرد، تربیت نسل‌های آینده و حفظ ساختار اجتماعی ایفا می‌کند. این نهاد ابتدایی، نخستین محلی است که اصلی‌ترین و مهمترین اصول اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی و قوانین و مقررات زندگی آموزش داده می‌شود و در قالب همین روابط خانوادگی تعامل با سایر اعضای جامعه هم شکل می‌گیرد و در حقیقت، سلامت و پایداری خانواده ارتباط مستقیمی با سلامت جامعه دارد؛ مهمترین تکلیف حاکمیت و قوای سه گانه حفاظت و صیانت از کیان خانواده است.

قربانی ادامه داد: دستگاه قضائی نقش بسزایی در حفظ و تقویت بنیان خانواده‌ها دارد. اگر اختلافات خانوادگی، به درستی و به موقع حل و فصل شوند، از آثار منفی فراوان بر روان و رفتار اعضای خانواده و حتی جامعه جلوگیری می‌کند.

رئیس کل محاکم تهران افزود: دستگاه قضائی به‌عنوان مرجع نهایی برای حل این نوع اختلافات، نه تنها می‌تواند به‌طور مؤثر، کارآمد و سالم اقدام کند، بلکه می‌تواند تأثیر خود را در حفظ سلامت اجتماعی و تقویت خانواده‌ها از طریق حمایت‌های قانونی، رسیدگی‌های قضائی، مشاوره‌های حقوقی و برنامه‌های میانجیگری (راه‌های صلح و سازش) نشان دهد.

قربانی با اشاره به ظرفیت سازش در دعاوی خانواده گفت: محاکم صلح الگوی خوبی در تقویت سازش در صدور حکم هستند. الگوی ارائه شده سازش در دادگاه‌های صلح باید در محاکم خانواده نهادینه شود و از ظرفیت شوراهای حل اختلاف استفاده بیشتری برای بحث سازش انجام دهیم.

وی بیان کرد: اگر دستگاه قضائی بتواند به درستی تکلیف خود را در بحث کیان خانواده و تقویت آن انجام دهد، در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از مشکلات خانوادگی می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ که نتیجه آن حفظ امنیت اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی مردم است. ساختاری که برای رسیدگی به دعاوی خانواده پیش بینی شده نیاز به اصلاح و تقویت در راستای حفظ کیان خانواده دارد.

برچسب‌ها: