صاحبخبر - به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب (تنا)، "علی معروفی آرانی" کارشناس حوزه صهیونیسم و یهودیت در یادداشتی که با موضوع حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو و و گالانت در اختیار خبرگزاری تقریب قرار داد، نوشت:
با گذشت 400 روز از جنایت رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و لبنان، این مقاومتها نتیجه داد و رژیم صهیونیستی برای اولین بار و به رغم تمام تلاشهای آمریکا در یک دادگاه بین المللی محکوم شد.
حکم بازداشت صادرشده از جهات متعددی دارای اهمیت است؛ یکی اینکه نخستین حکم این دیوان در موضوع جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه است که با استقبال همگانی مواجه شد.
در زمانی که بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای اسلامی و جبهه مقاومت مأیوس شده بودند از اینکه حکمی برای نتانیاهو و گالانت در دادگاههای بین المللی صادر شود، حکمی صادر کردند که می توانیم بگوییم مردم غزه و کشورهای اسلامی را خوشحال کرد.
این حکم جایگاه رژیم صهیونیستی را بیش از پیش در سطح جهان متزلزل کرد و خواهد کرد؛ این حکم به این معنی است که کشورهای عضو این دیوان که تعدادشان بیش از 124 کشور است ملزم هستند، در صورت ورود نتانیاهو و گالانت به این کشورها آنها را بازداشت کنند که اگر این کشورها قوانین صادر شده را رعایت نکنند، میتواند حکم دیوان را خدشه دار کند و کشورهای دیگر به تبع آن میتوانند این حکم را نادیده بگیرند ولی چون قانون است و ملزم به اجراست پس این کشورها ملزم به رعایت آن هستند.
البته به دلیل حمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی اجرای این حکم با چالشهایی نیز مواجه خواهد بود اما کشورهای غربی عضو دیوان لاهه ملزم به رعایت آن هستند.
این حکم میتواند بر آتش بس در غزه و لبنان نیز بسیار مؤثر باشد و تلاش نتانیاهو برای استفاده از جنگ برای بقای خودش در قدرت را با موانعی روبرو می کند و این سبب بازخوردهای روحی و روانی برای خود نتانیاهو و رژیم صهیونیستی است و موقعیت نتانیاهو در برابر منتقدینش
را نیز تضعیف می کند؛ در همین حال پیش بینی می شود فشارهای داخلی برای برکناری نتانیاهو افزایش پیدا کند.
صرف از سخنانی که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مورد حکم دیوان لاهه علیه خود، گفته است، حتی اگر این حکم به دستگیری نتانیاهو و گالانت هم منجر نشود، یک سیگنال قوی به جامعه بینالمللی است که رفتار رژیم صهیونیستی در مناطق اشغالی تحت نظارت قرار دارد و میتواند نقطه عطفی در به چالش کشیدن معافیت این رژیم جنایتکار از مجازاتهای بین المللی باشد و به تقویت حقوق بین الملل در مواجهه با نقضهای حقوق بشر کمک کند.
اگر چه به نظر می رسد این دو از بازداشت در امان هستند، اما اینگونه حکمها میتواند عواقب دیپلماتیک و نظامی برای رژیم صهیونیستی به ویژه در اروپا داشته باشد.
اگر دادگاه لاهه یا دادگاههای بین المللی حکمی صادر کنند که در آن خواستار آتش بس در غزه شوند، از همه دولتها انتظار می رود که به این حکم پایبند باشند و این رژیم اشغالگر نیز باید به آن عمل کند، زیرا عضو بین المللی دادگاه لاهه است.
اگر قرار باشد جنایتی انجام شود و بعد از آن برخی کشورهای اروپایی چراغ سبز نشان دهند به جنایتکار؛ مطمئنا هرج و مرج بزرگی در دنیا ایجاد می شود و هر کشوری با هر سلاحی می تواند نظامیان و غیر نظامیان را تحت تأثیر قرار دهد.
حماس از تمامی کشورهای جهان خواسته است که به این حکم احترام بگذارند و جهت بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند تا موجب توقف نسل کشی غیر نظامیان در غزه شوند؛ جنبش فتح و جهاد اسلامی نیز این اقدام دادگاه لاهه را ستوده اند و آن را گامی در جهت پیشرفت مذاکرات صلح خواندهاند.
به نظر میرسد با این حکم آینده جبهه مقاومت آینده خوبی باشد چون یک حیات و تنفس سیاسی خوبی برای این جبهه است؛ یعنی دست برتر مقاومت و افزایش همگرایی در این جبهه سبب می شود که به آینده تشکیل دولت فلسطین کمک کند.
رژیم صهیونیستی که هزاران نفر را در غزه و لبنان به شهادت رسانده، ممکن است برای نمایش قدرت جنایتهای بیشتری را انجام دهد اما این رویکرد با افزایش مقاومت مردم و همگرایی بیشتر جبهه مقاومت همراه خواهد بود؛ ضمن این که این حکم مهر تأییدی بر مشروعیت حملههای مقاومت به مواضع صهیونیستی است.
در مورد وضعیت جبهه مقاومت هم شاهد افزایش قدرت نیروی انسانی و افزایش قدرت نظامی آن و پیروزیهای شگفت انگیزی هستیم که بزرگیهای آن برای جبهه مقاومت رقم خورده است و ارتش رژیم صهیونیستی در مقابله با حزب الله دچار سردرگمی و شکست شده و روحیه سربازان رژیم صهیونیستی تضعیف شده است.
سربازان جبهه مقاومت با این حکم دادگاه لاهه روحیه بسیار خوبی و برای رسیدن به اهداف مقدس خود گرفتند. این حکم همچنین خوشحالی زاید الوصفی را نصیب مردم فلسطین و افکار عمومی در سطح جهانی کرد.
انتهای پیام/
∎