همزمان با تشدید درگیریها میان ارتش سوریه و مخالفان حکومت بشار اسد، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به سوریه و ترکیه سفر کرده است.
عباس عراقچی در دیدار با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، بر ادامه «حمایت همه جانبه» جمهوری اسلامی از دولت و ارتش سوریه تاکید کرد.
به گزارش رویترز، عراقچی وضعیت سوریه را «دشوار» خواند و ابراز اطمینان کرد که دولت اسد «همچون گذشته» در مقابله با مخالفان موفق خواهد شد.
به دنبال تشدید درگیریها در سوریه، جنگندههای روسیه و سوریه یکشنبه ١١ آذر برای دومین روز پیاپی شهر ادلب را هدف حملات سنگین خود قرار دادند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی شامگاه یکشنبه برای رایزنی با مقامات ترکیه از دمشق راهی آنکارا شد. ترکیه اصلیترین حامی مخالفان اسد در حلب و ادلب است.
هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه، در گفتگو با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، تاکید کرده آنکارا هرگز به «تروریستها» اجازه نمیدهد علیه ترکیه و غیرنظامیان سوری اقدام کنند.
بنا بر اعلام وزارت امور خارجه ایالات متحده، دو طرف بر لزوم کاهش تنش و محافظت از جان غیرنظامیان و همچنین زیرساخت های غیرنظامی در حلب و دیگر شهرها، تاکید کردند.
در پی شکلگیری اعتراضات مخالفان بشار اسد در اواخر سال ۱۳۸۹ و اوایل ۱۳۹۰، حکومت ایران ایران با اعزام اعضای سپاه پاسداران و هزاران تن از شبهنظامیان شیعه از عراق، افغانستان و پاکستان به سوریه، از سرکوب خونین شهروندان سوری توسط حکومت اسد حمایت کرد.
حمایت نظامی تهران از رژیم حاکم بر دمشق با انتقادات گسترده جامعه بینالمللی مواجه شد، اما حکومت ایران مدعی شد تنها مستشاران خود را به سوریه اعزام کرده است.
در آن هنگام حکومت بشار اسد با حمایت روسیه و جمهوری اسلامی ایران موفق شد مخالفان خود را سرکوب کند و اغلب مناطق تحت تسلط آنها را باز پس بگیرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، از جمله دلایل اصلی پیشرویهای سریع گروه های مخالف بشار اسد طی روزهای اخیر، کمبود نیروهای نظامی حکومت سوریه بوده است.
دیدبان حقوق بشر سوریه روز یکشنبه گفت با گذشت پنج روز از آغاز درگیریها میان مخالفان و ارتش سوریه، تاکنون ٣٧٢ تن از جمله ۴۸ غیرنظامی کشته شدهاند.
∎