گروه اقتصادی: در پایان معاملات امروز چهارشنبه 7 آذرماه 1403 در بازار بورس تهران، شاخص کل با رشد 11 هزار و 178 واحدی در سطح 2 میلیون و 426 هزار واحدی ایستاد.
به گزارش بولتن نیوز، در جریان دادوستدهای امروز چهارشنبه ۷ آذر ماه 1403 بازار سرمایه، بیش از ۲۰ میلیارد و ۳۶۰ میلیون سهم و حق تقدم بهارزشی بالغ بر ۱۱ هزار و ۲۱۷ میلیارد تومان در بیش از ۴۶۲ هزار نوبت دادوستد شد و شاخص بورس با رشد ۱۱ هزار و ۱۷۸ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۴۲۶ هزار و یک واحد ایستاد.
بیشترین اثر مثبت بر بازار سهام در روز جاری توسط نمادهای معاملاتی پارسان، کگل و کچاد ثبت شد، و نمادهای معاملاتی رمپنا، فملی و بفجر بیشترین اثرگذار منفی را بر این نماگر از خود به جای گذاشتند.
در بازارهای فرابورس هم با معامله ۸ میلیارد و ۴۶ میلیون ورقه بهارزش ۷۰ هزار و ۷۸ میلیارد تومان در ۲۵۰ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۴۹و احد رشد کرد و در ارتفاع ۲۳ هزار و ۴۲۴و احد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس توسط نمادهای معاملاتی مارون، زاگرس و هرمز ثبت شد و در مقابل نمادهای معاملاتی فصبا، حسینا و فزر بیشترین اثر منفی را بر این شاخص بجا گذاشتند.
امروز، تراز پول حقیقی در سهام، خلاف روز معاملاتی گذشته، امروز مثبت بود. به طوری که در پایان بورس امروز حدود 159 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام تزریق شده است. موضوع دیگر اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود 33 میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است.
شاخص کل بورس تهران طی پنج روز کاری این هفته با رشد 7.46 درصدی از تراز دو میلیون و 257 هزار واحد در پایان هفته گذشته، به دو میلیون و 426 هزار واحد در پایان بورس امروز رسیده است.
روند صعودی بازار در سهمهای کوچک نیز دیده شد و شاخص هموزن در این هفته با افزایش بیشتر از 6.5 درصدی به تراز 766 هزار واحدی رسید.
نکته دیگر اینکه حجم معاملات در این هفته افزایش حدود 30 درصدی پیدا کرده است. به نحوی که طی پنج روز معاملاتی هفته ابتدایی آذر، متوسط روزانه حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به 21 میلیارد برگه سهم رسید.
همچنین میانگین ارزش معاملات خرد نیز در این هفته افزایش یافته؛ به طوری که میانگین هفتگی این رقم 10 هزار و 18 میلیارد تومان است.
افزایش قیمت سهام و کاهش ریسکهای سیستماتیک، سهامداران را به خرید سهام ترغیب کرد. این روند ورود سه هزار و 200 میلیارد تومانی پول حقیقی را در پی داشته است.
∎