به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،کلانشهر مشهد، نخستین شهر غیرپایتخت در میان کشورهای عضو اکو است که میزبانی اجلاس این سازمان فرامرزی بدان سپرده شده است و این امر میتواند فرصت مغتنمی پیشروی این کلانشهر باشد.
میزبانی از چنین رویدادی مایه خرسندی است و مسئولان و متولیان امر تلاش میکنند تا به شایستهترین نحو، میزبان اعضای این اجلاس باشند.
در اولین روز این اجلاسیه که روز گذشته برگزار شد، شرکتکنندگان درباره موضوعات مختلفی از جمله مبادلات منطقهای، همکاریهای تجاری و اقتصادی تبادل نظر و گفتوگو کردند.
نشست کارشناسی اجلاس وزیران خارجه اکو در مشهد در حالی روز گذشته برگزار شد که و مباحث و رویکردهای اجلاس توسط کارشناسان برای ارائه به وزیران امور خارجه کشورهای عضو جمعبندی شد؛ همچنین درباره نمایندگی دائم در پایتخت و مباحث اقتصادی نیز بررسیهایی برای ارائه گزارش به وزیران امور خارجه صورت گرفت.
کشورهای عضو سازمان اکو، همکاریهای مختلف اقتصادی، تجاری، ترانزیتی، محیطزیستی، انرژی و مسائلی را که به منطقه مربوط میشود،را روز گذشته دنبال کردند؛ همچنین یکی از سندهای مهمی که روز گذشته مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت، بیانیه مشهد بود که شامل فعالیتهای گذشته این سازمان به علاوه چشماندازهایی است که برای گسترش روابط آینده این سازمان وجود دارد.
مهمانان اجلاس اکو به حرم مطهر امام رضا(ع) مشرف شدند
بازدید از آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی، برپایی نمایشگاه محصولات هایتک و دانشبنیان خراسان رضوی در محل استقرار وزیران و هیات های خارجی از برنامه های جنبی بیست و هشتمین اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اکو بود.
ورزا، کارشناسان و سفیران مدعو در اجلاس وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان اکو همچنین شب گذشته از موزههای حرم مطهر و گنجینه نسخ خطی آستان قدس رضوی بازدید کردند.
حاضران این اجلاس پس از بازدید از موزههای حرم مطهر با حضور در تالار تشریفات با حجت الاسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی دیدار کردند. همچنین طبق برنامهریزی صورت گرفته؛ وزرای خارجه، کارشناسان و سفیران اکو از طرحهای حرم مطهر بازدید و در استودیوهای آن حضور پیدا کردند.
گفتنی است؛ این اجلاس روز گذشته با حضور کارشناسان ارشد وزارت خارجه کشورهای عضو این سازمان و امروز در سطح وزرای خارجه ادامه خواهد داشت.
به گزارش تسنیم؛ اکو یک سازمان منطقه ای دولتی محسوب می شود که سال 1964 از سوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال 1992 با پذیرش هفت کشور جدید شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به 10 کشور افزایش یافت.
انتهای پیام/282
∎