شناسهٔ خبر: 69973737 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

در گفت و گو با بازار مطرح شد؛

ارزش آفرینی برای بازار مسکن در بستر پلتفرم های انلاین املاک| لزوم ایجاد زنجیره توسط دولت

گرگان- برخی کارشناسان بازار مسکن بر این باورند که پلتفرم های بازار املاک که اخیرا در حال گسترش هستند موجب ایجاد ارزش آفرینی و فضای رقابتی در این بازار می شوند.

صاحب‌خبر -

بازار، فاطمه محمدخانی؛ می توانیم بگوییم در سال های اخیر با افزایش پلتفرم های انلاین، شفافیت در بازار مسکن افزایش پیدا کرده است. برخی کارشناسان حوزه مسکن بر این باورند که پلتفرم های بازار املاک باعث ارزش آفرینی بر این بازار شده و زمینه رقابت را فراهم کرده اند. عده ای از کارشناسان نیز بر این باورند که با گسترش استارت آپ ها و پلتفرم های این حوزه، دولت باید علاوه بر فراهم کردن بستری برای توسعه، نقش نظارتی خود را تقویت کند. خبرنگار بازار در این زمینه با «داود دامرودی» مدیر عامل استارت اپ هومنگر به گفتگو نشست. وی معتقد است برای اینکه چالش های حقوقی پلتفرم های آنلاین کاهش یابد، باید شرایطی در دو سامانه کاتب و خودنویس فراهم شود که این سامانه ها پایه اطلاعات ملکی کشور باشند و پلتفرم های آنلاین از طریق اطلاعات این سامانه ها صحت آگهی را تشخیص داده و اعتبارسنجی شوند. مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید.

* پلتفرم های آنلاین املاک چه تاثیری روی بازار این حوزه می گذارد؟

در دهه اخیر حضور پلتفرم های آنلاین موجب شده تا در بازار املاک و ساختمان تغییرات خوبی را شاهد باشیم که این موضوع موجب می شود تا در این صنعت از بنگاه داری به سمت بنگاه سازی حرکت کنیم. بنگاه داری یعنی کسب و کارهای مبتنی بر واسطه گری؛

در گذشته جایگاه مشاوران املاک در کشور ما صرفا بنگاه داری بوده به نوعی که افراد در این فضا به امر واسطه گری مشغول بوده اند و اگر اشخاصی نیت خرید و فروش یک ملک را داشتند برای متصل شدن به هم باید از چند واسطه عبور می کردند تا معامله ملکی انجام شود که این موضوع تاثیر بسیاری بر قیمت و چالش های حقوقی معامله داشته است.

در پلتفرم های آنلاین حوزه املاک مشاوره ها و بررسی ها به صورت تخصصی انجام می شود و این حداقل خدماتی است که ارائه می دهند این در حالی است که در بازار سنتی این موضوع با حضور واسطه های متعدد صورت می گیرد، همچنین در این فضا مشتریان و موارد متعددی برای خرید و فروش ملک ها فراهم است و مشتری می تواند با توجه به سلیقه، بودجه خود و منطقه ای که مد نظر دارد، ملک مورد نظر را انتخاب کند

در پلتفرم های آنلاین حوزه املاک مشاوره ها و بررسی ها به صورت تخصصی انجام می شود و این حداقل خدماتی است که ارائه می دهند این در حالی است که در بازار سنتی این موضوع با حضور واسطه های متعدد صورت می گیرد، همچنین در این فضا مشتریان و موارد متعددی برای خرید و فروش ملک ها فراهم است و مشتری می تواند با توجه به سلیقه، بودجه خود و منطقه ای که مد نظر دارد، ملک مورد نظر را انتخاب کند.

اما ورود پلتفرم های آنلاین مرتبط با صنعت ساختمان موجب شد تا واسطه های غیر ضروری در معامله های ملکی حذف شود و به فضای مشاوران املاک کمک کرده تا موضوعات مشاوره محور و کارشناسی پیش برود، همچنین از بنگاه داری فاصله گرفته و به سوی خلق ارزش در این نوع کسب و کارها حرکت کنند.

در واقع پلتفرم های آنلاین صنعت ساختمان به شما کمک می کنند که برای خرید ملک بهترین تصمیم را بگیرید و در بازه زمانی کوتاه، داده و اطلاعات بیشتری از ملک های متفاوت بدست آورید که این موضوع بزرگترین رسالت پلتفرم های آنلاین است.

ارزش آفرینی برای بازار مسکن در بستر پلتفرم های انلاین املاک| لزوم ایجاد زنجیره توسط دولت

* چالش های استفاده از پلتفرم های آنلاین چیست؟

زمانی که شما به یک مشاوره املاک مراجعه می کنید که جواز کسب دارد، این امر اطمینان خاطر شما را برای انجام معامله تامین می کند اما این موضوع در پلتفرم های آنلاین دردسرهای متعددی را ایجاد کرده چراکه مشتری می خواهد صحت اطلاعات درج شده در این فضا را تشخیص دهد.

برای جذب مشتری در پلتفرم های آنلاین برخی افراد به درج اطلاعات نادرست روی می آورند به عبارتی هر شخصی می تواند با داشتن یک سیم کارت هر گونه دیتایی را در این فضا و جایگاه شغلی بارگذاری کند.

نیاز است که این چالش حقوقی به درستی در پلتفرم های آنلاین حل شود تا اشخاص غیر حرفه ای برای جذب مشتری هر اطلاعاتی را منتشر نکنند و مشتریان بتوانند صحت اطلاعات را در پلتفرم های آنلاین بررسی کنند.

* به چالش های حقوقی و سایر موارد اشاره کردید. به نظر شما این پلتفرم ها باید به چه سمت و سویی حرکت کنند؟

برای اینکه چالش های حقوقی پلتفرم های آنلاین کاهش یابد، باید شرایطی در دو سامانه کاتب و خودنویس فراهم شود که این سامانه ها پایه اطلاعات ملکی کشور باشند و پلتفرم های آنلاین از طریق اطلاعات این سامانه ها صحت آگهی را تشخیص داده و اعتبارسنجی شوند.

* یک مشتری چگونه می تواند در پلتفرم های آنلاین صنعت ساختمان و املاک بازار این حوزه را تحلیل کند؟

در روش سنتی فروش ملک، مشتری با توجه به بودجه و مکان جغرافیایی مد نظر، انتخاب های محدودی دارد اما زمانی که برای خرید و فروش ملک به استفاده از تکنولوژی روی می آوریم می توان متناسب با پارامترهای مشخص، بازار را تحلیل کرد و منطبق با بودجه و شرایط خود انتخابی درست در خرید و فروش داشته باشیم.

یکی از دیگر از مزیت های پلتفرم های آنلاین نسبت به فروش واسطه ای و سنتی گذشته این است که پرداخت شما در معامله به ارزش ذاتی ملک بسیار نزدیک است و دیگر هزینه ای برای واسطه های معامله پرداخت نمی شود.

پلتفرم های بخش خصوصی به ارزش آفرینی یا ایجاد مزیت های رقابتی پرداخته تا افراد با هر سلیقه ای بتوانند انتخابی متناسب داشته باشند. به طوری که با استفاده از این پلتفرم ها با صرف مدت زمان، انرژی و مسیر کوتاه تر به مورد دلخواه خود دست یایند و همچنین موجب کاهش واسطه گری و سفته بازی در معاملات ملکی می شوند

*سامانه های دولتی و پلتفرم های بخش خصوصی را چطور مقایسه می کنید؟

در حال حاضر در صنعت ساختمان سامانه های دولتی و استارتاپ های بخش خصوصی راه اندازی شده و فعال هستند.

سامانه های دولتی تلاش دارند به مسائل حقوقی بپردازند تا از تشکیل پرونده های حقوقی در دادگاه های قضایی کشور جلوگیری شود، از طرفی قصد دارد به اطلاعات مالیاتی دست یابد و همچنین جلوی برخی واسطه گری ها را در صنعت ساختمان که بر قیمت ملک و بازار این صنعت موثر هستند را بگیرد.

پلتفرم های بخش خصوصی به ارزش آفرینی یا ایجاد مزیت های رقابتی پرداخته تا افراد با هر سلیقه ای بتوانند انتخابی متناسب داشته باشند. به طوری که با استفاده از این پلتفرم ها با صرف مدت زمان، انرژی و مسیر کوتاه تر به مورد دلخواه خود دست یایند و همچنین موجب کاهش واسطه گری و سفته بازی در معاملات ملکی می شوند.

* دولت تا چه اندازه به پلتفرم های بخش خصوصی بها داده است؟

مسلما اگر دولت بتواند زنجیره ای در بخش پلتفرم های آنلاین ایجاد کند، بستر لازم برای بهره مندی از این پلتفرم ها را افزایش می دهد و همچنین باید سعی کند به نظارت در این بخش متمرکز شود و قوانین را مدام تغییر ندهد.