شناسهٔ خبر: 70070139 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تداوم سیاست گرسنگی عامدانه تل‌آویو علیه غزه/ به دست آوردن نان به قیمت جان

تهران- ایرنا- سیاست عامدانه رژیم صهیونیستی در ممانعت از ورود آرد و سوخت به نوار غزه سبب شده که ساکنان این منطقه برای به دست آوردن نان و ادامه زندگی، شرایط وخیمی را تجربه کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از العربی الجدید، ساکنان نوار غزه با تداوم نسل کشی رژیم اسرائیل برای دومین سال متوالی با بحران شدیدی در زمینه دستیابی به نان، دست و پنجه نرم می کنند زیرا این رژیم بر گذرگاه ها چنگ انداخته و کمک های وارده اندک است و سیاست گرسنه نگه داشتن از زمان شروع جنگ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ دنبال می‌شود.

این رسانه نوشت: بسیاری از نانوانی ها در نوار غزه تعطیل شده و بسیاری از آنها نیز با حداقل توان خود کار می‌کنند و این در سایه کاهش عامدانه آرد یا هدف قرار دادن نانوایی ها و نیز ممانعت از ورود سوخت لازم برای راه اندازی دستگاه هاست.

العربی الجدید ادامه داد: در برخی مناطق صف طولانی مقابل نانوایی‌ها ایجاد شده و در برخی موارد، حوادث مرگباری رخ می دهد، مشابه آنچه چند روز قبل در «دیرالبلح» رخ داد و سه زن بر اثر شلوغی نانوایی جان باختند. نانوایی ها از بحران سوخت برای راه اندازی تجهیزات رنج می برند و میزان سوختی که اشغالگران اجازه ورود به آن را می‌دهند، برای یکروز کفایت می‌کند و تضمینی برای راه اندازی دائمی نانوایی نیست.

این رسانه افزود: فلسطینیان زیر بمباران و حملات روزانه رژیم صهیونیستی برای دستیابی به اندک نانی حرکت می‌کنند که رفع گرسنگی آنها را پاسخگو نیست و این در سایه سیاست عامدانه اشغالگران برای گرسنه نگه داشتن آنهاست. بسیاری از نانوایی‌ها از زمان شروع جنگ تعطیل شده است، زیرا اشغالگران برق غزه را قطع کرده و مانع ورود سوخت شده اند و به بقیه نانوایی ها هم با گذاشتن شرط و شروط اجازه فعالیت داده اند، غیرمستقیم آنها را زیر نظر دارند و مقادیر آرد وارده از سوی سازمان های بین المللی از جمله برنامه جهانی غذا یا آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را تحت کنترل خود دارند و این سبب افزایش نرخ نان در بسیاری از موارد شده است.

به نوشته این رسانه عرب زبان، با وجود اینکه سازمان برنامه جهانی غذا درباره گرسنگی در غزه هشدار داده، اما اشغالگران همچنان سیاست گرسنه نگه داشتن ساکنان غزه را دنبال می‌کنند.

العربی الجدید اضافه کرد: از ۱۴۰ نانوایی غزه فقط شمار انگشت شماری از زمان شروع جنگ فعال هستند. نانوایی ها در رفح در جنوب و نیز نانوایی ها در شمال غزه تعطیل شده‌اند. ۵۰ درصد از نانوایی ها به طور کامل بر اثر بمباران و ویرانی، فعالیتی ندارند. طبق اعلام برنامه جهانی غذا، فقط ۱۹ نانوایی در خان یونس و دیرالبلح فعال هستند.

بر اساس این گزارش، برنامه جهانی غذا از ناتوانی در رساندن مقادیر لازم آرد به نانوایی ها خبر داده، زیرا کمک های وارده به غذا را ناکافی می‌داند، اما اعلام کرد که به محض رسیدن آرد خیلی سریع میان نانوایی ها توزیع می شود. برنامه جهانی غذا همچنین از ملزم کردن نانوایی ها به فروش نان به قیمت کم یعنی سه شیکل معادل کمتر از یک دلار برای هر بسته نان خبر داده تا همه خانواده ها بتوانند نان بگیرند.

این در حالی است که نانوایی ها دو میلیون قرص نان در ماه نوامبر پخت کردند. یک بسته نان پاسخگوی یک خانواده نیست و از سویی برخی خانواده ها به علت مسافت طولانی و جنگ توان رسیدن به نانوایی ها را ندارند.

برنامه جهانی غذا درباره تعطیلی نانوایی ها به علت منظم نبودن ورود آرد هشدار داد. طی هفته های اخیر به علت تقاضای زیاد و عرضه کم نان گران شده و به ۵۵۰ شیکل (معادل ۱۵۰ دلار) برای هر کیسه آرد ۲۵ کیلوگرمی رسیده که هزاران آواره را به استفاده از آرد فاسد سوق داده است.

در همین حال، «اسماعیل الثوابته» مدیر کل دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه، اشغالگران را عامل وخامت اوضاع انسانی در غزه قلمداد کرده است.

وی به العربی الجدید گفت: سازمان های بین المللی و سازمان ملل ناتوان از اقدامی در برابر سیاست های اشغالگران درباره گرسنه نگه داشتن ساکنان غزه هستند. برنامه جهانی غذا به میزان لازم از انبارهای خود آرد بیرون نمی‌دهد و این نشانه رفتار این نهاد برای تداوم این وضعیت است و بسیاری از ساکنان غزه در سایه نبود نان و شلوغی در صف گرفتن نان قربانی می شوند.

الثوابته از برنامه جهانی غذا خواست که به مسئولیت خود در پایان دادن به این وضعیت عمل کند و سیاستی را در پیش بگیرد که منجر به پایان دادن به بحران غذا و کمبود آرد شود.