شناسهٔ خبر: 70068305 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

میوه‌ای که اثر منفیِ تغذیه ناسالم را کم می‌کند

انگور، میوه‌ای که به «ابرغذا» معروف است به حذف چربی‌ها و قندهای تصفیه‌شده موجود در غذاهای فرآوری‌شده کمک می‌کند و با مصرف منظم آن می‌توان آثار منفی رژیم غذایی ناسالم را تا حدی جبران کرد.

صاحب‌خبر -

انگور، میوه‌ای که به «ابرغذا» معروف است به حذف چربی‌ها و قندهای تصفیه‌شده موجود در غذاهای فرآوری‌شده کمک می‌کند و با مصرف منظم آن می‌توان آثار منفی رژیم غذایی ناسالم را تا حدی جبران کرد.

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مطالعات جدید نشان داده‌اند خوردن میوه انگور می‌تواند ۴ تا ۵ سال به عمر انسان اضافه کند.

این میوه‌ ترکیباتی دارد که به باکتری‌های روده کمک می‌کنند و سطح کلسترول را کاهش می‌دهند. همچنین، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که التهاب را کاهش می‌دهند و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان را کم می‌کند.

یک متخصص تغذیه در دانشگاه وسترن‌نیوگلند در ایالات متحده می‌گوید این مطالعات به ضرب‌المثل قدیمی «شما همان چیزی هستید که می‌خورید»، بعدی کاملا جدید می‌دهد. به عبارت دیگر، اکنون می‌دانیم که مصرف خوراکی‌هایی خاص مانند انگور می‌تواند آثاری فراتر از تامین انرژی یا مواد مغذی داشته باشد و ممکن است در تغییرات ژنتیکی و فرایندهای بیولوژیکی بدن هم نقش داشته باشد و در نهایت بر سلامتی و طول عمر تاثیر بگذارد.

او توضیح می‌دهد که چگونه انگور می‌تواند بیان ژن‌ها را تغییر دهد.

وی که بیش از ۶۰۰ مطالعه انجام داده است تاثیر خوردن انگور را «واقعا چشمگیر» توصیف می‌کند. او می‌گوید به ویژه در آزمایش‌هایی که طی آن‌ها، موش‌ها یک رژیم غذایی پرچرب را همراه با مکمل پودر انگور، معادل یک خوشه انگور در روز دنبال می‌کردند، نتایج نشان‌دهنده کاهش چربی کبد و افزایش طول عمر آن‌ها نسبت به همتایانشان بود.

این متخصص اشاره کرد: تغییری که در این مطالعه روی موش‌ها مشاهده شد، معادل اضافه شدن چهار تا پنج سال به طول عمر انسان است.

متخصصان دریافتند انگور عملکرد نورون‌ها یا سلول‌های عصبی را تقویت می‌کند که این ممکن است از بروز آلزایمر جلوگیری کند. همچنین در رفتار و توانایی‌های شناختی تغییرات مثبتی مشاهده کردند که در موش‌های تحت رژیم غذایی پرچرب اما بدون مصرف انگور، رخ نداده بود.

یک مطالعه دیگر هم نشان داد که انگور نه‌تنها فواید متعددی برای سلامتی دارد بلکه می‌تواند سوخت‌وساز را هم بالا ببرد و به سوزاندن کالری‌ها کمک کند.

به گزارش ایندیپندنت، این ظرفیت انگور برای مقابله با بیماری‌هایی مانند آلزایمر و کبد چرب غیرالکلی که معمولا ناشی از مصرف زیاد فست‌فودها است، اهمیت ویژه‌ای دارد و نشان می‌دهد انگور ممکن است تا حدی از بروز آن‌ها پیشگیری کند.

به گفته متخصصان، واکنش‌های منفی بدن به رژیم غذایی پرچرب با مداخله انگور کاهش و طول عمر هم افزایش یافت. این نتایج پتانسیل انگور را در همراهی با یک رژیم غذایی پرچرب، در تعدیل بیان ژن، پیشگیری از آسیب اکسیداتیو، تحریک یا افزایش تجزیه چربی‌ها، درمان کبد چرب غیرالکلی و افزایش طول عمر نشان می‌دهد.

آنها با اشاره به افزایش نگرانی‌های جهانی در مورد بیماری‌های کبدی ناشی از رژیم غذایی نامناسب، بر گنجاندن انگور در رژیم غذایی تاکید می‌کنند.

برخی مطالعات جدید هم نشان داده‌اند که انگور می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را کاهش دهد.