به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «شینا انصاری» امروز (شنبه) در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک با شعار «سنجش، پایش، مدیریت» که در محل این وزارتخانه برگزار شد با بیان اینکه ما و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه حفاظت خاک و مدیریت پایدار منابع خاک اهداف مشترک داریم، افزود: فصل مشترک ما و وزارت جهاد کشاورزی موضوعات مشترک برای مدیریت پایدار خاک است که می تواند مبنای تصمیم گیری های مدیریتی باشد.
جلوگیری از آلودگی خاک تکلیف سازمان محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست براهمیت اندازه گیری و مدیریت خاک تاکید کرد و گفت: آنچه در سند بالادستی در قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید در دو محور فرسایش خاک تکلیف وزارت جهاد کشاورزی و جلوگیری از آلودگی خاک تکلیف سازمان حفاظت محیط زیست است.
انصاری تصریح کرد: براساس گزارش مرکز پژوهش ها در حوزه فرسایش خاک سالانه ۱۶.۵ تن در هر هکتار فرسایش خاک در ایران اتفاق میافتد که هفت برابر متوسط جهانی است.
به گفته وی، این بدان معناست که ایران ۷.۷ درصد فرسایش خاک را به تنهایی به خود اختصاص داده، در حالی که سهم کشور ما از منابع خاکی جهان یک درصد است.
وی با تاکید بر این که فرسایش خاک بحرانی است و باید در اولویت قرار گیرد، افزود: تحقیقات در بخش آلودگی خاک منابع آلاینده همچون مصرف کودهای شیمیایی و پساب ها را شناسایی و بازسازی و احیای خاک را در دستور کار سازمان قرارداده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از یک هزار و ۶۰۰ پرونده تخلف، ۸۰۱ مورد منجر به شناسایی فرد آلوده کننده و ۱۳۸ مورد مراجعه به محاکم قضایی داشتیم که این سازمان توانست شعب رسیدگی به حفاظت از خاک را در استانها دایر کند.
انصاری گفت: قانون حفاظت خاک ضمن تبادل تجربیات و دادههای به دست آمده، با همگرایی و آگاهی بخشی آحاد جامعه قرار است مدیریت پایدار خاک محقق شود تا گام های مثبت در راستای کیفیت خاک برداریم.
وی افزود: سعی داریم، در حوزه آلودگی خاک با تمرکز بر شناسایی آلاینده ها، پایش و جبران خسارات با سایر دستگاه ها همکاری مشترک داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، در مراسم روز جهانی خاک با شعار «سنجش، پایش و مدیریت از خاک » از ۱۳ خادم خاک، برگزیدگان در چهار محور نقاشی، متن و شعر، عکس و فیلم از استانهای کشور تقدیر و تجلیل شدند و کتاب «روش های تغذیه خاک» نیز رونمایی شد.