شناسهٔ خبر: 70001181 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

اکونومیست از مذاکرات اروپا با پوتین گزارش می‌دهد؛

بهترین گزینه میان توافق‌های بد برای اوکراین

دنیای اقتصاد: این هفته نشریه اکونومیست دو مجلد داشت که بر این اساس سرمقاله جلد ویژه اروپا، به موضوع «دستیابی به توافق با پوتین و معنی آتش‌بس برای اوکراین» پرداخته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ این هفته نشریه اکونومیست دو مجلد داشت و سرمقاله مربوط به مجلد ویژه اروپا در مورد «دستیابی به توافق با پوتین و اینکه آتش‌بس برای اوکراین به چه معنا می‌تواند باشد» نوشته شده است.

طی دو سال گذشته، اوکراین برای متر به متر کشور خود جنگیده است و حال با پیروزی ترامپ در انتخابات به نظر می‌رسد زمانه تغییر فرارسیده است.

چنانکه ترامپ در وعده‌های انتخاباتی خود تصریح کرده بود، او با سرعت هر چه بیشتر به درگیری‌ها میان اوکراین و روسیه پایان خواهد داد.

در آن سوی میز، ولادیمیر پوتین قرار دارد که می‌گوید ممکن است تحت شرایطی راضی به ترک خط مقدم جنگ باشد. او همچنان که می‌خواهد ۷۰ تا ۸۰ درصد از چهار استان اوکراین را که سابقا اشغال کرده بود، ضمیمه روسیه باقی بماند،‌ همچنین از غربی ها می‌خواهد که تحریم‌ها را لغو کنند. اوکراین قید عضویت در ناتو را بزند و غیرنظامی و رسماً بی‌طرف شود.

چنین توافقی احتمالا خبر خوبی برای اوکراینی‌ها نیست. به عقیده اکونومیست البته اگر توافقی صورت گیرد ترامپ هم اهرم فشار لازم  بر روسیه  را دارد.

از آنجایی که دونالد ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است، می‌تواند تهدید کند اوکراین را به تسلیحات بیشتر و مرگبارتری مجهز خواهد کرد و پوتین باید مذاکره با او را جدی بگیرد. علاوه بر این، اقتصاد روسیه آسیب‌دیده است، روبل در حال سقوط است و روس‌ها از جنگ خسته شده‌اند.

به‌نظر می‌رسد تلاش برای احیای مرزهای سال ۹۱ یک رویا است. اکونومیست می‌نویسد از نظر اخلاقی و قانونی، تمام آن زمین‌ها متعلق به اوکراین است؛ اما این کشور دیگر سرباز، سلاح یا مهماتی برای بازپس‌گیری آن ندارد. در عوض، هدف توافقات باید ایجاد شرایطی باشد که اوکراین در سرزمینی که اکنون تحت کنترل دارد بتواند رشد کند.