شناسهٔ خبر: 70035138 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در آیین روز جهانی معلولان در اهواز؛

استاندار خوزستان: نگاه ترحم‌آمیز به جامعه معلولان شایسته نیست

اهواز - ایرنا - استاندار خوزستان بر رفع مشکلات جامعه معلولان استان تاکید کرد و گفت: نگاه ترحم‌آمیز به جامعه معلولان شایسته نیست بلکه باید از توانمندی و ظرفیت های این قشر در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بیشتر استفاده شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سید محمدرضا موالی زاده روز یکشنبه در آیین روز جهانی معلولان و تقدیر از نخبگان و برگزیدگان دارای معلولیت در کتابخانه مرکزی اهواز اظهار کرد: نگاه ترحم آمیز به جامعه معلولان، بینش اشتباهی است چرا که همه ما در طول زندگی دچار مشکلات و بیماری می شویم که اختیاری نیست به همین جهت نوع نگاه جامعه را باید نسبت به این قشر توانمند، تغییر دهیم.

وی با تاکید بر حل مشکلات این قشر از جامعه افزود: جامعه معلولان دارای خلاقیت‌های مختلفی هستند که اگر به خوبی به این استعدادها پرداخته شود، می تواند منشا خلاقیت های بزرگ و شگرفی برای کشور ما شود.

موالی زاده ادامه داد: این قشر توانمند دارای خلاقیت های هنری، فرهنگی، ورزش و اجتماعی مختلفی هستند که تاکنون در عرصه های استانی، ملی،آسیایی و جهانی افتخار آفرین بوده اند و باید قدردان تلاش های این جامعه ارزشمند باشیم.

استاندار خوزستان اظهار کرد: بخشی از معلولان ما در مسابقات پاراالمپیک مدال آور شده اند و ظرفیت بالایی برای افتخار آفرینی‌های بیشتر وجود دارد.

وی تاکید کرد: مشکلات جامعه معلولان استان را شناسایی کرده و در جهت رفع این مشکلات تلاش خواهیم کرد.

استاندار خوزستان: نگاه ترحم‌آمیز به جامعه معلولان شایسته نیست

همچنین مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: افراد دارای معلولیت از توانمندی هایی بالایی برخوردارند و در عرصه های مختلف به خصوص ورزش افتخارات زیادی برای این کشور اسلامی و استان خوزستان، به دست آورده اند.

مهران کریمیان افزود: جامعه معلولان استان در میدان های بین المللی نیز بارها پرچم پر افتخار ایران اسلامی را بالا برده و به رغم محدودیت های جسمی، همواره برای همه ما الگویی از صبر و استقامت بوده اند.

وی بیان کرد: عمده درخواست‌های جامعه معلولان استان، مناسب‌سازی محیط اماکن و معابر شهری برای تردد است چرا که بسیاری از خیابان ها و اماکن عمومی به خصوص پارک ها برای تردد معلولان و سالمندان دارای موانع متعددی است و امید می رود این مشکلات از طریق شهرداری‌ها و دستگاه‌های متولی برطرف شود.

استاندار خوزستان: نگاه ترحم‌آمیز به جامعه معلولان شایسته نیست

مدیرکل بهزیستی خوزستان بیان کرد: همچنین اشتغال، مسکن و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان از مهمترین درخواست‌های جامعه معلولان است.

وی با اشاره به اینکه اکنون بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور دارای معلولیت هستند اظهار کرد: از بیش از یک میلیون و ۵۷۷ هزار معلول دارای پرونده در بهزیستی، ۱۰۶ هزار و ۶۱۳ نفر مربوط به خوزستان است.

کریمیان اظهار کرد: ۸۳ هزار خانواده نیز در سطح استان مستمری بگیر سازمان بهزیستی هستند و سایر این افراد نیز خدمات جانبی مختلفی دریافت می کنند که در بین انواع معلولیت معلولیت جسمی و حرکتی، بیشترین مستری را دریافت می کنند.

وی ادامه داد: همچنین ۱۵۳ هزار نفر در کل کشور حق پرستاری دریافت می کنند که از این تعداد ۱۰ هزار نفر در خوزستان هستند و در سال آینده به این تعداد افزوده خواهد شد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: در حال حاضر ۴۴ مرکز شبانه روزی نگهداری از معلولان در استان فعال است که ۲ هزار و ۳۵ نفر معلول سالمند و جسمی حرکتی و بیماران دارای اختلال روانی در این مراکز نگهداری می شوند.

وی خاطر نشان کرد: ۱۸ مرکز خدمات توانبخشی نیز در سطح استان فعال هستند که در منزل روزانه به ۸۳۵ معلول خدمات رسانی می کنند.

کریمیان گفت: حدود یکصد مرکز روزانه حرفه آموزی و مهارتی برای کودکان اوتیسم، نابینایان و معلولان در سطح استان فعال هستند که چهار هزار و ۷۲۵ نفر روزانه از این خدمات بهره‌مند می شوند.

وی اظهار کرد: طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی با کمک هیاری ها نیز در حال اجرا است که ۲۷ هزار و ۹۱۳ معلول از خدمات توانبخشی استفاده می کنند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: همچنین در زمینه پیشگیری از معلولیت در تمامی بیمارستان ها دستگاه‌های غربالی شنوایی مستقر شده و اگر نوزادی دچار مشکلات شنوایی باشد، بلافاصله برای روند درمان اقدام می‌شود.

وی بیان کرد: راه اندازی مرکز کاشت حلزون شنوایی نیز در سطح استان در ۲ سال اخیر یکی از اقدامات مهم بوده و تاکنون ۳۴۳ کودک نیازمند کاشت حلزون را انجام داده اند.

کریمیان همچنین به اعتبار تامین شده برای تهیه تجهیزات مورد نیاز معلولان استان اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود ۶۲ میلیارد ریال وسایل توانبخشی برای جامعه هدف تامین شده است.

به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲، با صدور قطعنامه (۳/۷۴)، ۳ دسامبر مصادف با (۱۳ آذرماه) را، روز جهانی معلولین نامگذاری کرد. هدف از نامگذاری این روز رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیت های مختلف و افزایش آگاهی هایی بوده است.