تصمیم ایراکلی کوباخیدزه نخستوزیر گرجستان، برای توقف مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا منجر به بروز اعتراضهای گستردهای در این کشور شده و رئیس جمهور گرجستان هم به معترضان پیوسته است. نخست وزیر گرجستان و حامیانش میگویند این تصمیم را به دلایل مختلفی اتخاذ شده است. برخی از گروهها و احزاب سیاسی در گرجستان به شدت مخالف روند مذاکرات با اتحادیه اروپا هستند و این مذاکرات را تهدیدی برای منافع ملی میدانند.دولت کوباخیدزه به دلایل سیاسی و استراتژیک تصمیم به توقف مذاکرات گرفته اند. به ویژه در شرایطی که نگران این مساله هستند که منافع ملی گرجستان را به خطر بیاندازد.علاوه بر این، گرجستان به دلیل تاریخچه تنش با روسیه، تحت فشار است. نخست وزیر این کشور این تصمیم را به عنوان راهی برای بهبود روابط با مسکو میبیند.
اما مخالفان به عدم شفافیت در تصمیمات سیاسی و اقتصادی دولت حامی مسکو انتقاد دارند و احساس میکنند که دولت به منافع آنها توجه نمیکند. توقف مذاکرات با اتحادیه اروپا باعث نگرانی در مورد آینده کشور و عدم پیشرفت در مسیر اروپاییسازی گرجستان شده است. مخالفان نگران این هستند که سرنوشتی مشابه دیگر کشورهای تحت نفوذ حکومت ولادیمیر پوتین، در انتظارشان باشد.بنابراین، بسیاری از مردم معتقدند که این تصمیمات به ضرر منافع ملی و دموکراسی در کشور است.
در همین حال، «کایا کالاس» مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به تحولات اخیر گرجستان و توقف مذاکرات پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا هشدار داده است که تحریمها یکی از چندین گزینهای است که پس از توقف مذاکرات الحاق گرجستان با بروکسل و سرکوب معترضان طرفدار اتحادیه اروپا توسط این اتحادیه در نظر گرفته شده است.حزب رویای گرجستانی به رهبری کوباخیدزه، که در انتخابات پارلمانی ماه گذشته نزدیک به ۵۴ درصد آرا را به دست آورد، ادعا میکند که طرفدار روابط پایدار با اتحادیه اروپا و روسیه است.
با ادامه نارضایتیها و عدم پاسخگویی دولت، احتمال افزایش اعتراضات و تظاهرات در آینده وجود دارد.این اعتراضات در تفلیس ممکن است فشار بر دولت را افزایش دهد و آنها را وادار به بازنگری در تصمیمات خود کند.اگر اعتراضات به شدت ادامه یابد، ممکن است به تغییرات در ترکیب سیاسی و حتی انتخابات زودهنگام در گرجستان منجر شود.