شناسهٔ خبر: 69969361 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

آبگرفتگی‌ معابر اهواز باز مشکل ساز شد - اکونیوز

اقتصاد ایران: بارش باران ۱۵ میلیمتری در اهواز باعث آبگرفتگی برخی مناطق شد، اما مسئولان شهری از کاهش مدت زمان ماندگاری آبگرفتگی به دو روز خبر می‌دهند. استاندار خوزستان با تاکید بر آمادگی دستگاه‌ها، از تلاش‌های شبانه‌روزی برای پیشگیری از مشکلات سال‌های گذشته و رفع بحران‌های آبگرفتگی در این استان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، باز باران در اهواز منجر به آبگرفتگی شد. این بار با وجود آنکه اداره کل هواشناسی خوزستان نسبت به بارش باران ۲۰ تا ۵۰ میلیمتری در این استان هشدار داده بود باز هم برخی مناطق اهواز درگیر آبگرفتگی شدند.

البته آن طور که مسئولان خدمات شهری این استان می‌گویند با اقدامات انجام شده مدت زمان ماندگاری آبگرفتگی در اهواز به ۲ روز کاهش یافته است. آنها معتقدند به دلیل مسطح بودن اهواز این میزان از آبگرفتگی عادی است و همچنان تنها راه پمپ‌های مکنده و تخلیه آب از خانه‌هاست.


با وجود تمام این مشکلات استاندار خوزستان‌ از تلاش برای پایان آبگرفتگی‌های این استان خبر داد و اظهار کرد: امسال با نگاه علمی، به صورت جهادی و شبانه‌روزی تلاش می‌کنیم، مشکلات آبگرفتگی و سیلاب سال‌های اخیر تکرار نشود.«سید محمدرضا موالی‌زاده» رفع و کاهش مشکلات مردم را دغدغه اصلی مسئولان استان دانست و افزود: به همین جهت با اولین بارندگی روزهای اخیر نگرانی در زمینه جمع‌شدن آب‌های سطحی در مناطق و سیلاب‌های احتمالی دوچندان شده است.وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اهمیت رفع مشکلات استان از این پس جلسات استانداری با تلفیقی از نیروهای علمی، اساتید دانشگاه و پیشکسوتان بخش‌های مختلف برگزار می‌شود تا تجربیات و داده‌های علمی برای اجرای هرچه بهتر طرح‌ها منتقل شود.


استاندار خوزستان تصریح کرد: مشکل عمده استان آب‌های سطحی و آبگرفتگی معابر است به همین خاطر از مجموعه‌های متولی دفع آب‌های سطحی خواستاریم بدون وقفه و با هم‌افزایی، برای پیشگیری از جمع شدن آب‌های سطحی و تکرار اتفاقات سال‌های اخیر، با تمام ظرفیت پای کار باشند.
موالی‌زاده یادآور شد: لایروبی خطوط شبکه فاضلاب باید هرچه سریع‌تر انجام و پیشگیری باید در اولویت قرار گیرد؛ اگر در فصل تابستان برخی اقدامات اساسی انجام شود دیگر در فصل بارندگی دچار مشکل نمی‌شویم. تعمیرات پمپ‌ها، سبتیک‌ها و تصفیه خانه ضروری است و دستگاه‌ها باید به صورت جدی، جهادی و شبانه‌روزی تلاش کنند تا مشکلات سال‌های اخیر تکرار نشود.


استاندار خوزستان تأکید کرد: باید از ظرفیت دستگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ استان به عنوان دستگاه معین استفاده شود و دستگاه‌ها نیز ملزم شوند در ایام بارندگی برای کنترل سیلاب و دفع آب‌های سطحی، پای کار باشند.وی با بیان اینکه باید ازعدم هماهنگی پرهیز و فرماندهی واحدی در استان شکل گیرد، عنوان کرد: در چنین شرایطی باید تلاش شود آب‌ رودخانه‌ها به سمت کانون‌های ریزگرد و حوضه‌های آبریز مشکل‌دار، هدایت شوند. کمیته‌ای نیز متشکل از فرمانداری، مدیریت بحران، آب و فاضلاب و شهرداری تشکیل شود و نقاط بحرانی شناسایی و راستی آزمایی شوند و ظرف یک هفته گزارش آن به استانداری ارسال شود.

هشدار دادستان اهواز به شهرداری‌ها و شرکت آبفا


«امیر خلفیان»، دادستان عمومی و انقلاب مرکز خوزستان هم در این خصوص به دستگاه‌های متولی هشدار داده و اعلام کرد: تمام دستگاه‌ها در مدت ۲۰ روز آینده برای شناسایی نقاط بحرانی و رفع مشکلات آبگرفتگی در اهواز و استان اقدام کنند در غیر این صورت هرگونه عدم انجام وظیفه از سوی دستگاه به عنوان ترک فعل مورد پیگرد قضایی قرار می‌گیرد.


وی در خصوص بررسی مشکلات آبگرفتگی اظهار کرد: پیش از آغاز فصل بارش، دستگاه‌های مربوطه موظف به اجرای اقدامات لازم برای جلوگیری از آبگرفتگی و تسهیل در تردد مردم هستند و هیچ‌گونه کوتاهی در این خصوص پذیرفته نخواهد بود. این مقام مسئول ادامه داد: شهرداری‌ها و شرکت آبفای استان مکلف هستند با سرعت و دقت هر چه سریع‌تر مسائل و مشکلات مناطق آسیب‌پذیر در آبگرفتگی را برطرف و از اتفاقات مشابه سال‌های اخیر پیشگیری کنند.خلفیان با تأکید بر ضرورت آمادگی دستگاه‌ها با توجه به نزدیک شدن به فصل بارش و رفع معضلات مربوط به تردد و بهداشت عمومی، افزود: معضل آبگرفتگی معابر پس از هر بارندگی، به دلیل عدم هماهنگی میان دستگاه‌های استان بوده و باعث نارضایتی مردم شده است.

دستگاه‌های خدمات‌رسان خوزستان به صف شدند


«محمد خانچی»، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان در این زمینه اظهار کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی از روزهای قبل همه دستگاه‌های خدمات رسان استان به منظور جمع‌آوری آب‌های سطحی در کمترین زمان ممکن در آمادگی کامل هستند.وی با اشاره به اینکه وضعیت ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب شهر اهواز به صورت میدانی بررسی شده است، افزود: دستگاه‌های خدمات رسان مانند شهرداری‌ها و شرکت‌های آبفا برای رفع آبگرفتگی‌های احتمالی ناشی از بارندگی‌های پیش رو، اقدامات ضروری و پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌اند. خانچی تصریح کرد: با توجه به صدور هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع بارش‌های قابل ملاحظه، دستگاه‌های امدادی نیز در حالت آماده باش قرار دارند.معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان از شهروندان بویژه عشایر، ساکنان مناطق روستایی خواست از نزدیک شدن به مسیل‌ها، رودخانه‌ها و ارتفاعات خودداری کرده و اصول ایمنی را رعایت کنند.

اهواز باز هم درگیر آبگرفتگی


«علی شمس»، معاون خدمات شهری شهرداری اهواز هم با اشاره به بارش ۱۵ میلیمتری شامگاه دوشنبه اظهار کرد: درپی این میزان بارندگی که در مدت زمان کوتاهی رخ داد، برخی مناطق اهواز درگیر آبگرفتگی شده‌اند. وی از پیش‌بینی‌های هواشناسی مبنی بر ادامه بارندگی‌ها خبر داد و گفت: در کوتاه‌ترین زمان ۳۲ دستگاه تانکر به این مناطق اعزام شد . با توجه به آمادگی‌های قبلی این میزان آبگرفتگی عادی بوده و به مرور برطرف خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز افزود: ۴۲ ایستگاه دفع ‌آب‌های سطحی در اهواز که از قبل اورهال شده بودند در زمان بارش باران بخوبی کار کردند و شاهد کمترین مشکل بعد از بارش باران در شهر بودیم.


شمس با بیان اینکه مشکلی برای تردد وجود ندارد، افزود: به دلیل مسطح بودن اهواز، بیشتر حجم آب‌های سطحی شهر با کمک پمپ‌های مکنده تخلیه می‌شود.البته در ساعات اولیه برق مناطقی از غرب اهواز قطع و باعث خاموش شدن برخی پمپ‌های مکنده شد به همین خاطر روند تخلیه کمی زمانبر شد.

برچسب‌ها: