به گزارش خبرنگار ایرنا، فاطمه فتحی روز سهشنبه در مراسم بزرگداشت ۱۳ آذر (سوم دسامبر) روز جهانی معلولان در روستای «گدمآباد» گنبدکاووس افزود: از مجموع معلولان تحت حمایت بهزیستی گلستان، ۲۳ هزار نفر با معلولیت شدید نیازمند دریافت حق پرستاری هستند.
وی بابیان اینکه هم اکنون چهار هزار و ۱۲۵ نفر از معلولان زیرحمایت بهزیستی گلستان از جمله ۷۰۰ معلول ضایعه نخاعی حق پرستاری دریافت میکنند، اضافه کرد: بقیه معلولان در نوبت دریافت حق پرستاری قرار دارند.
فتحی از ارائه بیشتر خدمات پزشکی از جمله «گفتار درمانی، کار درمانی، فیزیوترابی و شنواییسخنی» به معلولان زیرحمایت بهزیستی هم خبر داد و گفت: بخشی از ارائه خدمات بهزیستی از جمله پروندههای مرتبط با دریافت مستمری برون سپاری و به مراکز مثبت زندگی تحویل شده است.
عکس آرشیوی استمعاون توانبخشی اداره کل بهزیستی گلستان ادامه داد: ۸۲ مراکز مثبت زندگی که در شهر و روستاهای گلستان راهاندازی شدند، ادارات کوچک بهزیستی هستند که بخشی از خدمات این نهاد را به جامعه هدف ارائه میکنند.
فتحی به تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی هم اشاره کرد و گفت: اجرای کامل این قانون ۳۴ مادهای مطالبه جدی معلولان از ادارات و نهادهای مختلف از جمله فرمانداریها، شهرداریها، مراکز بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است.
رئیس بهزیستی گنبدکاووس هم در این مراسم آمار مددجویان تحت حمایت این اداره را ۱۲ هزار ۵۸۱ نفر اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۰ هزار نفر آنان معلول جسمی، ذهنی و حرکتی هستند.
محمود پیری افزود: پرونده چهار هزار و ۵۶۰ مددجوی زیرحمایت بهزیستی گنبدکاووس به مراکز مثبت برای ارائه خدمات به جامعه هدف این شهرستان تحویل شده است.
وی با گرامیداشت روز جهانی معلولان اضافه کرد: امسال اعتبارات خوبی در بخش اشتغالزایی (۵۶۳ میلیارد ریال) و مسکن (۱۷۹ میلیارد ریال) به بهزیستی گنبدکاووس اختصاص یافته که مددجویان بویژه معلولان میتوانند از آن استفاده کنند.
مدیر یکی از مراکز مثبت زندگی گنبدکاووس که مجری برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی معلولان در این شهرستان بود هم گفت: این مرکز به هزار و ۳۰۰ مددجو تحت پوشش که بیشتر در دهستان «سلطانعلی» سکونت دارند، خدمات ارائه میکند.
شیما محمدنژاد افزود: ۱۷ سال است در بخش توانبخشی معلولان در قالب مرکز مثبت زندگی در بخشهای سلامت، آموزش، اشتغال، معیشت، مسکن و حمایتهای اجتماعی به جامعه هدف خدمات ارائه میکنیم.
وی اضافه کرد: فعالیتهای مبتنی بر جامعه (CBR) یعنی ارتقای استقلال و بهبود کیفیت زندگی و فراهم آوردن فرصتهای برابر برای افراد دارای معلولیت از جمله اهداف مراکز مثبت زندگی است.
به گزارش ایرنا، در این مراسم که در حاشیه آن نمایشگاهی از توانمندیها و صنایع دستی معلولان برپا و با اجرای برخی برنامههای فرهنگی و هنری همراه بود از چند مددجوی موفق با اهدلی لوح سپاس قدردانی شد.
شهرستان گنبدکاووس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.