مریم حسینی، رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با تشریح اقدامات انجام شده در بخش به زراعی گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و تنشهای خشکی دستورالعمل به زراعی کشت در شرایط کم آبی به کشاورزان ارائه شده است.
او افزود: در این روش آبیاری تناوبی در شرایط کمآبی در سطح وسیع در استانهای گیلان و مازندران عملیاتی شد و بدین منظور دستورالعمل به زراعی یعنی کنترل آفات، بیماریها، علفهای هرز و کوددهی آن متناسب با آبیاری تناوبی تنظیم و به کشاورزان ارائه شد.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور تصریح کرد: با تدوین دستورالعمل به زراعی کشت در شرایط کمآبی که همه متخصصان و محققان موسسه تحقیقات برنج کشور در آن نقش آفرین بودند؛ محققان و کارشناسان به صورت عملیاتی در کل فصل در کنار کشاورزان بوده و آموزش و پایش مداوم برای اجرای این دستورالعمل در مزارع انجام شد.
ارتقاء سلامت اکوسیستم شالیزار به روش مدیریت تلفیقی
حسینی همچنین گفت: شیوهنامه ارتقاء سلامت اکوسیستم شالیزار به روش مدیریت تلفیقی در شالیزارهای کشور نیز تهیه شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، این دستورالعمل روشی برای کنترل غیرشیمیایی آفات و بیماریهای برنج است.
او افزود: روش مدیریت تلفیقی ضمن سالمتر ماندن اکوسیستم به حفظ حشرات مفید و بهبود خاک و آب کمک میکند تا در مدت زمان طولانی با یک اکوسیستم پایدار و سالم تولید برنج انجام شود.
منبع: ایرنا