به گزارش قدس خراسان، حجتالاسلام رضا زرندی ظهر امروز در آیین بزرگداشت چهارمین سالگرد پویش نذر هشتم ویژه آزادسازی هشت زندانی معسر که هشتم هر ماه به همت نمازگزاران و خیران مساجد استان در مسجد غدیر باباعلی مشهد برگزار میشود، اظهار کرد: سالیان متمادی است که با مشارکت خدام آستان قدس رضوی، جلسات آزادسازی زندانیان بهشیوه متمرکز در حال برگزاری است. این پویش از ابتدای تشکیل خود تاکنون یک هزار و ۳۷۳ نفر را از زندان آزاد کرده که ۴۲ نفر از این شمار، امروز آزاد میشوند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی افزود: زندانیانی که در این پویش آزاد میشوند، همگی مجرمان جرایم غیرعمد هستند که بهدلیل بدهیهای مالی یا اعمال غیرمجرمانه به حبس محکوم شدهاند.
وی گفت: سر جمع بدهی این عزیزان ۴۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده که ۱۴ میلیارد تومان از آن را شکات گذشته کردهاند، ۲۴ میلیارد تومان از آن توسط قوه قضاییه تقسیط شده، یک میلیارد تومان توسط خود زندانیان تأمین شده و مابقی به ارزش چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان توسط شورای خیران تأمین شده است.
زرندی خاطرنشان کرد: در روایت آمده هر کسی یک بنده مؤمن را آزاد کند، خداوند عالم بهازای هر عضو بدن مؤمنی که از زندان آزاد میشود، همان عضو از بدن آزادکننده را از آتش جهنم دور میکند، همچنین در آیه ۳۲ سوره مائده آمده است؛ هر کس فردی را به قتل برساند گویا تمام انسانهای کره زمین را کشته است، اما اگر کسی یک انسان را نجات بدهد گویا همه انسانهای عالم را نجات داده است.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: آزادسازی زندانیان را میتوان به جرأت مصداق نجات دانست و بنابراین باور ما این است که اگر کسی یک نفر را نجات دهد، گویا همه انسانها را نجات داده است.
وی بیان کرد: امروزه در سطح استان ۵۲۳ شورای حل اختلاف مسجدمحور فعال است و علاوه بر این، در سال جاری ۴۰ میز قضایی در سطح استان برپا شده است. بسیاری از مردم حتی نمیتوانند درک کنند خانواده برادران و خواهران زندانی ما در دوران گذران محکومیت این فرد متحمل چه خسران و زیانی میشوند و بنابراین، آزادسازی این زندانی میتواند تا چه حد به نفع او، خانواده و عزیزانش باشد.
مدیرکل زندانهای خراسان رضوی نیز با بیان اینکه امروز ۴۲ نفر از زندانیان معسر زندانهای خراسان رضوی آزاد میشوند، اظهار کرد: در کمتر از یک ماه گذشته با بهرهگیری از ظرفیت مادی و معنوی آستان قدس رضوی، بیش از ۸۸ زندانی آزاد شدهاند.
غلامرضا روژان افزود: از سال ۱۳۷۶ که ستاد دیه راهاندازی شده است، با استفاده از ظرفیت این ستاد بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر از قید زندان رهایی یافتهاند.
وی گفت: راهبرد ما این این است که از ظرفیت خیران و مساجد استفاده کنیم تا دستگاه قضا در مقام تسهیلگر، زمینه آزادی زندانیان را فراهم کند. این راهبرد در سالهای اخیر به طور شاخص نمود عینی داشته و امروز برپایی این رویداد نیز تجلی دیگری از این چشمانداز تسهیلگری و گرهگشایی است.