به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پیادهروی یک فرآیند پیچیده است و از سر تا انگشتان پا، همچنین چندین قسمت از مغز شما را درگیر میکند.
پیادهروی سریع
عمر طولانیتر: مطالعات روی افراد بالای 65 سال نشان میدهد که نیاز طبیعی به «سرعت» در هنگام راه رفتن به این معنی است که شما عمر طولانیتری خواهید داشت، اما برعکس آن صادق نیست؛ اگر به خود فشار بیاورید که سریع پیادهروی کنید، نمیتوانید انتظار داشته باشید که سالهای عمرتان افزایش یابد.
انحراف به چپ
اضطراب: محققانی که حرکات افراد را در حین راه رفتن با چشمبند دنبال میکردند، دریافتند که هرچه فرد استرس بیشتری داشته باشد، به سمت چپ منحرف میشود.
این ممکن است به این دلیل باشد که سمت راست مغز شما سخت در حال تلاش است تا ترسها و اضطرابهای شما را کنترل کند.
به زحمت راه رفتن
افسردگی: این بیماری روانی ممکن است مانند یک وزنه بر روی شانههای شما سنگینی کند. این طبیعی است که افسردگی، شما را وادار میکند با قدمهای آهسته و کوتاه راه بروید.
خوشبختانه این وضعیت دایمی نیست. مطالعات نشان میدهد که شما حتی میتوانید با راه رفتن سریع روحیه خود را تقویت کنید، انگار که خوشحال هستید. تلاش شما به تغییر مسیر افکارتان نتیجه خواهد داد.
راه رفتن روی نوک انگشتان پا
مشکل فیزیکی: برای یک کودک خردسال طبیعی است که روی انگشتان پا راه برود، اما اگر با بالا رفتن سن این عادت متوقف نشود، میتواند به این معنی باشد که تاندون آشیل آنها خیلی کوتاه است و اجازه نمیدهد پاشنه آنها به راحتی زمین را لمس کند.
همچنین ممکن است نشانهای از مشکلات عضلانی مانند فلج مغزی یا دیستروفی عضلانی باشد. راه رفتن با انگشتان پا در کودکان مبتلا به اوتیسم نیز رایج است.
لنگیدن
استئوآرتریت: یک آسیب غیر منتظره یا غیر قابل توجه میتواند باعث لنگیدن شما شود. اگر یک پا را بر پای دیگر ترجیح میدهید، یا اگر به نظر میرسد پاهایتان هر از چند گاهی خم میشود، ممکن است علایم نوعی آرتریت باشد که به مرور زمان منجر به از بین رفتن مفاصل شما شود.
تعادل نداشتن هنگام پیادهروی
سوء مصرف الکل: تست راه رفتن در خط که پلیس به رانندگان مست در کنار جاده میدهد، نشان از ارتباط مصرف الکل و عدم تعادل دارد.
سوء مصرف الکل میتواند منجر به مواردی مانند ضعف عضلانی و از دست دادن حس جهت گیری شما شود. در نتیجه این قبیل افراد در راه رفتن تعادل ندارند. عدم تعادل پس از گذشت مدتی از ترک الکل، رفع میشود.
کاهش سرعت نسبت به قبل
بیماری آلزایمر: دانشمندان میگویند تغییرات در سرعت راه رفتن شما در طول زمان یکی از راههای پیش بینی این است که آیا آلزایمر یا سایر مشکلات حافظه در انتظار شماست یا خیر.
تاب خوردن
آسیب مغزی: آیا هنگام راه رفتن به جلو و عقب تلو تلو میخورید؟ با فرض اینکه مشکل مصرف الکل نیست، از پزشک بخواهید وضعیت سر شما را بررسی کند.
این مسئله در بین افرادی که ورزشهای تماسی انجام میدهند، رایج است.
کشیدن پاهای خود روی زمین
بیماری پارکینسون: گامهای آهسته و خراشیده - بهویژه اگر مردی با سن بالای 60 سال هستید - میتواند نشانهای از این باشد که مغز شما در رساندن پیام «حرکت» به عضلات پای شما مشکل دارد. گامهای به هم ریخته در حالت خمیده و بدون حرکت بازو اغلب «راه رفتن پارکینسونی» نامیده میشود.
راه رفتن پیچ خورده و ناپایدار
مولتیپل اسکلروزیس: بیماری مانند ام اس میتواند به عنوان چندین نقطه ضعف خاص در راه رفتن شما ظاهر شود.
ممکن است با گامهای سفت و انگشتان رو به داخل حرکت کنید یا ممکن است بیشتر اوقات تعادل خود را از دست بدهید. هنگام راه رفتن زانوهای شما ممکن است روی هم قرار گیرند یا از دست دادن حس در پاها، تشخیص کف زمین را برایتان سخت کند.
∎