سریال «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» به موضوع پروندههای قضایی و حل و فصل آن میپردازد و با زبانی ساده و اثرگذار مشکلات و دغدغههای حقوقی را مورد رصد قرار میدهد.
کامور بخشایش معاون علمی اندیشکده ادبیات پایداری در گفتوگو با میزان درباره اهمیت آگاهی حقوقی برای جامعه گفت: تولید کتابهایی که بتواند به آگاهی مردم در بخش حقوقی کمک کند، نکتهای مهم است و این تنها بر عهده ناشران تخصصی نیست بلکه بیان قانون عمومی با زبانی ساده و روان نقشی موثر و اساسی در افزایش اطلاعات دارد. بدین ترتیب بسیاری از مشکلات جامعه کاهش یافته و مردم با توجه به دغدغههای روزمره از درگیری در بسیاری از پروندههای قضایی دور میشوند.
وی کتاب و کتابخوانی را به عنوان یک عنصر آگاهیبخش در جامعه انسانی اشاره و تاکید کرد: کتاب همواره یار مهربان و زمینهساز حرکت درست در مسیر زندگی است. کتاب میتواند بسیاری از آگاهیهای اجتماعی فردی در مسائل متعدد خصوصا حقوقی تاریخی و یا علمی را به بهترین شکل به مخاطبان ارائه کند، بنابراین به عنوان یکی از بازوهای عرصه فرهنگ و هنر نقشی ایفا میکند.
بخشایش به سریال «آقای قاضی» پرداخت و افزود: من سریال «آقای قاضی» را دنبال میکنم، نکته جالب این اثر تنوع موضوعاتی است که برای عموم مردم ملموس است. در یکی از بخشهای آن دقیقاً به اهمیت داشتن آگاهیهای حقوقی اشاره و در مورد آن به مردم نکاتی را گوشزد کرده در عین حال مشکلات و پیچیدگیهای حقوقی در حوزه نشر را نیز به خوبی مطرح کرده است.
معاون علمی اندیشکده ادبیات پایداری ادامه داد: سریال «آقای قاضی» از نظر من قابل توجه بوده است. این سریال توانسته برخی از چالشها و مشکلات و پیچیدگیهایی که مردم در جامعه و زندگی روزمره با آن روبهرو میشوند، با زبانی داستانوار و ساده مطرح کند.
وی تصریح کرد: برخی از نکات حقوقی وجود دارد که همه مردم به آن مبتلا نشدهاند و یا با آن درگیر نبودهاند بنابراین از روند حقوقی آن اطلاعی ندارند و تنها زمانی که برای آنها اتفاق میافتد به علت بیاطلاعی از حقوقشان به دردسر میافتند. برخی از افراد جامعه هیچگونه آگاهی درباره وظایف و حق خود ندارند و با مشکل روبهرو میشوند.
بخشایش اظهار کرد: سریال «آقای قاضی» توانست با ابزار هنر سختترین قوانین حقوقی را به مخاطبان انتقال دهد. به نظرم یکی از سریالهای موفقی بود که طی سالهای اخیر از رسانه ملی پخش شده است.
انتهای پیام/