به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، یادواره شهید سرلشکر شهید یعقوب علیاری، با حضور جمع کثیری از مردم، مسئولان و همرزمانش در سالروز شهادت این شهید والامقام در مسجد امیر المومنین قرارگاه منطقهای شمالغرب نزاجا در ارومیه برگزار شد.
دفاع مقدس سبب شد تا مردم ایران قهرمانان واقعیشان را بشناسند. آنها که بدون کوچکترین هراسی، بزرگترین حماسهها را خلق کردند.
سرلشکر شهید یعقوب علیاری، بنیانگذار و نخستین فرمانده لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش، از زمره این جنگاوران توانمند و کمتر شناخته شده ایرانی است.
سرلشکر شهید یعقوب علیاری یکی از فرماندهانی است که شرح شجاعتهایش مایه غرور و مباهات هر ایرانی است وجود چنین فرماندهای برای جبههها یک نعمت بزرگ بود.
دوران جنگ عرصه تجلی رشادت دلیرمردانی بود که به بهای جان خود، آب و خاک و ناموس ایرانی را پاس داشتند. دلاورانی که گاه آن گونه که شایسته است به نسل امروز شناسانده نشده اند و در عین خوشنامی در بین همرزمان، در عرصه عمومی گمنام مانده اند. امروز همزمان با سالروز شهادت آن بزرگ مرد دوران دفاع مقدس همرزمان وی گرد هم آمدند و یادوارهای را بنام آن شهید بزرگوار برگزار کردند.
شهید علیاری با کولهباری از دانش، تجربه و علاقه به میهن و انقلاب در عملیاتهای مختلفی شرکت داشت. ایشان به عنوان فرمانده تیپ عملکننده قرارگاه نصر در عملیاتهای «مطلعالفجر»، «بیتالمقدس»، «عملیات رمضان» و «عملیات محرم» شرکت داشت و در عملیات «کربلای ۶»، فرمانده قرارگاه عملیاتی غرب کشور بود.
دریافت دو نشان فتح از دست فرمانده معظم کل قوا گویا و موید ویژگیهای متمایز برجسته و کم نظیر امیر سرلشکر شهید یعقوب علیاری است.
امیر سرلشگر شهید یعقوب علیالی در سال ۱۳۳۸ وارد دانشکده افسری و در سال ۱۳۴۱ با درجه ستوان دومی و رسته پیاده به دوره مقدماتی اعزام شد. پس از یک سال با نمره ممتاز فارغ التحصیل و به یگان چترباز که بعدها تیپ ۲۳ نیروهای مخصوص نامیده شد، رفت.دورههای چتربازی، نیروی ویژه، تیز یلان، رنجر و نیروهای مخصوص، اسکی و جنگ در کوهستان، آموزش زبان انگلیسی را در ایران، آمریکا و فرانسه طی کرد.
در سال ۱۳۵۳ جزء سپاه صلح سازمان ملل به مدت شش ماه به کشور ویتنام اعزام شد که خود، عاملی برای پیشرفت و بالا بردن دانش نظامی او بود.در سال ۱۳۵۸ در اجرای فرمان ابلاغی، تاسیس، سازمان دهی، آموزش و فرماندهی تیپ ۵۸ تکاور ذوالفقار را به عهده گرفت و پس از آموزش با همان تیپ تکاور به جبهه اعزام شد.
همواره میگفت: «من تا دشمن را نابود نکنم عقب نخواهم آمد.» صدام، در زمان جنگ تحمیلی برای زنده و مرده این شهید والامقام جایزه تعیین کرده بود، ولی هیچگاه به این هدف خود نرسید. به دلیل ضربههای فراوانی که یعقوب علیاری به دشمن زده بود، صدام در سال ۱۳۶۱ مبلغ۱۰۰ میلیون تومان جایزه برای سر این فرمانده تعیین کرده بود.
شهید علیاری در عملیات «مرصاد» با هدایت عملیات در محور ایلام- اسلامآباد با موفقیت شرکت کرد. او پس از پایان جنگ، به پاس رشادتهایش در عملیاتهای مختلف به دریافت دو نشان درجه دوم فتح از دست مقام معظم رهبری، فرماندهی کل قوا، مفتخر شد.
امیر سرتیپ دوم بازنشسته فراجا رضا علیاری و برادر شهید گفت: این شهید والامقام، چندین بار تحت عمل جراحی قرار گرفته و هفت ماه در بیمارستان بستری شده بود، ولی باز هم دست از مبارزه علیه رژیم بعثی عراق برنداشته بود. او سه مرتبه مورد اصابت ترکش گلولههای دشمن قرار گرفت و از ناحیه سینه، پای راست، زانو، ریه و گوش به شدت مجروح شد و به قول رئیس بهداری ارتش جای سالمی در بدن نداشت.
سرلشکر شهید به علت برونشیت مزمن ریوی ناشی از مصدومیت شیمیایی در منطقه عملیاتی و ترکش گلولههای دشمن در سینه، بازو، زانو و پای راست به افتخار جانبازی ۷۰ درصد نایل آمده بود.
سرانجام سرلشکر یعقوب علیاری که در مورخ ۱۹ فروردین ۱۳۶۲ در منطقه عملیاتی جزیره مجنون بر اثر بمباران شیمیایی دشمن از ناحیه ریه دچار ضایعه شده بود در سیزدهم آذر ۱۳۸۵ بعد از تحمل سالها درد و رنج به علت تشدید عوارض شیمیایی در بیمارستان ۵۰۵ ارتش دار فانی را وداع گفت و به همرزمان شهیدش پیوست.
شهید سرلشکر علیاری در سال ۱۳۱۸ در منطقه یئدی درمان ارومیه چشم به جهان گشوده بود و مـزار این شهید والامقام در بهشت زهرای تهران قطعه: ۲۹ – ردیف: ۲۱ – شماره: ۰۹ قرار دارد.