به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ صفدر صفدری در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: پارسال ۷.۵ تن نگین زعفران برداشت شده بود، که امسال به ۲۹ تُن افزایش یافت.
وی ارزش ریالی زعفران برداشت شده از سطح کشتزارهای استان امسال بیش از ۲ هزارو ۴۰۰ میلیارد تومان است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه با اشاره به سطح زیر کشت چهار هزارو ۸۰۰ هکتاری زعفران گفت: خراسان شمالی با تولید ۹ درصد زعفران کشور، رتبه سوم کشور را در تولید این محصول دارد.
صفدری با بیان اینکه چهار هزارو ۶۰۰ نفر بهره بردار در حوزه تولید زعفران فعالیت میکنند، افزود: فاروج با ۷۴ درصد تولید رتبه اول و شیروان و اسفراین در رتبههای بعدی تولید زعفران استان را دارند.
به گفته وی در ایام برداشت زعفران به ازای هر یک هکتار کشتزار زعفران برای ۶۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد میشود.
توسعه گیاهان دارویی در استان
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به توسعه گیاهان دارویی در استان، اضافه کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالیهای متوالی، خراسان شمالی ظرفیت مناسبی برای کشت گیاهان دارویی دارد که براین اساس سالانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ هکتار بر سطح زیر کشت زعفران اضافه میشود و در ده سال اخیر از ۱۲۳۸ هکتار به ۴۸۰۰ هکتار افزایش یافته است.
صفدری در ادامه با بیان اینکه استان در کشت گیاهان دارویی رتبه هفت کشور را دارد گفت: خراسان شمالی با توجه به اقلیم متفاوتی که دارد تا کنون ۱۰ هزارو ۵۰۰ هکتار از مستثنیات استان زیر پوشش گیاهان دارویی شامل زعفران، زیره سبز، آنقوزه، باریجه و گل محمدی قرار گرفته است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تکمیل زنجیره تولید را از اولویت سازمان جهاد کشاورزی دانست و گفت: اکنون هشت واحد صنایع تکمیلی و فرآوری در حوزه گیاهان دارویی به ویژه زعفران فعال هستند.
برداشت زعفران خراسان شمالی بالاتر ازمیانگین کشوری
صفدری ادامه داد: میانگین تولید زعفران در هر هکتار بین پنج تا ۶ کیلوگرم است که این رقم حدود ۲ برابر میانگین کشوری است.
صادرات ۴۲ کیلو گرم زغفران پارسال از استان
صفدر با اشاره به صادرات زعفران در استان گفت: سال گذشته ۴۲ کیلو گرم زعفران به کشورهای حوزه خلیج فارس، امارت و بخشی هم به ایتالیا صادر شد.
زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت میشود که فاروج رتبه اول را دارد.
ایران بیش از ۸۵ درصد زعفران جهان را تولید میکند و در ایران نیز خراسان رضوی با نزدیک به ۸۵ هزار هکتار بیشترین میزان تولید زعفران در ایران را به خود اختصاص داده است، پس از آن خراسان جنوبی با ۱۵ درصد از زعفران تولید شده و با سطح زیر کشت حدود ۱۵ هزار هکتار در جایگاه دوم قرار دارد و خراسان شمالی با ۴۸۰۰ هکتار رتبه سوم تولید زعفران کشور را دارد.