سردار حسنی آهنگر گفت: دانشگاه تراز انقلاب اسلامی دانشگاهی حکمت محور است که در از تولید علم برای اعتلای جامعه اسلامی بهره میبرد.
حسنی آهنگر بیان داشت: همچنین الگوی تدریج افزایش برای بهبود کارمان داشتیم که منبعث از انقلاب اسلامی و تجربیات بیش از ۴۰ ساله است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد :پژوهش، نوآوری، سرمایه انسانی، تولید علم اقتدارآفرین و حل مسائل کشور از مهمترین محورهای نقش راه تحقق دانشگاه تراز انقلاب اسلامی است.
وی افزود: در دانشگاههای آمریکا از میزهای تخصصی استفاده میکنند تا بتوانند نظام مسائل کشورشان را احصا می کنند، این مسئله تقریبا وجه تمایز دانشگاه های ایران و غربی است.
رئیس دانشگاه جامع امام حسین خاطرنشان کرد: ما در مجموعه سیستم بر نقطهای تمرکز کردهایم که میتواند همه سیستم را متحول کند و به حرکت درآورد.
وی افزود: ما در ترم اول به دانشجویان روش تحقیق یاد میدهیم تا بتوانند به بهترین شکل ممکن رسالههای دکتری خود را به نتیجه برسانند.
حسنی آهنگر در پایان خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این است که تقویم دانشگاه باید به نظام تعلیم و تربیتی کشور تبدیل شود و دانشجو با جذب هدفمند بتواند نیازهای علمی کشور را مرتفع کند.
محمد سعید تسلیمی استاد دانشگاه تهران در نشست دانشگاه تراز گفت: ما پیش از هر اقدامی باید افتهای دانشگاه و پرورش دانشجو را بشناسیم.
وی افزود: بسیاری از آفات امروز نظام آموزش عالی کشور توسط پژوهشگران ارجمند مورد واکاوی قرار گرفتهاند و ما نظام مسائل خود را مشخص کردهایم.
تسلیمی خاطرنشان کرد: باید از دانشگاه امام حسین پلی به دانشگاههای دیگری بزنم که میخواهند امام حسینی باشند. حقیقتا حضرت اباعبدالله سیفنه نجات است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: انسان شدنی است مستمر برای مستمر شدن کدام دانشگاه بهتر از دانشگاه جامع امام حسین است؟
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در نظام آموزشی ما حداکثر از ۸ ساعت ۲ ساعت مفید وجود دارد، اگر نگوییم همه انرژی و ظرفیت را دو برابری کنیم، باید از همین میزان ۲ ساعت بیشترین بهره را ببریم.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: درخواست می کنم در سند دانشگاه تراز عناصر محوری مشخص شوند تا سند روشنتر بتواند اجرایی شود.
تسلیمی همچنین یادآور شد: موضوع بودجه و بهرهوری از موضوعات اساسی است که باید آن توجه کنیم، تقریبا در بسیاری از موارد دانشگاههای ما مصارف بیهوده دارند که جلوی آن باید گرفته شود.
این استاد دانشگاه تهران در پایان نیز تصریح کرد: جالب است که دانشگاههای ما در روز روشن که نور به اندازه کافی وجود دارد برقها را روشن نگه میداریم، در دانشگاه تهران سالنی وجود دارد که قریب به ۱۶۰ لامپ دارد و در زمان هایی که دانشجو در آن حاضر نیست هم برفها روشن است.
زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه الزهرا در نشست دانشگاه تراز اظهار داشت: باید بدانیم آیا با دانشگاه سازمانی تراز مواجه هستیم یا با یک دانشگاه تراز انقلاب اسلامی مواجه هستیم.
وی افزود: بنظر می رسد که دانشگاه تراز پیشین نداشته است، اگر بخواهید دانشگاه سازمان تراز داشته باشید قطعا قابلیت تعمیم به دانشگاه های دیگر را نخواهیم داشت.
ناظم بکائی گفت: ما می خواهیم ریل نظام آموزشی را تعویض کنیم در این تعویض باید ببینیم که استاد و دانشگاه فعلی می توانند خودشان را وفق دهند با شرایط یا خیر.
رئیس دانشگاه الزهرا تصریح کرد: جدل ویژگی هایی که در خصوص دانشگاه تراز و تفاوتش با دانشگاه های دیگر مطرح شده است، پیش فرض هایی دارد که ابهاماتی در آن دیده می شود.
وی افزود: ما هنوز در اجرا تعریف مشترکی از میان رشتهای نداریم و میان رشته ای ها خیلی موفق نبودند زیرا تعریف مشترکی از میان رشته ای نداشته ایم.
رئیس دانشگاه الزهرا بیان کرد: یک آفتی که ممکن است به چشم نیاید اما می تواند چالش جدی ایجاد کند مسئله بودجه است.
ناظم بکائی خاطرنشان کرد: همه ما میدانیم که اسلام به عنوان دین جهانی براب بانوان هیچ محدودیتی جهت تحصیل و کسب علم ندیده است، بیش از ۶۰ درصد دانشحویان کشور بانوان هستند که باید جایگاهشان مشخص شود./مهر