به گزارش خبرنگار ایکنا، همایش شهر آرمانی با موضوع تبیین فعالیتهای فرهنگی و اثرگذار در شهر امروز، ۱۲ آذرماه در محل تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، مصطفی زیبایینژاد، مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران طی سخنانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت فاطمه(س) بیان کرد: در این جلسه در خدمت بدنه فرهنگی شهرداری تهران هستیم تا بتوانیم از تجارب یکدیگر در حوزه فرهنگی استفاده کنیم. اگر بخواهیم مروری از فعالیتهای فرهنگی شهرداری در این دوره اخیر داشته باشیم، باید به تأثیر ویروس کرونا در ابتدای این دوره اشاره کنیم.
وی افزود: اولین مراسم خیابانی بعد از شیوع کرونا، مراسم تشییع شهدای دفاع مقدس بود. برگزاری مراسم شهادت حاج قاسم سلیمانی، اجتماع ۱۰۰ هزار نفری سلام فرمانده، مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر از دیگر برنامههای فرهنگی شهرداری تهران در این دوره بود.
زیبایینژاد گفت: پس از حوادث سال ۱۴۰۱ بنا بر این شد تا برای ارتباط بهتر با مردم، برنامههای خیابانی در شهر بیشتر شود. در کنار برنامههای ملی، برنامههای محلهمحور نیز در شهر در نظر گرفته شد که برنامههای فراوانی در مناسبتهای مختلف برگزار شد. در تمامی این برنامهها به دنبال دو رویکرد بودیم. اولین رویکرد اجرای برنامهها از سوی خود مردم با نظارت و پشتیبانی شهرداری است.
وی تصریح کرد: دومین رویکرد در شهرداری اجرای کارهای گروهی، قرارگاهی و جبههای است. در این زمینه همه باید در کنار یکدیگر برای مردم کار کنیم. یکی از برنامههای معاونت اجتماعی شهرداری تهران در این دوره، خارج شدن از حالت اسپانسری است که در این زمینه تمام توان ما این است که برنامهها را در کنار یکدیگر و با مردم برگزار کنیم.
مدیرکل فرهنگی شهرداری تهران بیان کرد: مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر، جمعیت امام رضاییها، محرمشهر، برپایی چایخانهها در مناطق مختلف و ... از برنامههایی است که در این دوره و با همکاری مردم برگزار شده است. تمامی تلاش ما این بوده است که در کنار مجموعههای مردمی و سمنها فعالیتهای جامعی را داشته باشیم که در این راستا تولید فیلم سینمایی و سریال و ... از جمله فعالیتهای فرهنگی شهرداری بوده است. همچنین، در آینده نزدیک اولین جشنواره محتوای هوش مصنوعی نیز در تهران برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: برنامههای فرهنگی در این دوره از مدیریت شهری قوت گرفت و شهردار تهران و معاونان ایشان نیز همواره از این برنامهها حمایت کردهاند. در این دوره از مدیریت شهری در حوزه فرهنگی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری به چند محور اصلی مانند رسانه و خانواده، انتقال ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، انتقال هویت ایرانی، اسلامی به جوانان پرداختیم.
زیبایینژاد با اشاره به برگزاری کنگره پروین اعتصامی در پایان سال جاری بیان کرد: در این دوره تعداد ۸۵ برنامه بزرگ میدانی و ملی در تهران برگزار شد. همچنین، ۵۴۰ جشنواره و رویداد ملی و بینالمللی، ۱۱۶۰۰ رخداد خيابانی، ۳۳۰۰ غنیسازی اوقات فراغت، ۱۷۶۰ تولیدات فرهنگی، هنری و رسانهای نیز در این دوره برگزار و اجرا شده است. امیدواریم بتوانیم راه شهدا را به خوبی ادامه داده و گامی هر چند کوچک در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری برداریم.
در ادامه، محمدامین توکلیزاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در سخنانی بیان کرد: شهر آرمانی رویدادی است که در آن با نگاهی به برنامههای انجام شده در گذشته، به هدفگذاری برای برنامههای آتی میپردازیم. در حوزه فرهنگ هم حرف برای گفتن و هم مطالبه داریم.
وی افزود: آنچه که مقام معظم رهبری از فرهنگ میفرمایند با آنچه که ما میگوییم خیلی فاصله دارد. وقتی به جدول بودجههای فرهنگی نهادها و صفکشی دشمن در برابر این حوزه مینگریم، متوجه میشویم که جایگاه فرهنگ هنوز در ذهن برنامهریزان مشخص نشده است.
توکلیزاده تصریح کرد: اگر رهبر انقلاب میگویند، فرهنگ مثل هواست، این بیانات نشان دهنده صفکشی دشمنان در این زمینه است. اقتدار فرهنگی میتواند اقتدار در زمینههای دیگر را نیز در پیش داشته باشد. یکی از بزگترین اتفاقاتی که در این دوره مدیریت شهری رخ داد اصلاح نگاه به فرهنگ و این دغدغه بود که شهرداری در حوزه فرهنگ مسئولیت دارد.
شهروندان؛ مهمترین عنصر شهر
وی اظهار کرد: شهردار تهران بیان کردند که شهروندان در شهر مهمترین عنصر هستند و باید شهرداری به حوزه انسانی و فرهنگ انسانی بپردازد. امروز که مدیر ارشد این شهر برای فرهنگ اولویت قائل است، فرهنگیان شهر باید این فرصت را غنیمت شمرده و به بهترین نحو از آن استفاده کنند. یکی از چهار تحول اصلی شهر تحول نرمافزاری با تکیه بر موضوع فرهنگ است. در سند تحول فرهنگی شهر نیز موضوع هویت در دستور کار و نقطه مرکزی قرار گرفت.
توکلیزاده گفت: اینکه دال مرکزی مدیریت فرهنگی و اجتماعی شهر، هویت است، نکته بسیار مهمی است که باید بدان پرداخت. نکته بعدی اینکه در شهر باید دقت کنیم که شهرداری کردن به تنهایی میسر نیست. ۱۰ میلیون جمعیت در این جغرافیای بزرگ زندگی میکنند و شهرداری نمیتواند به تنهایی کار کند. تهران خود به خود جنبه الگوسازی دارد و باید برای آن کار کرد.
وی اظهار کرد: امروز گسترههای خوبی مانند بسیج، مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی و صدا و سیما در اختیار ما قرار دارد که باید از ظرفیت آنها برای پیشبرد امور فرهنگی بهرهگیری کنیم. امروز باید از جزیره بودن و کارهای جزیرهای فاصله بگیریم و با تمام توان به دنبال حل مسائل شهری باشیم. موضوع اصلی شناخت اولویتهاست و باید از ظرفیتها به خوبی برای اولویتهای اصلی استفاده کنیم.
همدلی شهرداری با سازمانهای فرهنگی
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: یکی از نعمتهای این دوره از مدیریت شهری، همدلی با تمامی سازمانهای فرهنگی است. میتوانیم بگوییم که هیچکدام از مناسبتهای سه سال اخیر قابل مقایسه با ۴۰ سال گذشته در تهران نیست. مدیریت شهری در این دوره فرهنگ را اولویت خود قرار داد و در همکاری با نهادهای فرهنگی امور را به پیش برد. یکی از اتفاقات خوبی که در این دوره از مدیریت شهری رخ داد، مردمیسازی حوزه فرهنگی بود.
وی بیان کرد: ضلع سوم قرارگاههای فرهنگی شهرداری تهران در این دوره، مردم بودند. اگر جشن غدیری امروز وجود دارد، باری است که قرارگاههای مردمی از دوش مسئولان فرهنگی برداشتند. اگر امام رضاییها رخ میدهد، دلیل آن همین مواکب مردمی هستند که در مناطق مختلف دست به دست هم میدهند. امروز در حوزه فرهنگ با مردمیسازی میتوانیم خیلی از مسائل را حل کنیم.
توکلیزاده افزود: مردمیسازی به خوبی در مدیریت شهری اجرایی شده است. یکی از موضوعاتی که در این دوره مدیریت شهری بدان پرداخته شد، موضوع شادی است. عموما در اقامه عزای سیدالشهدا(ع) و ائمه اطهار(ع) با افتخار کارهای بزرگی انجام میدهیم اما در حوزه شادی برنامههای ویژهای نداشتهایم. بسیاری از احادیث وجود دارد که شیعیان را به برپایی شادی در مناسبتهای مختلف توصیه کرده است. در این دوره از مدیریت شهری این اتفاق رخ داد و جبهه فرهنگی انقلاب در این دوره از مدیریت تهران، پرچمدار شادی بوده است. در این زمینه رویدادهای ملی فراوانی در تهران اجرا شد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: نکته بعدی بحث واکنش سریع است. در این سه سال سرعت حوادث آنچنان بالا بود که خیلی از نهادهای فرهنگی از این حوادث جا ماندند، اما جبهه فرهنگی انقلاب در تهران توانست تا به خوبی در این حوادث فعال بوده و برنامههای فرهنگی خود را به موقع انجام دهد.
وی با تأکید بر صیانت از این تفکر حاکم در مدیریت شهری و اعتماد و مشارکتهای مردمی، بیان کرد: موفقیتهای فرهنگی دشمن را عصبانی میکند. تمامی افتخارات فرهنگی ما مورد هجوم رسانههای بیگانه و دشمن بوده است و این بدان معناست که جبهه فرهنگی انقلابی به خوبی کار کرده است.
توکلیزاده ادامه داد: امروز باید تاریخ را به درستی روایت کنیم و اجازه ندهیم تا دشمنان تاریخ را روایت کنند. باید روایت شکست رژیم اسرائیل را بنویسیم. نظام سلطه به زور پرچم رژیم صهیونیستی را بالا نگه داشته است و چیزی از این رژیم منحوس باقی نمانده است. باید حماسه مردم ایران در حمایت از جبهه مقاومت را روایت کنیم. آن چیزی که پیروزی یک ارتش و سپاه را رقم میزند، روایت است.
وی اظهار کرد: باید شبانهروز و بدون از دست دادن لحظهای موضوعات فرعی را کنار گذاشته و انرژی خود را برای موضوعات اصلی کشور صرف کنیم. اگر جامعه ما با سیره رضوی تعریف شود، بسیاری از مشکلات آن حل خواهد شد. دلبستگی و عشق مردم ایران به امام رضا(ع) امکان بزرگ هویت امام رضایی برای مردم ایجاد کرده است که باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرده و نسبت به حل آسیبها و فتح قلههای فرهنگی اقدام کنیم.
تفکر فرهنگی انقلاب ایران؛ علت مخالفت دشمنان
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز طی سخنانی در همایش شهر آرمانی اظهار کرد: مبنای هر رویداد یک امر فرهنگی یا باور و اعتقاد فرهنگی است. همه تلاشهای ما زمانی به نتیجه مثبت میرسد که بر مبنای یک ایدئولوژی فرهنگی صحیحی استوار باشد.
وی افزود: انقلاب اسلامی از این جهت دارای ارزش است که در آغاز کار خود یک انقلاب فرهنگی بود. مبنا و پایه هر انقلابی تفکر فلسفه آن انقلاب است و فلسفه و تفکر انقلاب ما فلسفه اسلام بود. علت همه مخالفتهای جهانی با ما نیز به همین دلیل است.
چمران تصریح کرد: اینکه دشمنان مسئله اتمی و موشکی را مطرح میکنند، بهانهای بیش نیست و اصل مخالفت آنها با فلسفه انقلاب و تفکر انقلابی ماست. بر مبنای همین حرکت فرهنگی بود که توانستیم انقلاب را به ثمر نشانده و به پیروزی برسیم. بر مبنای همین فرهنگ بود که توانستیم حزبالله و جبهه مقاومت را ایجاد کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: در ادامه و بر مبنای همین تفکر فرهنگی و انقلابی بود که حماس و جهاد اسلامی و جبهه مقاومت در فلسطین ایجاد شد که امروز شاهد هستیم، جبهه استکبار را به ستوه آوردهاند. همه این حرکتها از یک باور فرهنگی یعنی مکتب اسلامی شکل گرفته و بر مبنای آن استوار است.
چمران اظهار کرد: اگر سربازان فرهنگی ما بتوانند به این حرکت فرهنگی عمق ببخشند، قطعا به پیروزی نهایی نزدیکتر شدهایم. امیدوارم تمامی فرهنگیان کشور با فعالیتهای فرهنگی صحیح خود زمینهساز ظهور حضرت مهدی(عج) باشند.
انتهای پیام