به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با انقلاب اینترنت، تمام ابعاد زندگی بشر دگرگون شد. اگرچه هر رویدادی که از ابتدای بشر تا کنون رخ داده است، با همراهی انسان همراه شد اما در جهان پس از اینترنت، هنوز هم جوامعی هستند که با این تحول عظیم همراه نشدهاند.
اگرچه تحولات بسیاری در جهان پس از اینترنت رخ داد، اما آنچه ما نیز در کشور خودمان شاهد هستیم، محدودیت گسترده اینترنت است که البته برخی با دلایل گوناگون، آن را توجیه میکنند. فیلترینگ و تبعات آن در جهانی که اینترنت یکی از ارکان اصلی آن شده است، مسئلهای بود که در خبرآنلاین، درباره آن با «امید جهانشاهی»، پژوهشگر مطالعات رسانه و ارتباطات به گفت و گو پرداختیم.
مردم با فیلترشکن دارند فیلترینگ را دور می زنند. در همه ساحتها به نوعی دور زدن ها را می توانیم ببینیم. چه دولت، چه روشنفکران و چه در زندگی روزمره. یکی از مصادیق آن در حوزه دولت همین فیلترینگ است. وقتی فیلترشکن فروشی رایج و فراوان و دردسترس است، فیلترینگ بی معناست. فیلترینگ واقعاً ناکارآمد است و مردم خیلی راحت آن را دور می زنند. از آن گذشته، دغدغه هایی بهاصطلاح امنیتی که برای توجیه فیلترینگ گفته میشود در عمل بلاموضوع است و در عمل فقط بدنامی فیلتر کردن برای نظام مانده است وگرنه فیلترشکن که فراوان است. باید به وضعیتی برسیم که چه در عملکرد دولت، چه درعملکرد روشنفکران و فعالان جامعه مدنی و چه در عرصه زندگی روزمره شاهد صراحت و شفافیت باشیم و نیازی به دور زدن ها نباشد. روشنفکران هم در زدن حرف هایشان نیاز به دور زدن نداشته باشند.
میگویند فضای مجازی، زمین بازی دشمن است و فیلترینگ را توجیه میکنند!
متن کامل این گفتوگو را اینجا بخوانید.
۲۲۷۳۲۳