به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، جباری فاروقی رئیس مرکز جوانی جمعیت با هشدار افزایش سرعت کاهش جمعیت کشور گفت: «متأسفانه ایران بهسرعت به سمت "چاله جمعیتی" حرکت میکند. در حالی که ازدواج میتواند روند فرزندآوری را تسهیل کند، تأخیر در فرزندآوری میان زوجهای جوان چالشی اساسی است. بر اساس آمار، زوجهای جوان معمولاً اولین فرزند خود را پس از گذشت بیش از چهار سال از ازدواج به دنیا میآورند.»
صابر جباری فاروقی،رئیس مرکز جوانی جمعیت با اشاره به نقش ویژه وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت در موضوع جمعیت آخرین ایستگاه است وقتی یک زوج تصمیم می گیرند فرزند داشته باشند برای دریافت خدمات به سوی ما می آیند. «این وزارتخانه در حوزه سلامت جمعیت وظایف گستردهای دارد، از مراقبتهای پیش از بارداری گرفته تا سلامت نوزادان و کودکان. اگرچه در گذشته سیاستهای کنترل جمعیت با موفقیت اجرا شدند، اکنون وزارت بهداشت با تمام توان در جهت افزایش نرخ رشد جمعیت تلاش میکند.»
او همچنین بر اهمیت فرهنگسازی تأکید کرد و افزود: تغییر در فرهنگ زوجین باعث شده تمایلی به داشتن فرزند نداشته باشند.«باید ذهنیت عمومی تغییر کند و فرزند بهعنوان سرمایهای ارزشمند دیده شود، نه صرفاً هزینه. این تغییر نگرش میتواند نقش مهمی در افزایش فرزندآوری ایفا کند.»
جباری با تاکید بر اینکه وضعیت معیشتی زوجین دلیل عدم تمایل آنها به فرزندآوری نیست افزود: «در ۱۳ استان برخوردار کشور، که از نظر درآمد و اشتغال وضعیت مطلوبی دارند، کمترین میزان باروری دیده میشود. این نشان میدهد که تغییرات سبک زندگی و نگاه به نقش مادری از عوامل مهم کاهش نرخ باروری هستند.»