شناسهٔ خبر: 69989099 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

همسر سردار «صفوی» مطرح کرد:

زنان قهرمان ما مشوق و‌ موید رزمندگان ما بودند

«شبابی» با اشاره به نقش بانوان قهرمان ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس، گفت: زنان قهرمان ما مشوق و‌ موید رزمندگان ما بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان «مهرشاد شبابی» استاد علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) و همسر سردار سرلشکر «سید یحیی رحیم صفوی»‌ در اجلاسیه «شهدای زن و بانوان قهرمان پرور استان اصفهان» در سپاهان شهر اصفهان، اظهار داشت: ما مدیون رزمندگانی هستیم که در جبهه حق علیه باطل جنگیدند و همچنین زنان قهرمانی که مشوق و‌ موید رزمندگان ما بودند تا به فرمان امام خود لبیک گویند.

 

وی ادامه داد: زنان قهرمان ما مسولیت مضاعف خانواده را به دوش کشیدند و برخی به ویژه در ابتدای جنگ در شهرهایی که اشغال شده بود در جبهه‌های حق علیه باطل، مقابل دشمن ایستادند و برخی از زنان پزشک و پیراپزشک با مداوای مجروحان از جبهه‌ها پشتیبانی کردند.

 

شبابی اضافه کرد: اگر چه جبهه نبرد در مرزها بود ولی عمق نبرد تا اعماق و اقصی نقاط شهرها و روستاهای کشور امتداد داشت و برخی از زنان ما در پشت جبهه با تامین امکانات از جبهه‌ها پشتیبانی کردند و هر کاری که می‌توانستند در این مسیر دریغ نکردند.

 

شبابی ضمن تسلیت ایام فاطمیه، از شخصیت و جایگاه این بانوی بزرگوار گفت و خاطرنشان کرد: باید همه ما شناخت و معرفت به این بانوی بزرگوار، بانوی دوعالم، حضرت فاطمه زهرا (س) پیدا کنیم. بالاترین شناخت از عالم سفلی تا ملکوت شناخت فاطمه (س) است.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه اگر کسی به معرفت فاطمی دست پیدا کند انگار که لیله القدر را شناخته است گفت: لیله القدر شبی است که قرآن از عالم اولی به عالم سفلی نازل شد و خدا برای این شب ارزش‌های فراوانی ذکر کرده است. اگر کسی زهرا را بشناسد؛ یعنی لیله القدر را شناخته که این معرفت بالایی است.

 

وی با بیان اینکه حضرت زهرا (س) همتای قرآن است اظهار کرد: در آیات کلیدی قرآن همیشه نام بانو فاطمه (س) هست. سوره هل اتی و مبادله و برخی از سوره‌های قرآن کریم آیاتی دارند که مستقیماً به حضرت زهرا (س) و نقش‌آفرینی ایشان اشاره دارند.

 

شبابی با بیان اینکه قرآن کریم دارای چهار تفسیر عبارتی، اشارتی، لطائف و حقایق است و بنا به فرموده آیت‌الله آملی وجود حضرت زهرا (س) مربوط به بخش حقایق است گفت: ما بخشی از زندگی این بانوی بزرگوار را از طریق سیره و سنت می‌دانیم و از زندگی ایشان آگاه هستیم ولی بخشی نیاز به تدبر و عمیق‌شدن در شخصیت وجودی حضرت زهرا (س) دارد. امید است خداوند توفیق دهد تا بتوانیم هر چه بیشتر به حقایق وجودی این بانوی بزرگوار نزدیک شویم.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) تصریح کرد: امام حسن (ع) فرمودند: نحن حجت‌الله علی خلقه و جدتنا فاطمه (س) حجت علینا. از نظر سلسله‌مراتب جایگاه و شأن حضرت فاطمه زهرا (س) تا جایی است که امام‌زمان (عج) هم او را اسوه حسنه و الگوی خود معرفی می‌کند.

 

وی با اشاره به کتاب شرح دعای سحر که امام خمینی (ره) در سن بیست و هشت‌سالگی نوشتند، گفت: این کتاب مملو از مطالب علمی، حکمی و معرفتی است و نکته زیبایی را در خصوص وجود مبارک حضرت زهرا (س) گفته شده است. در این کتاب ذکر شده که عصاره قرآن در سوره حمد است و برای همین به این سوره ام‌الکتاب می‌گویند. پیامبر (ص) نیز حضرت زهرا (س) را ام‌ابیها صدا می‌زدند. پیامبر (ص) انسان کامل است و قرآن انسان کاملی است که تجسم زمینی پیدا کرده است. پس حضرت زهرا (س) ام‌الکتاب است.

 

شبابی بیان کرد: در حقیقت سِرّ همه حقایق هستی زهرا (س) است. کاش بتوانیم به معرفت فاطمی نائل شویم و از این مقام مقدس الگوگیری داشته باشیم. فاطمی باشیم و جامعه را به سمت فاطمی شدن سوق ببریم.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) با تأکید بر اهمیت مسئله الگو و الگوگیری اظهار کرد: در همه جوامع با هر ایدئولوژی، مسلک و نظامی تلاش می‌کنند الگوهایی برای جامعه تعریف کنند. الگوی سرمایه‌گذاری بر مبنای لذت و مال است و هدف اصلی خود را بر زنان گذاشته و الگوهایی درست می‌کند که زنان به تبعیت از این الگوها قدرت نظام‌ها را مستحکم‌تر کنند.

 

وی با بیان اینکه جوامعی که الگوی سرمایه‌گذاری دارند فقط می‌خواهند جذب سرمایه و منفعت بیشتری بکنند و از زن به‌عنوان یک ابزار استفاده می‌کنند ادامه داد: زنان اصولاً مصرف‌کننده هستند. این‌گونه تولید بالا می‌رود و دارای نفع هستند. زنان در جوامع با الگوی سرمایه‌گذاری مبلغ خوبی برای مصرف‌گرایی هستند و این مبلغ بودن منفعت و نگاه منفعت‌طلبی را برای این جوامع بالا می‌برد.

شبابی افزود: زنان در جوامع با الگوی سرمایه‌گذاری نیروهای ارزان، کم‌توقع و مهره‌هایی هستند که در جهت منفعت سیاسی و اقتصادی آن نظام حرکت می‌کنند. برای همین شروع به تعریف چنین الگویی برای همه جوامع می‌کنند و اگر جامعه‌ای از این الگو تبعیت نکنند شروع به تقطعه کردن آن جامعه می‌کنند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) بیان کرد: در اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان یک زن مسلمان الگو و یک پیشران زن معرفی شده است. بعد از وفات پیامبر (ص) فقط به حضرت زهرا (س) وحی نازل شد. وجود مقدس این بانوی باکرامت در مرتبه‌ای است که جبرئیل مستقیماً از طرف خداوند متعال به او وحی نازل کرد. مرتبه الگوی زن مسلمان تا این سطح بلندمرتبه است.

 

وی اذعان داشت: حضرت زهرا (س) الگویی است که ایثار و رشادت را در عمل به زنان، هستی و همه افراد آموخته است. الگوی زن مسلمان فاطمه ای است که وقتی دید حق خودش و مسلمان‌ها در حال پای‌مال شدن است، خطابه‌ای بیان کرد که پایه‌های کاخ ظلم به لرزه درآمد.

 

شبابی گفت: از منظر اسلام زن و مرد در پذیرش مسئولیت و رسیدن به کمال و عبودیت فرقی با هم ندارند و اجازه رشد و پیشرفت دارند. اسلام هیچ سقف شیشه‌ای را برای زنان قائل نیست. اولین شهید اسلام یک زن است. اولین گروهی که با پیامبر بیعت می‌کنند زنان هستند. زنان دارای یک هویت مستقل هستند و جدا بیعت کردند.

 

استاد علوم سیاسی دانشگاه امام حسین (ع) با بیان اینکه زنان در دوران پیامبر (ص) مسئولیت‌های اصلی داشتند خاطرنشان کرد: زنان با حفظ مسئولیت و شان زنانگی خود می‌تواند با شرط داشتن ظرفیت و لیاقت به رشد اجتماعی، سیاسی و عبودی برسند.

 

وی با تأکید بر اینکه فلسفه این کنگره‌ها، تجلیل از شهدا و خون شهدا، تجدید عهد و پیمان با حضرت زهرا (س)، خون شهدا و آرمان‌های انقلاب است تا نگذاریم به انحراف و خطا برود گفت: زنان و مادران ایرانی الگوی زنان و همسران جبهه مقاومت هستید. پیروزی نزدیک است. زنان و همسران جبهه مقاومت می‌گویند همان‌طور که زنان و مادران شما در دوران هشت سال دفاع مقدس مقاومت کردند ما هم می‌ایستیم.

 

شبابی در پایان اذعان داشت: آن زنان، شما را الگوی مقاومت خود قرار دادند و هیچ تزلزلی به خود راه نداده‌اند. پذیرش آتش‌بس از طرف نتانیاهو فقط به‌خاطر مقاومت رزمندگان و تلاش زنان، دختران و خانواده گروه مقاومت است. باید تبریک گفت که زنان مقاومت از شما الگوگیری می‌کنند.