به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و ابخیز داری کشور در نشست توجیهی تبینی کار شناسان منابع طبیعی استان گفت: برای دست یابی به اینهدف طرح مدونی تدوین و سهم هر استانی برایرحفظ و مدیریت مرتع به ان اعلام شده است
ترحم بهزاد گفت: در برنامه هفتم نزدیک به یک میلیون هکتار باید عملیات بیولوژیک یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک دو میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار حفاظت و قرق و ۱۵ میلیون هکتار مدیریت چرا باید صورت گیرد.
وی با اشاره به این موضوع که سیستان وبلوچستان با وسعت ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار ۱۰ میلیون و ۸۴۸ هزار و۴۸۸ هکتار مرتع دارد گفت: با تنظیم شیوه نامه فنی اجرایی بهره برداری از مراتع کشور در راستای شناسایی بهره برداران ذیحق با صدور پروانه چرا مالکیت عرفی افراد شناسایی و از مزایای مالکیت عرفی بهرهمند خواهندشد.
وی افزود: تا کنون در سطح استان ۴۰۴ سامانه عرفی شناسایی شده و ۲۰ هزار و ۹۶۸ فقره پروانه چرا برای ۲۷ هزار و ۷۸۷ دامدار صادر شده است که دو میلیون و ۵۰۰ هزار دام بتوانند ازمراتع استان بهرهمند شوند .
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و ابخیز داری کشور همچنین گفت: بیش از ۹۰۰ هزار دام مازاد بر عرصههای مراتع از مراتع بهره برداری میکنند که منجر به تخریب پوشش گیاهی و ایجاد گرد وغبار وطوفانها در استان شده اند.
وی گفت: ایران با ۱۶۴ میلیون و ۸۰ هکتار وسعت ۱۳۴ میلیون و۴ دهمهکتار ان وسعت منابع طبیعی است و از این میزان ۱۷ میلیون هکتار بیشه زار و جنگل و ۳۲ و۶ دهم میلیون هکتار بیابان و ۸۴ و ۸ دهم هکتاران هم مرتع است.