شناسهٔ خبر: 70072344 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس‌جمهوری مکزیک هرگونه عملیات نظامی آمریکا در خاک این کشور را رد کرد

تهران- ایرنا- رئیس‌جمهوری مکزیک در پاسخ به ادعای برخی رسانه‌های آمریکایی مبنی بر تصمیم «ترامپ» برای اعزام نیروهای مخفی به این کشور، احتمال و امکان تحقق این مساله را رد و اعلام کرد دولت مکزیک با «تهاجم و هر نوع حضور از این دست مخالف است».

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای اونیورسال، «کلائودیا شینباوم» رئیس‌جمهوری مکزیک در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی، ادعای رسانه‌های آمریکایی که اطمینان داده‌اند «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا قصد دارد به بهانه مبارزه با مواد مخدر، نیروهای نظامی مخفی به این کشور همسایه بفرستد را رد کرد.

وی یادآور شد که «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس‌جمهوری سابق مکزیک کنترل بیشتری بر حضور آژانس‌های ایالات متحده در مکزیک اعمال کرد و وی نیز این استراتژی را حفظ خواهد کرد.

شینباوم امکان مذاکره درباره حضور نظامی آمریکا در خاک مکزیک را به صراحت رد کرد و بدون افزودن جزئیات جدید به گفت‌وگوی تلفنی هفته گذشته خود با ترامپ اشاره کرد.

وی گفت: ما در مورد موضوع امنیت صحبت کردیم. او از من پرسید «چگونه می‌توانیم به شما کمک کنیم؟». البته در زمان مقتضی درباره سلاح‌هایی که از آمریکا وارد مکزیک می‌شوند، صحبت خواهیم کرد؛ موضوعی که مدت‌هاست مطرح می‌کنیم.

رئیس‌جمهوری مکزیک به تازگی تاکید کرد که روابط میان کشورش و آمریکا «خوب و محترمانه خواهد بود و گفت‌وگو و همکاری همیشه حاکم خواهد بود».

پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و همچنین در جریان مبارزه‌های انتخاباتی، وی بارها در مورد تصمیم خود مبنی بر اخراج گسترده مهاجران از آمریکا به مکزیک را مطرح کرده است.

ترامپ همچنین اعلام کرد که یکی از اولین فرمان‌های اجرایی او، تعیین تعرفه ۲۵ درصدی برای کلیه کالاهای وارداتی از مکزیک به آمریکا خواهد بود.

شینباوم در نامه‌ای خطاب به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا و تهدیدهای او مبنی بر اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر تمام محصولات وارداتی از مکزیک هشدار داد که در پاسخ به اقدام احتمالی دولت آینده آمریکا، «تعرفه دیگری در پاسخ اعمال خواهد شد».

رئیس‌جمهوری مکزیک تاکید کرد: مهاجرت و مصرف مواد مخدر در ایالات متحده را نمی‌توان از طریق تهدید یا تعرفه حل کرد. آنچه نیاز است همکاری و درک متقابل برای مقابله با این چالش‌های مهم است.