شناسهٔ خبر: 70078311 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

مزایای استفاده از نبشی وال مش در پروژه‌های عمرانی و ساختمانی

وال مش که این‌روزها زیاد درباره آن می‌شنوید، یک روش مدرن مهار لرزه‌ای دیوار با مزایای متعدد است. درواقع برای پروژه‌های عمرانی و ساختمانی جدید از وال مش به‌عنوان یک سیستم کارآمد مهار لرزه‌ در دیوارهای غیرسازه‌ای استفاده می‌شود. در این سیستم برای دیوارها از توری‌های فایبرگلاس دارای چشمه‌ و گرماژهای مختلف استفاده می‌کنند و آن را به‌شکل عمودی روی دیوار مورد نظر نصب می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وال مش که این‌روزها زیاد درباره آن می‌شنوید، یک روش مدرن مهار لرزه‌ای دیوار با مزایای متعدد است. درواقع برای پروژه‌های عمرانی و ساختمانی جدید از وال مش به‌عنوان یک سیستم کارآمد مهار لرزه‌ در دیوارهای غیرسازه‌ای استفاده می‌شود. در این سیستم برای دیوارها از توری‌های فایبرگلاس دارای چشمه‌ و گرماژهای مختلف استفاده می‌کنند و آن را به‌شکل عمودی روی دیوار مورد نظر نصب می‌کنند.

استفاده از وال مش به‌دلیل مزایای بسیار خوبی که دارد، می‌تواند جایگزین راهکارهای سنتی مانند وال پست باشد. در هرصورت از آنجایی که ایران یک کشور زلزله‌خیز است و مهار لرزه‌ای دیوارهای غیرسازه‌ای همواره یکی از دغدغه‌های سازندگان است، تصمیم گرفتیم در این مقاله به نبشی وال مش و مزایای آن بپردازیم.

انواع نبشی وال مش

نبشی وال مش نوعی پروفیل آهن و یک قطعه L شکل و یکی از مهم‌ترین اجزا در سیستم وال مش است که انواع مختلفی دارد. هدف از به‌کاربردن این نبشی، مهار لرزه‌ای دیوارهای غیرسازه‌ای و کمک به ثابت‌ماندن توری فایبرگلاس است. نبشی نقش بسیار مهمی در افزایش استحکام دیوارها، حفظ استحکام سازه‌های بتنی و فولادی و کاهش آسیب مش فایبرگلاس به‌خصوص در زلزله و عوامل مخرب محیطی ایفا می‌کند. انواع نبشی وال مش عبارت‌اند از:

نبشی وال مش بر اساس شکل ظاهری

انواع نبشی وال مش براساس شکل ظاهریL شکل هستند و با زاویه 90 درجه طراحی شده‌اند تا بتوانند برای تقویت کنج‌ها و محافظت از لبه‌‌های آزاد دیوار استفاده شوند. اما از لحاظ اندازه، این امکان وجود دارد که آن‌ها را با ابعاد سفارشی ساخت. هرچه بال نبشی وال مش ابعاد بزرگ‌تری داشته باشد، سطح بیشتری را پوشش می‌دهد. از طرفی ضخامت بال نبشی هم یکی دیگر از پارامترهای متفاوت شدن نبشی ها می‌باشد. ضخامت استاندارد بال برای نبشی وال مش 2 میلی‌متر در نظر گرفته می‌شود که بسته به نیاز طراح می‌توان آن را با ضخامت بیشتر یا کمتر سفارش داد. همچنین طول استاندارد بال نبشی وال مش 15 یا 40 سانتی‌متر است.

نبشی وال مش بر اساس متریال

پروفیل نبشی وال مش یک مقطع فلزی است که برای بهبود استحکام سازه استفاده می‌شود. بنابراین، خیلی مهم است که خود قطعه از متریال باکیفیت و بسیار مقاوم تولید شود. به همین دلیل است که تولیدکنندگان معتبر مانند شرکت لوله و پروفیل صبا حساسیت زیادی روی کیفیت، متریال اولیه و استانداردهای نبشی دارند تا کیفیت، ایمنی و کارایی آن در سیستم وال مش را تضمین کنند. نبشی وال مش از لحاظ جنس شامل دو دسته است:

  • نبشی وال مش ساخته‌شده از فولاد گالوانیزه سرد

یکی از انواع پرکاربرد نبشی وال مش، نبشی ساخته‌شده از فولاد گالوانیزه سرد است. این نبشی پوشش نسبتا یکنواخت و مقاومی از روی دارد و به‌دلیل مقاومت بسیار خوب در برابر خوردگی و مواد شیمیایی و همین‌طور قیمت مناسب‌تر به نسبت قیمت نبشی تولیدشده از فولاد گالوانیزه گرم بسیار پر کاربرد است. به‌خصوص برای پروژه‌هایی که اولویت آن استفاده از مصالح با قیمت ارزان‌تر باشد.

  • نبشی وال مش ساخته‌شده از فولاد گالوانیزه گرم

نبشی وال مش تولیدشده از فولاد گالوانیزه فرآیند گرم مقاومت بسیار خوبی را در برابر خوردگی دارد. این محصول از غوطه‌وری فولاد در پوشش روی تولید می‌شود و استحکام بیشتری از فولاد گالوانیزه سرد دارد. بنابراین، برای پروژه‌هایی که به مقاومت حداکثری در برابر تنش‌ها نیاز دارند، نبشی وال مش تولیدشده از فولاد گالوانیزه گرم انتخاب بهتری است و مقاومت بسیار خوب و ویژگی‌های مکانیکی مطلوبی دارد.

ویژگی‌ها و مشخصات نبشی وال مش

اگر قصد استفاده از این محصول را دارید، بد نیست با مشخصات و ویژگی‌های این نبشی هم آشنا باشید. برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های نبشی وال مش عبارتند از:

  • مقاومت بالا: نبشی وال مش مقاومت بسیار خوبی در برابر فشار و ضربات شدید دارد و آن‌ها را تا حدود زیادی تحمل می‌کند. همین ویژگی نبشی وال مش را برای تقویت سازه‌ به یک انتخاب مناسب تبدیل می‌کند.
  • مقاومت بسیار خوب در برابر عوامل محیطی: نبشی وال مش در برابر خوردگی ناشی از مواد شیمیایی، زنگ‌‌زدگی و شرایط محیطی خاص مانند دماهای بالا مقاومت بسیار خوبی دارد.
  • مقاومت مطلوب در برابر تنش: نبشی وال مش به‌دلیل مقاومت کششی بالا مقاومت بسیار خوبی در برابر تنش نیروهای خارجی دارد و کمتر دچار شکنندگی می‌شود.
  • وزن سبک: وزن سبک این پروفیل باعث می‌شود جابه‌جایی، حمل‌ونقل و نصب آن ساده باشد و فشار اضافی به بار ساختمان محسوب نشود.
  • سهولت نصب: فرآیند نصب نبشی وال مش باوجود کارایی بالا بسیار ساده است و نیازی به تجهیزات خاصی ندارد.
  • دوام بسیار خوب: ساختار مقاوم و کیفیت بالای مواد اولیه نبشی وال مش باعث دوام بالا و طولانی‌شدن عمر مفید این پروفیل می‌شود.

مزایای نبشی وال مش و کاربرد آن

مزایای استفاده از نبشی وال مش به نسبت روش‌های دیگر عبارتند از:

  • به‌کارگرفتن وال مش به نسبت شیوه‌های سنتی که برای مهار دیوارهای غیرسازه‌ای استفاده می‌شود، در تست‌های لرزه‌ای ساختمان نتایج مطلوب‌تر و عملکرد بهتری را نمایش می‌دهد.
  • به‌کارگرفتن وال مش در پروژه‌های ساختمانی به‌جای روش‌های سنتی، هزینه‌ها را 40 تا 60 درصد کاهش می‌دهد.
  • ‏نصب و اجرای وال‌مش توری فایبرگلاس یا وال‌مش فیبر کربن بسیار سریع‌تر و ساده‌تر از روش‌های سنتی مهار است. به‌علاوه در این سیستم وادارها و میلگردهای بستر حذف می‌شوند.
  • با استفاده از سیستم وال مش برای مهار دیوارها به‌دلیل خمش یک طرفه دیوار، نیازی به میلگرد بستر وجود ندارد. بنابراین، در این سیستم علاوه‌بر کاهش وزن لرزه‌ای ساختمان با کاهش هزینه‌های مهار دیوارهای غیرسازه‌ای مواجه هستیم.
  • در سیستم وال مش، علاوه‌بر مهار لرزه‌ای دیوارها بخش‌های نازک‌کاری سیمانی یا گچی دیوار هم توسط تقویت‌کننده‌های الیافی تقویت می‌شوند. به‌همین دلیل است که مقاومت به ترک و آسیب‌های پلاستر و مقاومت در برابر شرایط مخرب محیطی و جوی در این سیستم افزایش می‌یابد.
  • در این سیستم نیاز به تعمیر و نگهداری دوره‌ای کمتر از روش‌های دیگر است.
  • وزن این سیستم نسبت به روش‌های سنتی خیلی کمتر است.
  • در این سیستم از شبکه‌های الیاف استفاده می‌شود که مقاومت کششی آن از فولاد در حدود 10 برابر بیشتر است. به‌همین دلیل است که مقاومت به کشش و خمش در این سیستم خیلی بیشتر از وال پست‌های فلزی عمل می‌کند.
  • نبشی‌های وال مش مانند نبشی‌های سنتی کمتر با مشکلاتی مانند زنگ‌زدگی یا خوردگی مواجه می‌شوند. به همین دلیل این سیستم، دوام و مقاومت به فرسودگی بیشتری دارد.
  • امکان اجرای این سیستم در ساختمان‌های بدون وال پست هم وجود دارد.

جمع‌بندی و نکات پایانی مزایای استفاده از نبشی وال مش

در این مقاله به نبشی وال مش به‌عنوان جزء اصلی سیستم وال‌مش نوین پرداختیم و مزایای آن را بررسی کردیم. وال‌مش یک روش جدید مهار و تقویت دیوارهای غیرسازه‌ای در برابر نیروهای خارجی در زلزله و آسیب‌های ناشی از آن است. در حال حاضر از این مقاطع به‌عنوان جایگزین ارزان‌تر و موثرتر از روش سنتی مهار دیوارهای غیرسازه‌ای مانند وال پست فلزی استفاده می‌کنند.

کیفیت و اثرگذاری این سیستم تا حدود زیادی وابسته به کیفیت نبشی وال مش است. بنابراین، این موضوع اهمیت بسیاری دارد که تولیدکنندگان و فروشندگان متعبری مانند شرکت لوله و پروفیل صبا را برای خرید نبشی وال مش انتخاب کنید تا علاوه‌بر قیمت مناسب از کیفیت و استانداردهای ساخت لازم مطمئن باشید. صباپروفیل از خرید تا انتخاب محصول مناسب با ضمانت کیفیت و قیمت مناسب در کنار شماست تا بهترین محصولات را برای شما فراهم کند.

برچسب‌ها: